13 Οκτωβρίου 2023

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ της ΜΟΣΧΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΟΚΝΑ !!!

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ !!! ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ !!!

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

«AΛΛΟ ΕΝΑ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ


Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00

Μόσχα, 12 Οκτωβρίου2023

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 για άλλη μία φορά με  ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας «Στα ίχνη της Ελλάδας», που περιλαμβάνει την Ελληνική Συνοικία της  Μόσχας κατά την περίοδο 17ου -19ου αι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, επίκαιρο και επιβεβλημένο εγχείρημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) και του προγράμματος «Οι ξένοι στην πόλη», που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 5 χρόνια.

Ένα ζωντανό παράδειγμα στενών θρησκευτικών, πνευματικών επαφών μεταξύ Πριγκηπάτου της Μοσκοβίας και ελληνικών μοναστηριών ήταν η μεταφορά-δωρεά στη Μόσχα, το 1648, αντιγράφου Εικόνας της Παναγίας των Ιβήρων, ενός από τα βασικά λείψανα του Άθω. Η εικόνα  δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του μελλοντικού Ρώσου Πατριάρχη Νίκωνα, γνωστού Φιλέλληνα. Ως ενδειξη  ευγνωμοσύνης προς τους Ιβήρους αδελφούς, το 1653 ο τσάρος Αλεξέι Μιχάιλοβιτς εκχώρησε το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Some Image

Ιδιαίτερη, επίσης, θέση στο ξεναγητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η Σλάβο-γραίκο-λατινική Ακαδημία, το πρώτο ανώτατο εκαιδευτικό ίδρυμα τη; Ρωσικής πρωτεύουσας, ου ιδρυσαν το 1687 οι Έλληνες λόγιοι αδερφοί Ιωαννίκιος και Σωφρόνιος Λειχούδη.

Τις ξεναγήσεις πραγματοποιεί ο ξεναγός Μαξίμ Λουτσίνιν.

Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1992. Την περίοδο 2009-2014  φοίτησε στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης της Μόσχας, με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις. Το 2012 έκανε μετεκπαίδευση στην Γερμανία (με την στήριξη του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ). Αποτέλεσμα της μετεκπαίδευσής του υπήρξε η συγγραφή της επιστημονικής μελέτης «Το κίνημα δελφοποίησης των πόλεων της Ευρώπης. Το παράδειγμα του Γκίφχορν».

Ιδρυτής και επικεφαλής του προγράμματος «Οι ξένοι σην πόλη».

Ο κύκλος των επιστημονικών του ενδιαφερόντων επικεντρώνεται στην ιστορία της Μόσχας, της Ρωσίας, της διασποράς και μειονοτήτων στη Μόσχα και στο πολιτισμικό τους κληροδότημα.











Some Image

Παρατίθενται σύνδεσμοι με βίντεο-μηνύματα από τον ξεναγό μας Μαξίμ Λουτσίνιν και τον γνωστό Ρώσο δημοσιογράφο, ένθερμο Φιλέλληνα και εκλεκτό καλό φίλο επί σειρά ετών Αντρέι Σάβριν:

https://youtube.com/shorts/wLSyy5ASYjo?si=wL9Mn7k66fVvlFre
 

http://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/videoobrascheniya_avtora_proekta_i_nashego_dobrogo_druga_i_partnera_veduschego_rossijskogo_zhurnalista_goryachego_filellina_andreya_shavrina.html

https://youtube.com/shorts/wLSyy5ASYjo?si=wL9Mn7k66fVvlFre

Δεν υπάρχουν σχόλια: