26 Οκτωβρίου 2023

Μια Προσωπική Εκτίμηση. Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Την βραδιά των εκλογών (Α Κυριακή) με κάλεσε ένας φίλος να βγούμε και να πιούμε μια μπύρα. Ατυχώς καθίσαμε κάπου 40-50 μέτρα από το εκλογικό κέντρο του νικητή. Έφτασε πρώτος και όταν έφτασα και εγώ παρά τις εκκλήσεις μου να απομακρυνθούμε δεν κατάφερα τους πείσω. Το αποτέλεσμα του πρωτογονισμού, της ολοφτυστης παιδικής και παιδαριώδους τρισχιλιετούς συμπεριφοράς, της στενής παρέας του νικητή ήταν να είμαι με πονοκέφαλο τις επόμενες δύο μέρες.

 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η αναφορά μιας κυρίας ότι ο κος Λέντζας σάρωσε. Εντυπωσιακή λέξη που συνεπάγεται ισχυρές εντυπώσεις. Επειδή όμως ο λόγος των περισσότερων ελλήνων έχει τις ρίζες του στην αμορφωσιά και στην παντελή έλλειψη πολιτικής σκέψης και κρίσης δεν έδωσα σημασία, ήξερα εξ αρχής ότι ήταν φεικ, ψευδές.

 

Αρκετές μέρες μετά από εκείνη την αποφράδα Κυριακή βρήκα τον χρόνο να δω λίγο τα αποτελέσματα. Φυσικά, τα αποτελέσματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαίνονται με μια πρώτη ματιά.

 

Ο κος Λεντζας πήρε 69% στα πλαίσια μια συμμετοχής που έφτασε το 58%, συνεπώς σε απόλυτα νούμερα βγήκε με περίπου 39%. Συνεπώς πρόκειται όντως για μια νίκη για τον κο Λεντζα γιατί κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει εκλεγεί ΕΝΩ είναι κυριολεκτικά ήττα για όλους εμάς σαν κοινωνία.

 

Την αρχική μου απογοήτευση για το αποτέλεσμα διαδέχτηκε μια αμυδρή ελπίδα. Το 39% σημαίνει ότι έξι στους δέκα είτε δεν τον θέλουν είτε αδιαφορούν για το πρόσωπο του. Αυτό αφήνει μια μικρή ελπίδα για τις επόμενες εκλογές αλλά δυστυχώς είναι σε πέντε χρόνια που σημαίνει πέντε χρόνια όπου τα χωριά θα ερημώνουν, η ποιότητα ζωής θα ξεφτιλίζεται, ο καρκίνος θα μπαίνει στα σπίτια μας (λόγο καύσης πλαστικών) και οικονομικά ο τόπος θα καταρρέει αφού δεν υπάρχει όραμα, προοπτική και πρόσωπα με γνώσεις.

 

Ένα ακόμα γεγονός που με βάζει σε σκέψεις είναι η αύξηση των περιπτώσεων αυτισμού. Αυξάνει ο αριθμός των παιδιών με αυτισμό στον τόπο μας. Και θα πει κάποιος: μα γι αυτό φταίει ο Δήμαρχος; Φταίει για το γεγονός ότι δεν ασχολείται, φταίει γιατί δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον άνθρωπο.

 

Το μόνο ενδιαφέρον του για νέους ανθρώπους είναι πως θα τους ‘φέρει’ στον συνδυασμό του. Έχω ήδη μερικώς τεκμηριώσει σε κείμενο μου και θα επανέλθω με περισσότερη τεκμηρίωση ότι: τα νέα πρόσωπα και κυρίως τα νέα παιδιά είναι ΠΙΟΝΙΑ στα χέρια των κουτοπόνηρων και όχι φρέσκιες ιδέες και ανανέωση.

 

Προσωπικά θεωρώ τον κο Λέντζα ότι χειρότερο και ακατάλληλο (σαν Δήμαρχος) έχει περάσει από τον Δημαρχιακό Θώκο του τόπου μας. Είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα ενός αμόρφωτου λαού που δεν έχει πολιτική σκέψη και πολιτική κρίση αλλά άγεται και φέρεται από τα κατώτερα σχεδόν πρωτόγονα ένστικτα του τα οποία οι κουτοπόνηροι εκμεταλλεύονται και αναρριχούνται και μετά γεύονται τα οφέλη. Αυτοί και μια στενή παρέα κολλητών και κομματικών και κουμπάρων και συγγενών.

 

Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι μορφωμένοι και σκεπτόμενοι που εγώ γνωρίζω και μίλησα (στην Βάρδα και όλο τον Δήμο) κανείς από αυτούς δεν τον ψήφισε.

 

Ακόμα πέντε χρόνια μεσαίωνας, υπομονή.

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: