17 Φεβρουαρίου 2022

Η Αμερική ωφελημένη από τις απειλές της!!!

Τις κρίσιμες αυτές ημέρες όπου οι φήμες για επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανίαν είναι έντονες, ενετάθη  η αμερικανική προπαγάνδα -προβοκάτσια όπως την αποκαλεί ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σ, Λαβρόφ. Διέδιδαν ότι στις 16 Φεβρουαρίου η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανίαν!! Από πλευράς στρατηγικής αυτό είναι ατυχές. Αν θέλει να επιτεθεί  θα το πράξει κρυφίως. Κάλεσε δε τους υπαλλήλους της πρεσβείας της να εγκαταλείψουν την Ουκρανίαν. Αυτό φυσικά το έπραξε για να θεωρηθούν ακριβείς οι πληροφορίες της! Λόγω δε του επικειμένου πολέμου η Ουκρανία ζήτησε αύξηση των πολεμοφοδίων και η αμερική της έστειλε πολλούς τόννους! Φυσικά δεν τους χάρισε! Έτσι το πρώτον  βήμα από την διάδοση περί  πολέμου την ευνόησε! 

Το δεύτερον σημαντικόν που ήθελε η αμερική να εξασφαλίσει ήταν η διάθεση του υγροποιημένου υγραερίου της στην Ευρώπην για να περιορισθούν οι προμήθειες από την Ρωσίαν! Και στο θέμα αυτό έχει επιτυχίες αφού η Ευρώπη και η Ελλάδα θα προμηθεύονται υγροποιημένον αέριον.

Άλλος στόχος ήταν η διάθεση πολεμικού υλικού. Και αυτό είχε θετικά αποτελέσματα. Για την ανάμειξή της στις Ρωσοουκρανικές σχέσεις το θέμα είναι πολύπλοκον. Γιατί αναμειγνύεται στις σχέσεις  δύο χωρών  οι οποίες μάλιστα ευρίσκονται σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακράν αυτής; Απλούστα για να έχει ένα συνεχή ακήρυκτον πόλεμον με την Ρωσίαν! Αυτό μπορεί να το πράττει μέσω της Βορείας Θαλάσσης και όχι μέσον της Ευρώπης. Ακολουθεί όμως τον δεύτερον δρόμον διότι έχει συμμάχους την Ευρώπην μέσω ΝΑΤΟ!  Δεν διερωτήθηκε κανείς τι σχέση έχει η Ευρωπαϊκή αμυντική συμφωνία  με την Αμερικήν; Πως κατόρθωσέ και ενεπλάκη;  Και δεν είναι μόνον ότι ενεπλάκη αλλά παρασύρει συνεχώς τους Ευρωπαίους εναντίον της Ρωσίας, με κυρώσεις και άλλα όμοια! Ποία είναι αυτή που επιβάλει κυρώσεις; Από μίαν τέτοιαν απόφαση την οποίαν δυστυχώς δέχθηκε και η Ελλάδα αφού δεν έχει λόγον και πυγμήν να αντιδρά, υπέστη μεγάλες οικονομικές ζημιές! Η Αμερική δεν υπέστη τίποτε! Έχει τους πιστικούς στην Ευρώπην και κάνει ότι θέλει!!

Η φημολογουμένη πολεμική επιχείρηση  είχε και σαν έτερον αποτέλεσμα την αύξηση του φυσικού αερίου, το οποίον προμηθεύεται  η Ευρώπη από την Ρωσίαν κάτι που ανησυχεί την Αμερικήν. Γι΄αυτό έκαμε ότι μπορούσε για την μη κατασκευήν του αγωγού από την Ανατολικήν Μεσόγειον  ο οποίος θα προμήθευε με αέριον την Ευρώπην. Έκαμε το «χατήρι»  της τουρκίας, αλλά παραλλήλως αύξησε τις προοπτικές για διάθεση δικού της αερίου στην Ευρώπην. Η κατάργηση του αγωγού είναι για την Ελλάδα μέγα οικονομικόν πλήγμα! Για την Ελλάδα η οποία κατέστη στρατιωτική αποικία της αμερικής άνευ συμφέροντος, μόνον για να ακούει ότι είναι ισχυρός σύμμαχος της αμερικής! Οι αμερικανοί τόνισαν ότι θα τους βοηθήσουν οι σύμμαχοί της κατά της Ρωσίας και φυσικά και η Ελλάδα με τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη!!! Γι’ αυτό έγιναν; Αν υπάρχει εμπλοκή Ελλάδος – τουρκίας θα χρησιμοποιηθει η βάση αυτή εναντίον των τούρκων;;; Σίγουρα όχι!

Και στις εικασίες που έκανε η αμερική για την ενδεχομένη επίθεση, «έχωσε την μύτην της και η αγγλία»!! ότι θα πληγεί η Ρωσία. Να στραφεί εναντίον της Ρωσίας μόνη της όχι με τους ευρωπαίους και αμερικανούς και τότε θα δει «πόσα απίδια παίρνει  ο σάκος»!

Πάντα έτσι ήταν. Φωτιές έβαζε και τις έσβηναν άλλοι!

16/2/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: