1 Οκτωβρίου 2022

Πόση και Ποια ουσία υπάρχει πίσω από αυτές τις ειδήσεις;

  Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

Είναι τέσσερις συνολικά ειδήσεις σε 2,5 σελίδες συμπεριλαμβανόμενων των φώτο. Μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά και να ρίξετε μια ματιά; Και αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου πείτε Πόση και Ποια ουσία υπάρχει πίσω από αυτές τις ειδήσεις; (και καθως δεν ξερω πως να βαζω φωτος σε ημαιηλ επισυνάπτω το word).

 

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Είδηση 1η

Αυγερινοπούλου – Πέτσας: Επιχορήγηση του Δήμου Πύργου με 230.000€ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες

https://ilia.news/%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-2/

01 Οκτωβρίου, 2022

 

 

Με 230.000,00€  ενισχύεται  ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο της Πράξης “Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»”, με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025», με  την υπ’ αριθμ. 64183 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πέτσα. Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε νεότερη επικοινωνίας της με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον ευχαρίστησε θερμά για την συνεχή υποστήριξη του Υπουργείου και της Κυβέρνησης στις ανάγκες των Δήμων.

 

 

Είδηση 2η

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην τελετή ονοματοδοσίας του ΤΠΚ ‘Υποπλοίαρχος Βλαχάκος’

https://www.ilidakampos.gr/index.php/politiki-ellada/44026-o-andreas-nikolakopoulos-stin-teleti-onomatodosias-tou-tpk-ypoploiarxos-vlaxakos

30 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Στην τελετή ονοματοδοσίας του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) “Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού στην Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στο Σκαραμαγκά, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ότι με την ένταξη αυτού του σύγχρονου αυτού σκάφους, το οποίο φέρει το όνομα του αείμνηστου Παναγιώτη Βλαχάκου που υπηρέτησε και θυσιάστηκε για την πατρίδα, η χώρα μας θωρακίζεται ακόμα περισσότερο. Ενισχύεται η άμυνα και ασφάλειά της και καταδεικνύεται το γεγονός ότι η χώρας μα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

 

Δηλαδή, ένα αρχιπέλαγος με χιλιάδες νησιά και νησάκια καλύπτεται με επτά πυραυλάκατους; Γιατί θεωρώ ότι χρειάζεται 27, ίσως και περισσότερες.

Είδηση 3η

Στον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ο διακεκριμένος καθηγητής Χρήστος Τσάμης

https://www.iliapress.gr/iliaka-nea/10000-kinonia/27396-ston-dimarxo-pyrgou-panagioti-antonakopoulo-o-diakekrimenos-kathigitis-xristos-tsamis.html

01 Οκτωβρίου 2022

 

              

Τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου», Οικονομολόγο και Δικηγόρο, Δρ. Χρήστο Τσάμη ο οποίος κατάγεται από το Γεράκι Αμαλιάδας, υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής (30/9) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Κατά την εθιμοτυπική τους συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Πύργου και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής με τον κ. Αντωνακόπουλο να προσφέρει στον κ. Τσάμη ένα αναμνηστικό δώρο καθώς και τις δύο τελευταίες εκδόσεις του Δήμου, για την Αρχαία Φειά και τη Συμβολή της Ηλείας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Γεγονός που ενθουσίασε τον καθηγητή και συνεχάρη με τα πιο θερμά λόγια τον Δήμαρχο για την προσπάθεια που καταβάλει να αναδείξει την Ιστορία του τόπου.

 

 

Είδηση 4η

Επιβεβλημένη η προστασία της καλλιέργειας πράσινης πιπεριάς στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας – Ηλείας

https://www.patrisnews.com/epivevlimeni-i-prostasia-tis-kalliergeias-prasinis-piperias-stis-perifereiakes-enotites-acha-as-ileias/

30 Σεπτεμβρίου 2022

 

Βασικά θέματα, εκτός των εργατών γης, είναι η προστασία του σπόρου, η ένταξη της καλλιέργειας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, η συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για προβολή –προώθηση του προϊόντος στις αγορές καθώς και η συμβολαιακή γεωργία. 

 

 

 

Η καλλιέργεια της πράσινης πιπεριάς “σταυρός’’ που μετρά σήμερα 6.000 περίπου στρέμματα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας κινδυνεύει με εγκατάλειψη εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.  Σε σχετική επιστολή  συνέχεια αυτής που εστάλη πριν από μερικό χρονικό διάστημα  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ  ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «μια ακόμα  δυναμικά ανερχόμενη καλλιέργεια όπως αυτή  της πράσινης πιπεριάς “σταυρός” χρειάζεται ουσιαστική στήριξη  αφού  εκτός από τα υψηλά καλλιεργητικά έξοδα, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα με την έλλειψη  εργατών γης.» Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα  ο κ. Βασιλόπουλος σε καλλιέργειες στην Αετοράχη στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης συνομίλησε με παραγωγούς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πρότεινε εκτός της επιστολής να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο υπουργείο όπου θα τεθούν όλα  τα ζητήματα μιας και αφορά δεκάδες καλλιεργητές στις δύο Περιφερειακές Ενότητες. 

Βασικά θέματα, εκτός των εργατών γης, είναι η προστασία του σπόρου, η ένταξη της καλλιέργειας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, η συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για προβολή –προώθηση του προϊόντος στις αγορές καθώς και η συμβολαιακή γεωργία. 

 

Δηλαδή, επιδόματα και ενισχύσεις είναι στρατηγική ανάπτυξης;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: