9 Φεβρουαρίου 2022

ΚΕΠ ΜΟΣΧΑΣ ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Θεοφάνης  Μαλκίδης

Σήμερα  4 Φεβρουαρίου  1843  έφυγε  από  αυτή τη ζωή  ο   Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αφού περιόδευσε σε όλη την Πελοπόννησο, όπου αποχαιρέτησε  και συγχώρεσε φίλους και  εχθρούς.

Πέρασε  επίσης από τις Σπέτσες και από την Ύδρα, για να συμφιλιωθεί με τον Κουντουριώτη ο οποίος  στον εμφύλιο τον είχε  φυλακίσει στον Προφήτη Ηλία  της Ύδρας. 

Συγχώρεσε ακόμη  τον Σχινά, τον υπουργό Δικαιοσύνης που πίεζε τους σπουδαίους Δικαστές Τερτσέτη και Πολυζωίδη για την καταδίκη του, την περίοδο της φυλάκισής του στο Παλαμήδι του Ναυπλίου.

Στην κηδεία του, οι συναγωνιστές του Κολοκοτρώνη του φόρεσαν τη στολή του στρατηγού και τα τσαρούχια του, τον έζωσαν με το σπαθί του,  τοποθέτησαν μια Οθωμανική σημαία στα πόδια του να την πατάει συμβολικά και τον έβαλαν στο φέρετρο. 

Σε αυτό τοποθέτησαν επίσης την περικεφαλαία και τη στολή που  φορούσε όταν βρισκόταν στα Επτάνησα.

Η νεκρώσιμη πομπή φεύγοντας από την οικία του και αφού διέσχισε τις οδούς Ερμού και Αιόλου έφθασε στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όπου το πλήθος είχε κατακλύσει την εκκλησία και την περιοχή για την εξόδιο ακολουθία . Εκεί ο υιός του Κολίνος λιποθύμησε, ο Γενναίος, παρά την αρχική του ψυχραιμία, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα,  ενώ γοερά θρηνούσε ο νεαρός  υιός του Πάνος  ο δεύτερος ,  που είχε αποκτήσει  με την Μαργαρίτα Βελισσάρη, αφού ο πρώτος Πάνος είχε δολοφονηθεί  στον Ελληνικό  εμφύλιο  ....

Στη συνέχεια οι χιλιάδες λαού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, συνοδεύοντας το Γέρο του Μοριά για την ταφή του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

2022_02_07_37

Υ. Γ. Φαντάζομαι ότι σήμερα οι θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας, τιμώντας τον  πρωταγωνιστή της Επανάστασης και της Ελευθερίας μας, θα οργανώσουν αφιερώματα και  σχετικές εκδηλώσεις, ενώ τα μέσα ενημέρωσης θα προβάλλουν ειδικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ....

http://malkidis.blogspot.com/2022/02/blog-post_50.html?m=1

 

-google translation- на русском языках).

2021_05_31_12

Θεοφάνης  Μαλκίδης

Όταν ο Ξενόπουλος, ο Σικελιανός και ο Παλαμάς, μιλούσαν για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και οι σημερινοί «διανοούμενοι» σιωπούν….

Μία παράμετρος της οργανωμένης Γενοκτονίας των Ελλήνων και ειδικότερα στον Πόντο, ήταν η εξόντωση της ηγεσίας τους από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 1921. Η εξόντωση των Ελλήνων ηγετών, όπως συνέβη και με τους Αρμένιους τον Απρίλιο του 1915 στην Κωνσταντινούπολη, συνέβαλλε στο να χαθεί η καθοδήγηση των Ελλήνων και να σημειωθεί πιο γρήγορα η δολοφονία τους. Στον Πόντο, η ηγεσία των Ελλήνων εξοντώθηκε με τα λεγόμενα «δικαστήρια ανεξαρτησίας» στην Aμάσεια.

 Τα «δικαστήρια ανεξαρτησίας», εκδίδουν «αποφάσεις» και εκτελούνται πρόκριτοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι, καθηγητές, δάσκαλοι, κληρικοί, από τους οποίους ζητούνται δηλώσεις ότι συμμετείχαν στην οργάνωση του απελευθερωτικού κινήματος στον Πόντο.

 Οι σημαντικότερες μορφές του Ποντιακού Ελληνισμού, «το άνθος της ελληνικής κοινωνίας του Πόντου», όπως ανέφερε σε κείμενο διαμαρτυρίας το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ανάμεσά τους, ο πρώην βουλευτής Τραπεζούντος, Ματθαίος Ι. Κωφίδης, ο εργοστασιάρχης Αλέξανδρος Γ. Ακριτίδης, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Εποχή» της Τραπεζούντας Νίκος Καπετανίδης, ο έμπορος από την Κερασούντα Γεώργιος Θ. Κακουλίδης, ο γραμματεύς του Μητροπολίτη Κερασούντας Σπύρος Ι. Σουρμελής, οι έμποροι Ιορδάνης Ι. Σουρμελής, Ιωάννης Κ. Ατματζίδης, Ιωάννης Π. Σπαθόπουλος, από την Ορντού, οι Αβραάμ Τοκατλίδης και Επαμεινώνδας Γρηγοριάδης, οι Α. Ασλίδης, Χ. Ιωάννου και Ι. Δαζαράκης, ο δικηγόρος Π.Βαϊμανίδης, ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Ν. Αιβαζίδης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης· ο Ι. Καδέμογλου, αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη του Καβάκ· ο Α. Τσίνογλου, γραμματέας της Μητρόπολης· Β. Παπαδόπουλος, διευθυντής της εφημερίδας «Διογένης»· ο Λ. Κυρ. Πατσιόγλου, δικηγόρος και δημοσιογράφος· ο Ι. Ιορδανίδης, δικηγόρος· ο Κ. Κωνσταντινίδης· ο Π. Παπαδόπουλος, διευθυντής της Οθωμανικής Τράπεζας, οι καθηγητές του Αμερικανικού Κολεγίου της Μερζιφούντας «Ανατόλια» Γ. Θεοχαρίδης, Χ. Γεωργίου και Α. Συμεών και οι μαθητές του ίδιου κολλεγίου Αναστάσιος Παυλίδης και Συμεών Ανανιάδης. 

Μάλιστα οι μαθητές- αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πόντος» θα καταδικασθούν σε θάνατο έχοντας σαν βασική κατηγορία την εμφάνιση της ομάδας: Άσπρες και μπλε οριζόντιες ρίγες και το γράμμα «Π» στο στήθος.

 Όπως κατήγγειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι υποτιθέμενοι ένοχοι τις «δηλώσεις» τους τις υπέγραψαν μετά τη θανατική τους καταδίκη, την παραμονή της εκτέλεσής τους ή ακόμη και δολοφονημένοι από καιρό. Τέτοιες περιπτώσεις είναι του δικηγόρου Χ. Ελευθεριάδη δικηγόρου στην Κερασούντα που είχε δολοφονηθεί στην Κερασούντα το 1920, ο διαπραγματευτής με τις κεμαλικές αρχές Μ. Μαυρίδης, ο διευθυντής του ορφανοτροφείου Γ. Καλογερόπουλος, ο Α. Δελικάρης, ο Λ. Τεσταμπασίδης, ο Ι. Ελευθεριάδης. Ακόμη θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο καθηγητής Γ. Παπαμάρκου, ο διευθυντής της Οθωμανικής Τράπεζας Π. Παπαδόπουλος και ο έμπορος Θ. Εκμεντζίογλου οι οποίοι ήταν ήδη νεκροί από την προηγούμενη της εκτέλεσής τους μεταφέρθηκαν στον τόπο του μαζικού εγκλήματος προκειμένου τα σώματά τους για να υποστούν την ποινή τους!

H καταδίκη και ο απαγχονισμός στην Aμάσεια όλης της θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας ήταν μια προσχεδιασμένη δολοφονική πράξη και για αυτήν αντέδρασαν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με κινήσεις προς τους προέδρους των ΗΠΑ, της Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας, προς τους αντιπροσώπους της Κοινωνίας των Εθνών, στη Γενεύη. Ένα ιδιαίτερο όμως ψήφισμα διαμαρτυρίας, ήταν αυτό που στάλθηκε από τους Έλληνες συγγραφείς και λογοτέχνες, σε διανοούμενους της Ευρώπης και της Αμερικής, αναφέροντας τα εξής:

«Mετά βαθυτάτης συγκινήσεως οι συγγραφείς και καλλιτέχναι της Eλλάδος απευθύνονται προς τους διανοουμένους του πεπολιτισμένου κόσμου όπως γνωστοποιήσουν εις αυτούς την τραγωδίαν χιλιάδων οικογενειών του Eλληνικού Πόντου. ξηρά, εξηκριβωμένα και αναμφισβήτητα τα γεγονότα είναι τα εξής: Oι Tούρκοι εφόνευσαν όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της πόλεως Mερζιφούντος, αφού την ελεηλάτησαν και την επυρπόλησαν. Tους προσπαθήσαντας να διασωθούν ετυφέκισαν και εθανάτωσαν καταλαβόντες τας διόδους. Mετετόπισαν όλον τον άρρενα πληθυσμόν των πόλεων Tριπόλεως, Kερασούντος, Oρδούς, Oινόης, Aμισού και Πάφρας και καθ’ οδόν κατέσφαξαν τους πλείστους εξ αυτών. Έκλεισαν εντός του ναού του χωρίου Έλεζλη εν Σουλού-Tερέ 535 Έλληνας και τους κατέσφαξαν διασωθέντων μόνον τεσσάρων. Πρώτους έσφαξαν 7 ιερείς διά πελέκεως προ της θύρας του ναού. Aπηγχόνισαν εν Aμασεία 168 προκρίτους Aμισού και Πάφρας. Eβίασαν όλας ανεξαιρέτως τας γυναίκας, τας παρθένους και τα παιδία των άνω πόλεων, τας ωραιοτέρας δε παρθένους και νέους έκλεισαν εις τα χαρέμια. Πλείστα βρέφη εφόνευσαν, σφενδονίζοντες αυτά κατά των τοίχων. Oι υπογεγραμμένοι θέτουσι τα ανωτέρω υπ’ όψιν των διανοουμένων της Eυρώπης και της Aμερικής θεωρούντες ότι όχι μόνον τα γεγονότα ταύτα αλλά και η ανοχή αυτών αποτελεί πένθος της ανθρωπότητος.

Aθήναι, 22 Nοεμβρίου 1921. Άννινος X., Aυγέρης M., Bλαχογιάννης I., Bώκος Γερ., Γρυπάρης I., Δούζας A., Δροσίνης Γ., Zάχος A., Θεοδωροπούλου Aύρα, Θεοτόκης K., Iακωβίδης Γ., Kαζαντζάκης N., Kαζαντζάκη Γαλ., Kαμπάνης Aρ., Kαμπούρογλους Δ., Kαρολίδης Π., Kόκκινος Δ., Kορομηλάς Γ., Mαλακάσης M., Mαλέας K., Mένανδρος Σ., Nικολούδης Θ., Nιρβάνας Π., Ξενόπουλος Γρ., Παλαμάς K., Παπαντωνίου Z., Παράσχος K., Πασαγιάννης K., Πολίτης Φ., Πωπ Γ., Σικελιανός Άγγ., Σκίπης Σ., Στρατήγης Γ., Tαγκόπουλος Δ.., Tσοκόπουλος Γ., Φυλλύρας P., Xατζιδάκις Γ., Xατζόπουλος Δ., Xορν Π., Σβορώνος I. μεθ’ όλης της πικρίας μου διά την κυρίως υπό της Γαλλίας και υπό ουδενός αισθήματος ή συμφέροντος ανθρωπίνου, δικαιολογουμένην εγκατάλειψιν εις σφαγήν των Xριστιανών».

Η Γενοκτονία και ιδιαίτερα η μαζική δολοφονία της ηγεσίας και διανόησης στην Αμάσεια, αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο των Οθωμανών και των Κεμαλικών αφού χωρίς ηγέτες παύει να υπάρχει καθοδήγηση και πνευματική στήριξη του λαού. Αυτή τη δολοφονία της ηγεσίας των Ελλήνων κατήγγειλαν διανοούμενοι του μεγέθους του Καζαντζάκη, του Ξενόπουλου, του Σικελιανού και του Παλαμά. Με παρρησία και με αγωνιστικότητα, χωρίς φόβο, όπως ακριβώς επιτάσσει η ελεύθερη σκέψη και γνώμη. Μακάρι το ίδιο να λέγαμε και να γράφαμε και για τους σημερινούς “ομολόγους” τους. Για αυτούς που σιωπούν για τη Γενοκτονία, όταν δεν την αρνούνται και δεν την υβρίζουν……

 

Θεοφάνης  Μαλκίδης

Ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου 1944 οι Γερμανοί κατακτητές δολοφονούν 63 Έλληνες των χωριών Λιβερά και Σιδηρά Κοζάνης.

Οι κάτοικοι όλοι Ποντιακής καταγωγής είχαν γλυτώσει από τη Γενοκτονία του Κεμάλ στον Πόντο, αλλά όχι και από τα Ολοκαυτώματα του Χίτλερ στη Μακεδονία.

Δείτε την εκπομπή του Flash TV για τη σφαγή στα Λιβερά και Σιδηρά και για την  απαίτηση των διασωθέντων για ένταξη των οικισμών στο δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, καθώς και για τιμωρία και για επανόρθωση των εγκλημάτων.

 

http://malkidis.blogspot.com/2022/02/blog-post_91.html?m=1

 

ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ 2022  

Αγαπητοί φίλοι,

Για όλους όσους διδάσκονται την ελληνική, ανέκαθεν ετίθετο το ερώτημα πιστοποιητικού ελληνομάθειας, αναγνωρισμένου από την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εφήρμοσαν τη χορήγηση Διεθνούς πιστοποιητικού ελληνομάθειας, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Στη Ρωσία, όπου διαμένουν περί τις 100 χιλιάδες Έλληνες, αλλά και τεράστιος αριθμός Φιλελλήνων, και όπου η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας αποτελεί παράδοση, η δυνατότητα ενός τέτοιου πιστοποιητικού παραμένει επίκαιρη και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διδασκόμενου κοινού.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με επιστολή τους από 26 Ιανουαρίου 1999 εξουσιοδότησαν την Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» να πραγματοποιούν τις ανάλογες εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το τρέχον έτος οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 23-25 Μαΐου 2022 στη διεύθυνση: Moscow, Vorobyevi gori, Moscow State University, 1st building of human sciences, # 1051. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων διαρκεί από 1/02/2022 έως 20/03/2022. Παρατίθεται παραπομπή για ηλεκτρονική καταχώρηση στις εξετάσεις ελληνομάθειας: https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που διδάσκονται την ελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα εξαιτίας και της πολυεθνικής, πολυγλωσσικής και πολυπολιτισμικής σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας προσφέρονται σήμερα σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια της χώρας, από ιδιωτικούς φορείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τις Νομαρχιακές Επιτροπές Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) καθώς και στα κέντρα υποδοχής των ομογενών. Η ελληνική διδάσκεται ως δεύτερη γλώσσα και σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία φοιτούν παιδιά ομογενών και αλλοδαπών. Επιπλέον,διάφορες Μ.Κ.Ο. δραστήρια εμπλέκονται στην οργάνωση δωρεάν μαθημάτων για μετανάστες.

Στο εξωτερικό, προγράμματα νέας ελληνικής γλώσσας οργανώνονται από φορείς όπως πανεπιστήμια, ελληνικές κοινότητες, κέντρα γλωσσών και λαϊκά πανεπιστήμια με αρκετά ικανοποιητικό αριθμό μαθητών. Πολλοί από αυτούς που μαθαίνουν ελληνικά είναι ομογενείς που προσπαθούν παράλληλα με την πολιτιστική κληρονομιά να διατηρήσουν και την ελληνική γλώσσα. Πάγιο αίτημά τους για πολλά χρόνια ήταν η πιστοποίηση της ελληνομάθειάς τους με τη χορήγηση ενός κρατικού τίτλου πιστοποίησης ελληνομάθειας.

Σημειώνεται πως το ελληνικό κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων οργανώνει στην παρούσα φάση το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, για να ενσωματώσει τις προβλέψεις του  κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF)». Έτσι το υπό σύσταση Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων θα διευκρινίζει με ακρίβεια το επίπεδο ελληνομάθειας που απαιτείται σε κάθε περίπτωση.

Το πιστοποιητικό επάρκειας ελληνομάθειας χρειάζεται:

  • για την αντικειμενική και ειδική αξιολόγηση των γνώσεων στην ελληνική γλώσσα ως ξένη/δεύτερη
  • δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη της ελληνικής να έχει τη γνώμη ενός πιο ειδικού και αντικειμενικού κριτή για το επίπεδο των γνώσεών του
  • δίνει τη δυνατότητα σε αλλογενείς/αλλοδαπούς που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 επιπέδου να εγγραφούν σε ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ152/Β6/1504/30-5-2001-ΦΕΚ 659Τ. Β΄). 
  • όποιος/α επιθυμεί να φοιτήσει σε ελληνικό και ελληνόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης πρέπει να έρθει σε επαφή με το φορέα όπου επιθυμεί να σπουδάσει και να πληροφορηθεί για το επίπεδο ελληνομάθειας που απαιτείται για τον κύκλο σπουδών που θέλει να παρακολουθήσει.

 Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργούνται σε όλο τον κόσμο την περίοδο 23 – 25 Μαΐου 2022 σε διάφορα διαπιστευμένα Εξεταστικά Κέντρα. Στη Μόσχα λειτουργεί το Εξεταστικό Κέντρο 70001 στη βάση του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας (πρόσθετες πληφορορίες: Tresorukova Ιrina, +79857630056). Περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να αντλήσετε στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα στην ιστοσελίδα

https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

http://www.greek-language.gr/certification/

Στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας δύνασθε, επίσης, να προμηθευτείτε (δεν πωλούνται στη Μόσχα) δείγματα ερωτήσεων εξετάσεων προηγούμενων ετών, όρα κατωτέρω.

MINISTRY OF EDUCATION AND RELIGIOUS AFFAIRS 
Center Greek Language 
1, KARAMAOUNA Str. - SKRA Sq, 551 32 KALAMARIA, 
TEL. +30 2310 459.101, 459.106 FAX: 459.107 
THESSALONIKI, GREECE 
ATHENS OFFICE: 77 SOLONOS AVE., 106 79 ATHENS 
GREECE TEL.+30 210 3636549 FAX:+30 210 3636672 
http://www.greek-language.gr 

http://www.greeklanguage.gr

 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοινώνονται δύο μήνες μετά τη διεκπεραίωση αυτών, ενώ τα πιστοποιητικά ελληνομάθειας εκδίδονται μετά από τέσσερις μήνες. Για επιπρόσθετες πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεσθε στην Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov», αρμόδια καθηγήτρια η κα Ειρήνη Τρεσορούκοβα, τηλ.: +7 985 7630056 .

Σας περιμένουμε!!!

2022_02_07_39

2022_02_07_31

2020-06-05_12-43-01

2022_02_07_40

Αγαπητοί φίλοι!

     Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας ειδικού τμήματος διδασκαλίας νεοελληνικής γλώσσας για προχωρημένους, στα πλαίσια προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας - Διεθνούς πιστοποιητικού ελληνομάθειας, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Μάιο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη).

2020-06-02_17-59-33

image0_3_11870d49  

2022_02_07_33

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τον εμπειρότατο λειτουργό της εκπαίδευσης, φορέα της ελληνικής γλώσσας, Έλληνα φιλόλογο Πέτρο Καλογερόπουλο. Έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων - άμεσα, διάρκεια 3 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές δύνανται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα 8 495 7084809-10 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru Σύντομα θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων.

Τα πλεονεκτήματά μας – ΜΟΝΟ σε ΕΜΑΣ !!! :

  • Μαθήματα με επαγγελματία, ειδικά αποσπασμένο στη Μόσχα εκπαιδευτικό. Έλληνα φιλόλογο, φορέα της νεοελληνικής γλώσσας,
  • Εξειδικευμένος, εντατικός, στοχευμένος κύκλος μαθημάτων ειδικής προετοιμασίας,
  • Ολιγομελή τμήματα,
  • Εγγύησή μας οι 100% επιτυχίες των σπουδαστών μας τα τελευταία 7 χρόνια, που λειτουργεί το συγκεκριμένο ειδικό τμήμα προετοιμασίας για την Ελληνομάθεια
  • Μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα από 1,5 ώρες (συνολικά - 180 ώρες την εβδομάδα).

Διαδικτυακά – on-line μαθήματα !!!

 2022_02_07_34

2020-06-02_17-59-33

2022_02_07_41

Δραττόμεθα της ευκαιρίας και αναφέρουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με επιστολή τους από 26 Ιανουαρίου 1999 εξουσιοδότησαν την Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» να πραγματοποιούν τις ανάλογες εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι εφέτος οι εξετάσεις θα διενεργούνται σε όλο τον κόσμο 18 – 20 Μαΐου σε διάφορα διαπιστευμένα Εξεταστικά Κέντρα. Στη Μόσχα λειτουργεί το Εξεταστικό Κέντρο 70001 στη βάση του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας (πρόσθετες πληροφορίες: Tresorukova Ιrina, +79857630056). Περισσότερες πληροφορίες δύνασθε να αντλήσετε στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα στην ιστοσελίδα

https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

http://www.greek-language.gr/certification/

Το τρέχον έτος οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 23-25 Μαΐου 2022 στη διεύθυνση: Moscow, Vorobyevi gori, Moscow State University, 1st building of human sciences, # 1051. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων διαρκεί από 1/02/2022 έως 20/03/2022. Παρατίθεται σύνδεσμος για ηλεκτρονική καταχώρηση στις εξετάσεις ελληνομάθειας: https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html  

2020-06-02_17-59-33 

2021-03-02_18-46-13

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 8 495 7084809/10 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  info@hecucenter.ru , hcc@mail.ru    

 

Σάς περιμένουμε !!!

Εγγραφές στην παραπομπή στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

 

Βίντεο από τα μαθήματα:

https://youtu.be/NP1Qig3ZiM0

https://youtu.be/zbIVH3qKA0o

https://youtu.be/szfg8l7L4zg

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/248925766007315/

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/392527404833990/

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/2092634270803311/

https://www.facebook.com/kostas.giavro/videos/1154968494678567/

 

Σάς περιμένουμε!

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ μας !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

 

ΒΊΝΤΕΟ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΠΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/vinteominima_me_tin_eikairia_tis_pagkosmias_imeras_ellinikis_glossas.html

 

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/paratithetai_vinteominima_apo_tois_kathigites_ellinikis_glossas_kai_tin_dntria_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_.html

 2022_02_07_42

11_1

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!

http://hecucenter.tilda.ws/

 

KENTΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ στη ΜΟΣΧΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2022_01_10_19

 ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

 

Αναλυτικότερα:

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/fevroiarios_2022__edo_kai_tora___ellinika_me_to_kep.html

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!

ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π. ΜΟΣΧΑΣ !!!

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!

http://hecucenter.tilda.ws/

2022_01_10_20

ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

Τα ελληνικά αναγνωρίζονται ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μία από τις παλαιότερες γλώσσες στον πλανήτη!

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν ελληνικά σε όλο τον κόσμο.

Περίπου το 10% των λέξεων στη ρωσική και περίπου το 12% των λέξεων στα αγγλική είναι ελληνικής προέλευσης!

Βελτιώστε τις γνώσεις σας για τον πολιτισμό της χώρας, την ιστορία της, τα έργα τέχνης, μυηθείτε και αισθανθείτε τη χώρα και τον πολιτισμό της.

Η μελέτη της ελληνικής γλώσσας σας επιτρέπει να εισέλθετε σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της Ελλάδας και να σπουδάσετε εκεί σε ισότιμη βάση με άλλους φοιτητές. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι δωρεάν. Το δίπλωμα είναι αναγνωρισμένο σε άλλες χώρες.

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ανοίγει ευκαιρίες για εγκατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο!

lexis2019

2021-06-10_16-48-08

2021-06-10_16-48-34

Εγγραφές

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

στα τηλέφωνα 8 985 664-35-24, WhatsApp  +7 910 904-50-65, στο γραφείο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. +7 495 7084809, +7 495 7084810.

 στις ηλεκτρονικές δ/νσεις  info@hecucenter.ru hcc@mail.ru

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ELLINIKHGLOSSA

 IMG_1353

2021_09_20_20

2021_09_20_21

2021_10_11_18

IMG_2078

2020-06-02_17-59-33

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022 απεβίωσε ένας Μεγάλος Έλληνας, ο ιστορικός, μελετητής, διπλωμάτης, παλαίμαχος δημοσιογράφος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Ερευνών (με έδρα τη Μόσχα), επίτιμος πρόεδρος του Κέντρου Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών – ΚΕΡΙΕ (Αθήνα) Ιωάννης Νικολόπουλος. Ο Ιωάννης Νικολόπουλος υπήρξε, έμπρακτα, υποστηρικτής της ελληνο-ρωσικής φιλίας, σειράς μελετών ανάδειξης των κοινών σελίδων ιστορίας των δύο λαών μας και της ιστορίας του Ελληνισμού της Ρωσίας, στυλοβάτης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα!!! Για πολλούς από εμάς, που σπουδάσαμε στη Ρωσία, υπήρξε στήριγμα και παράδειγμα, εμψυχωτής μας και συνοδοιπόρος μας.

 

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  !!!  είχαμε τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσουμε το 2021 δύο συνεδριάσεις-διαδικτυακές συναντήσεις με κεντρικό ήρωα-καλεσμένο το Γιάννη Νικολόπουλο, οι οποίες, ουσιαστικά, αποτελούν τις τελευταίες συνεντεύξεις του και την πνευματική του παρακαταθήκη και κατά τη διάρκεια των οποίων ο Γιάννης Νικολόπουλος μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας βιώματα και εμπειρίες μίας ολόκληρης ζωής

 

Τις συνεδρίες αυτές δύνασθε να παρακολουθήσετε στους εξής συνδέσμους στο Διαδίκτυο:

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2021, ώρα 19:00-22:00.

Τη συνεδρία μας δύνασθε να παρακολουθήσετε στον κάτωθι σύνδεσμο στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook

https://disk.yandex.com/i/FkNa4kXPZSvFGQ

στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων» του Δικτυοτόπου του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/23032021_sinantontas_endiaferontes_anthropois__ioannis_nikolopoilos__16_.html

καθώς και στον σύνδεσμο στο YouTube κανάλι του Κ.Ε.Π. https://www.youtube.com/watch?v=meYwlxAJxyU

Παρατίθεται σύνδεσμος στο δελτίο τύπου της συνεδρίας:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/pressrelease__23032021_sinantontas_endiaferontes_anthropois_ioannis_nikolopoilos__16.html

 

Πέμπτη, 22 Aπριλίου 2021, ώρα 19:00-21:15.

Τη συνεδρία μας δύνασθε να παρακολουθήσετε στον κάτωθι σύνδεσμο στην διαδικτυακή πλατφόρμα Facebook

https://www.facebook.com/100002328849295/videos/4034652796622309/

στο εδάφιο «Αρχείο βιντεοσκοπημένων εκδηλώσεων» του Δικτυοτόπου του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/22042021_sinantontas_endiaferontes_anthropois__ioannis_nikolopoilos__meros_2_04_23.html

καθώς και στον σύνδεσμο στο YouTube κανάλι του Κ.Ε.Π. https://www.youtube.com/watch?v=RrSuM9vb9VA

Παρατίθεται σύνδεσμος στο δελτίο τύπου της συνεδρίας:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/press_release__22042021_sinantontas_endiaferontes_anthropois__ioannis_nikolopoilos__meros_2.html

 

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε στους οικείους του τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!

2022_02_07_36 

11_1

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίαςΓιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για τηνΕθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίαςΕύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφοΓιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφοΑχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη«Ελληνική κουζίνα»,http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίαςΆννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο«Έλληνες και Φιλέλληνες»http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο«Η Ελλάδα σήμερα»http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο«Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας»http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο«Επαγγελματική αποκατάσταση»http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ.http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτηΓιώργου Μεσσάρη«Τελεία και Παύλα»,που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μαςhttp://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφουΝίκου Σιδηρόπουλου«Τα πρόσωπα του Ελληνισμού»,http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο«Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο"Ειδήσεις από την Ελλάδα"αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2020-06-05_12-43-01

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας: 

2021-03-09_14-47-33

29 января в Посольстве Греческой Республики в РФ состоялся новогодний прием с участием греческой диаспоры России.

 

Πατριαρχείο Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Εκκλησία των Αγίων Πάντων στην περιοχή Kulishki στη Μόσχα

Πρόγραμμα Λειτουργιών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2022

 Raspisanie_fevral_2022_skorr

Raspisanie_fevral_2022_skorr

Raspisanie_fevral_2022_skorr

Raspisanie_fevral_2022_skorr

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). ToK.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/august_2021__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

www.hecucenter.ru/up/_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ_август2021.xls 

http://www.hecucenter.ru/up/_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ_август2021.pdf

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

2022_01_17_7

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_2021_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi.html

 

Μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ( www.hecucenter.ru )

2022_01_10_45

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ 

 

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_fnl.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_draseon_kep_etois_2021.html

 

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismosdrasiskep2021.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%9A.%CE%95.%CE%A0.-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-2021_.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

 

17η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) !!!

Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

28 τμήματα ελληνικής γλώσσας

13 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

100 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕAΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

1 καινούριο θεατρικό εγχείρημα – θεατρική πρεμιέρα

4 βραβεύσεις

6 εκδοτικά εγχειρήματα

24 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας

97 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

44 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: