26 Νοεμβρίου 2022

  Κιβωτός του Κόσμου, τι πραγματικά συμβαίνει;;; Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

  

Και ξαφνικά η Κιβωτός του Κόσμου ήρθε στο προσκήνιο. Η 12χρονη από τον Κολωνό πούλησε όσο πούλησε και τώρα ήταν απαραίτητο ένα φρεσκάρισμα. Ένα νέο γεγονός που θα φρέσκαρε το ενδιαφέρον του κόσμου και θα το κρατούσε μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Θα υπάρχει πάντα ένα γεγονός που θα τροφοδοτεί την ανάγκη του κόσμου για επικαιρότητα και όταν αυτό ξεκινά να ξεφτίζει θα εντοπίζεται και ανασύρεται ένα άλλο.

 

Ποια ήταν η πρωτογενής αιτία του ‘σκανδάλου της κιβωτού’; Η κακοποίηση των παιδιών. Συνεπώς ο διαχειριστικός έλεγχος που κολαει; Και η αντικατάσταση του ΔΣ που στηρίζεται; Σε ποιο νόμο και σε ποια λογική; Έγινε ΕΔΕ; Ολοκληρώθηκε εισαγγελική έρευνα; Ολοκληρώθηκε κάποια έρευνα από κάποιον αρμόδιο φορέα; Προφανώς όχι γιατί οι έρευνες στην Ελλάδα διαρκούν μήνες και συχνά χρόνια. ΑΡΑ;

 

Και γιατί τώρα; Αφού η πρώτη καταγγελία έγινε το 2015;

 

Και οι απόψεις αντικρουόμενες. Κάποιοι λίγοι από την μια λένε κακοποίηση και κάποιοι λίγοι από την άλλη λένε όλα ψέματα. Ποιον να πιστέψεις; Σίγουρα θα έχουν πέσει μερικά χαστούκια και εμείς που μεγαλώσαμε με χαστούκια και λούρες έχουμε μικρή σχέση με την παραβατικότητα. Ίσως αυτοί που τα έφαγαν να θύμωσαν και να εκδικούνται. Όμως αν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση εκεί αλλάζει το πραμα και η διερεύνηση είναι επιβεβλημένη.

 

Και φυσικά άνθρωποι είναι όλοι και αδυναμίες και πάθη υπάρχουν στους περισσότερους και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε να έχει συμβεί κάτι. Και όχι απαραίτητα από τον ιδρυτή.

 

Όμως η Πολιτεία, δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις εισέβαλε και χωρίς πορίσματα και τεκμηριωμένες έρευνες απάλλαξε το ΔΣ, έτσι γιατί γούσταρε και η κυρία Δόμνα τοποθέτησε επικεφαλής μια θεια της εφοπλιστίνα.

 

Όλο αυτό το σκηνικό έφερε στην μνήμη μου ένα άλλο γεγονός, την άλωση της περιουσίας του ΜΤΠΥ. Διαβάστε το και θαυμάστε.

 

[Στ. Μπούρπουλας: Η άλωση της περιουσίας του ΜΤΠΥ

https://www.ipyxida.gr/st-mpourpoulas-i-alosi-tis-periousias/

Νοεμβρίου 3, 2022]

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε χέρι τοποθετώντας δικό της ΔΣ σε ένα ταμείο με 440 εκατομμύρια ευρώ.

 

Και ξέρετε αγαπητοί φίλοι τι πιστεύω;

 

Αθόρυβα και σε απόλυτη ταύτιση νδ, πασοκ κ συριζα αλώνουν το ένα μετά το άλλο σε ότι τους έχει μέχρι τώρα ξεφύγει.  Το ΜΤΠΥ ανήκει στα μέλη του αλλά τα 440 εκατομμύρια είναι δέλεαρ και η ευκαιρία να τοποθετηθεί ένα ακόμα ΔΣ βολεύοντας δικά μας παιδιά ακόμα πιο δελεαστική. Όταν έρθει το επόμενο κόμμα απλώς θα τοποθετήσει στο ΔΣ τα δικά της παιδιά. Και αυτό θα γίνει σε 3000 με 5000 οργανισμούς κ κρατικές εταιρείες και ταμεία και δεκο και ποιος ξέρει το άλλο. Α, θυμήθηκα, και γενικοί γραμματείς σε υπουργεία και επικεφαλής σε περιφερειακές διευθύνσεις και υπουργεία και ποιος ξέρει τι άλλο.

 

Αυτή ειναι η μεγάλη μπάζα – πέρα από τις μίζες -  για κάθε κυβερνών κόμμα. Οι 3000 με 5000 οργανισμοί και κρατικές εταιρείες κ αναπτυξιακές και ταμεία και δεκο και σίγουρα ακόμα περισσότερα που δεν γνωρίζουμε.

 

Φαντάζεστε να έχετε την δυνατότητα να τοποθετήσετε Διοικητικά Συμβούλια σε 5000 οργανισμούς; Ωρε μάνα μου. Όλη η κομματική βάση. Να γιατί τρέχουν τα παιδιά.

 

Έτσι με την Κιβωτό, είδαν χρήμα και όρμηξαν. Να τους χαιρόμαστε.

 

Και όλο αυτό γίνεται με την ψήφο μας και την νοοτροπία μας.

 

Και αν νομίζετε ότι αυτό θα αλλάξει αν ανέβει ο Βαρουφάκης ή ο Βελόπουλος στο Μαξίμου, πλανάσθε πλάνη οικτρά.

 

Ξυπνήστε επιτέλους.

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: