3 Ιουλίου 2023

Ανακύκληση Υπουργικού σκύφου. Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Μετ΄ ιδιαιτέρας επιτάσεως και υπερηφανείας εγένετο υπό του Πρωθυπουργού η ανακοίνωση των νέων Υπουργών, οι οποίοι θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην ευημερίαν και την ανάπτυξη. Μεγίστης απορίας άξιον είναι ότι οι πλείστοι Υπουργοί ήσαν και στην προηγουμένην τετραετίαν. Δεν επήλθαν όμως αξιόλογες στιγμές οικονομικής ευημερίας και εξόδου των πτωχών Συνταξιούχων, μικρομισθωτών και ανέργων από την δείνην που τους μαστίζει. Οικονομική ανέχεια, ακρίβεια   τροφίμων στα ύψη, ακρίβεια στο ηλεκτρικόν ρεύμα, ακρίβεια στην υγείαν, ακρίβεια παντού. Σε κανέναν τομέαν δεν υπήρξε μείωση. Κανείς Υπουργός δεν προέβη σε ουσιαστικήν βοήθειαν του δεινοπαθούντος Λαού. Τα χορηγούμενα  ενισχυτικά μέσα, ( επιταγές φτώχειας αγγλιστί πας γιατί η Ελληνική Γλώσσα δεν ομιλείται στην Ελλάδα), ταπεινώνουν την αξιοπρέπειαν των Ελλήνων  και γεμίζουν τα θυλάκια των πολυεθνικών εταιρειών.

Φωνή Υπουργού ενάντια στο ταπεινωτικόν αυτό θέμα δεν ακούστηκε!! Φαίνεται δεν είχαν διαθέσιμον χρόνον διότι έπρεπε να ευρίσκονται ολημερίς στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και να φλυαρούν επί παντός θέματος! Δεύτερον να εκφράσουν αντίθετην γνώμην προς αυτήν που έχει η κυβέρνηση ήταν  και είναι πολύ δύσκολον διότι υπάρχει η  «κομματική πειθαρχία»!! και τρίτον πόσον εγνώριζεν για τις ανάγκες του Υπουργείου του έκαστος;;;  Δεν ήσαν μαχητικοί και αποδοτικοί στην προηγουμένην περίοδον; Αν Ναι γιατί ήλλαξαν; Και οι εντελώς μη αποδώσαντες αντί να παυθούν από το αξίωμα και να έλθουν άλλοι κατά τεκμήριον καλλίτεροι, ανελάμβαναν άλλον υπουργείον!!! Τα αποτελέσματα τα αυτά!!

Στις προεκλογικές ομιλίες του ο Πρωθυπουργός, απαιτούσε αυτοδυναμίαν για να κάμει την Ελλάδα ευημερούσαν και τον Λαόν της να φύγει από την δυστυχίαν!  Ως όπλα όμως χρησιμοποίησε στο σύνολον τα παλαιά, τους δοκιμάσμένους υπουργούς που τους τοποθέτησε σε άλλον υπουργείον. Έως ότου γίνουν γνώστες των αναγκών και του μηχανισμού του νέου υπουργείου θα περάσει καιρός και το υπουργείον θα το διοικούν άλλοι! Αν ήσαν επιτυχημένοι δεν έπρεπε να αλλάξουν Υπουργείον. Έγινε μια ανάμειξη του περιεχομένου στον αυτόν σκύφον και παρουσιάσθη ως μεγάλη επιτυχία! Ο Γουρνέας που δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητά, έβραζε μεγάλην ποσότητα από φάβα. Δεν το έτρωγε φυσικά όλον άπαξ. Το άφηνε αλλά λόγω ελλείψεως ψυγείου ηλλοιώνετο. Τότε το ξαναέβραζε. Και σε ερώτησε τι φαγητό είχες σήμερα κ. Γουρνέα; Απαντούσε.

n  Φάβα ξαναπαντρεμένον!!!

Οι Υπουργοί που είχαν αποδώσει στην προηγουμένην τετραετίαν δεν έπρεπε να αποχωρισθούν της συνεχείας του έργου τους. Εφ΄ όσον αποχωρίσθησαν μάλλον δεν πήγαν καλώς. Και με ποία προσόντα θα αποδώσουν στην νέαν θέση;;

Ένα επίσης μεγάλον μειονέκτημα είναι η τοποθέτηση υπουργών ασχέτων με το αντικείμενον. Στο υπουργείον Εθνικής Αμύνης πρέπει πάντα να είναι στρατιωτικός. στο Υγείας  Ιατρός, στο Παιδείας εκπαιδευτικός κ.ο.κ. Διαφορετικά «υπουργεύουν» οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τι να ελπίσομεν από τους νέους Υπουργούς; Θα αλλάξουν τακτικήν από την προηγουμένην; Θα αφοσιωθούν στο Υπουργείον ή θα περιφέρονται στις τηλεράσεις και τα ραδιόφωνα; Τους  «μπλε φακέλους» πότε θα τους μελετήσουν και θα τους υλοποιήσουν;;;;

Αναμένομεν!

3/7/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: