14 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, και το 2023 !!! ΚΕΠ ΜΟΣΧΑΣ, ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, και το 2023 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ  - ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

Μόσχα, 13 Νοεμβρίου 2023

Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζοντας την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας και το Έτος 2023, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Some Image

Some Image
 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΧΑΡΑ, ΑΠΛΕΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ  ΧΑРА !!!

 ΠΡΟΒΕΣ, ΠΡΟΒΕΣ !!! Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Κ.Ε.Π. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ του «ΟΧΙ», την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, τη νικηφόρο προέλαση του Ελληνικού Στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο !!!

Καθημερινότητα των στελεχών, της Ομάδας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. !!! Αναμφίβολα άπλετη δημιουργία, καλλιτεχνική έμπνευση, αλλά και πολλή οργανωτική και διοικητική εργασία !!! Στη συσπειρωμένη ομάδα μας, που απαρτίζεται από ομοϊδεάτες και φίλους, η εργασία αποτελεί πάντα χαρά για εμάς!!!

ΠΡΟΒΕΣ, ΠΡΟΒΕΣ και πάλι ΠΡΟΒΕΣ !!! Προ- και μεταμεσονύκτιες!

Some Image

Σύσσωμη και συσπειρωμένη η ομάδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., στελέχη, καθηγητές, μαθητές και ελληνική νεολαία της Μόσχας ετοιμάζεται για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, της 28ης Οκτωβρίου, της Ημέρας του «ΟΧΙ», της νικοφόρας προέλασης του Ελληνικού Στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο !!!

Άπλετη θετική ενέργεια και ψυχική απόλαυση από την καλλιτεχνική διαδικασία, τη δημιουργική αναζήτηση, την επιδίωξη βελτίωσης, την ανθρώπινη επικοινωνία !!!

Some Image

Some Image

Some Image

ΠΑΛΙ & ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στον ρωσικό ραδιοσταθμό ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ !!!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (https://t.me/GreekCulturalCenter)    με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει ένα εντελώς νέο εγχείρημα, έναν κύκλο ελληνικών παραμυθιών στον ραδιοσταθμό της Ρωσίας «Παιδικό Ραδιόφωνο» (96,8 FM), παραμύθια με Ελληνική Θεματολογία.

Ακούστε τα "Παραμύθια διαφόρων Λαών του Κόσμου " - μάθετε τη γλώσσα. Σε κάθε παραμύθι τα παιδιά εξοικειώνονται με τη γλώσσα της χώρας, της οποίας το παραμύθι ακούν. Και με τον τρόπο που ακούγεται η γλώσσα αυτής της χώρας. Τι παροιμίες και ρητά έχουν οι άνθρωποι; Πώς να κάνετε μια απλή ερώτηση και πώς να την απαντήσετε; Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2023, χιλιάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ελλάδας χάρη στο Παιδικό Ραδιόφωνο και το Κ.Ε.Π.

Some Image

Συνολικά στον ελληνικό κύκλο θα κυκλοφορήσουν 20 παραμύθια, μεταξύ των οποίων «Ο κεντητής των πουλιών», «Το κάστρο του δράκου», «Το κορίτσι από τη γλάστρα» και πολλά άλλα. Κάθε παραμύθι ξεκινά παραδοσιακά με μια περιγραφή της αγαπημένης μας Ελλάδας: «Μέσα σε γαλάζιες θάλασσες, καταπράσινα νησιά και ελαιώνες βρίσκεται η όμορφη Ελλάδα. Αυτό είναι το όνομα της χώρας που λέμε Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Εδώ, στην κορυφή του Ολύμπου, φυλάσσεται μια κομψή λύρα. Όταν ο ζεστός νότιος άνεμος αγγίζει τις χορδές του, μια υπέροχη μελωδία κυλάει πάνω από τις κοιλάδες. Η μαγική λύρα τραγουδά για ηρωικές πράξεις, συναρπαστικές μάχες και πρωτόγνωρα θαύματα».

Συγγραφέας των κειμένων των παραμυθιών η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση, μαζί με την επιμελήτρια-συντάκτρια του παιδικού ραδιοφώνου Ναταλία Σεβτσόβα!!! Ηχογράφηση, σε ρωσική και ελληνική γλώσσα, - Δώρα Γιαννίτση.

Some Image
 

18:49 ώρα Μόσχας, μυηθείτε στον Ελληνικό Πολιτισμό. Από 1 Νοεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2023.

Παιδική ραδιοφωνική συχνότητα στη Μόσχα 96,8

Παιδικό Ραδιόφωνο – Ραδιοφωνικός σταθμός για παιδιά και  γονείς  (www.detifm.ru)!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

Some Image

Some Image

Some Image

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ της ΡΩΣΙΑΣ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΕΝΑΡΔΑΚΗΣ- Μέγας Ευεργέτης του Έθνους, [Ταϊγάνιο 1799 – Γερμανία (Βισμπάντεν) 1870].

Some Image

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΕΝΑΡΔΑΚΗΣ- Μέγας Ευεργέτης του Έθνους, γεννήθηκε στο Ταϊγάνιο το 1799, απέθανε το 1870 στη Γερμανία (Βισμπάντεν). Εκ πατρός Κρητός, ενηλικιωθείς κατατάχθηκε στο ρωσικό στρατό. Στη συνέχεια παραιτήθηκε και ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική και φιλανθρωπική-κοινωνική δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, ενίσχυσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείου στην Αθήνα, έστελνε πολεμοφόδια και τρόφιμα στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης-επανάστασης 1866-1869. Στην Αγία Πετρούπολη, όπου διέμενε, οικοδόμησε την Ελληνική Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Συχνά ενίσχυε οικονομικά και τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ, ο οποίος στο έργο του «Νεκρές ψυχές» τον καθρεφτίζει στη μορφή του φιλανθρώπου επιχειρηματία Κωσταντζόγλου.  Το 1860, εξαγόρασε τις μετοχές του εργοστασίου μηχανουργίας/μηχανημάτων Nizhny Novgorod (Krasnoye Sormovo). Επί ιδιοκτησίας Μπερναρδάκη στο εργοστάσιο πρωτοεμφανίζονται και λειτουργούν ατμομηχανές, τόρνοι, γερανός, ενώ το 1870 στο εργοστάσιο κατασκευάστηκε ο πρώτος φούρνος ανοιχτής εστίας στη Ρωσία για τη χαλυβουργία. Επίσης, εδώ κατασκευάστηκαν τα πρώτα σιδερένια πλοία, ενώ την περίοδο του Κριμαϊκού Πολέμου (1853-1856) το εργοστάσιο κατασκεύαζε στρατιωτικά σκάφη για τον στολίσκο της Κασπίας. Στα ναυπηγεία του Μπεναρδάκη την περίοδο 10ετίας, από το 1860 έως το 1869, παρήχθησαν 40 ατμόπλοια, μεταξύ άλλων το μεγάλο ποταμόπλoιο "Lev", σχεδιασμένο για ναυτιλία στο Βόλγα.
Το 1858, από κοινού με τον Ρώσο επιχειρηματία Vasily Rukavishnikov, ο Δημήτριος Μπεναρδάκης δημιούργησε την εταιρεία Amur. Ήταν ο πρώτος που εξόρυξε χρυσό στην περιοχή Amur. Υπήρξε διοργανωτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης εταιρείας εξόρυξης χρυσού του Άνω Αμούρ/
Verkhnyi Amur, η οποία λειτούργησε μέχρι και την εγκατάσταση της σοβιετικής εξουσίας. Κατασκεύασε και λειτούργησε δύο πλοία στη λίμνη Βαϊκάλη, τα «Κόμης Μουροβιόβ-Αμούρσκι» και «Ντμίτρι Μπεναρδάκι».
Tο 1824 νυμφεύθηκε την Άννα Εγκόροβνα Καπούρη, 17χρονη κόρη ενός Έλληνα από την πόλη Νίζνα. Η σύζυγος Άννα απεβίωσε τον Οκτώβριο του 1846. Ο Μπεναρδάκης και η σύζυγός του Άννα απέκτησαν 8 παιδιά - τρεις γιους (Λεωνίδα, Νικόλαο και Κωνσταντίνο) και πέντε κόρες.
Ο Μπεναρδάκης πέθανε από «παράλυση στους πνεύμονες» στις 28 Μαΐου 1870, στα ιαματικά λουτρά του Βισμπάντεν. Κηδεύτηκε στην Ελληνική Εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης, η οποία κατεδαφίστηκε το 1962. Τα λείψανά του ενταφιάστηκαν ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στη Νεκρόπολη των Masters of Arts της Λαύρας Alexander Nevsky.

Some Image
Τάφος Δ. Ε. Μπεναρδάκη
Στις 19 Ιουλίου 2019 ανηγέρθη μνημείο του Ντμίτρι Μπερναδάκι στην πλατεία στη διασταύρωση των οδών Kultury και Kominterna στην περιοχή Sormovsky του Nizhny Novgorod.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2023, στο ναυπηγείο Krasnoye Sormovo (Νίζνι Νόβγκοροντ), καθελκύστηκε το πλοίο ξηρού φορτίου γενικής χρήσης Dmitry Benardaki. Ο διευθυντής του εργοστασίου Mikhail Pershin σχολίασε αυτό το γεγονός: «Το όνομα Benardaki στο πλοίο ξηρού φορτίου είναι συμβολικό: είναι ένας φόρος τιμής όχι μόνο στη συμβολή του ίδιου του Dmitry Yegorovich στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, αλλά και σε όλους τους ναυπηγούς, που επί δεκαετίες κατασκεύαζαν τον σύγχρονο ρωσικό στόλο στο ναυπηγείο Krasnoye Sormovo».

Some Image
Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru) είναι στην ευχάριστη θέση να προωθήσει ενηέρωση από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία (https://amfiktyonia.gr/), εκπρόσωπο της οποίας για τη Ρωσία και την Ευρώπη αποτελεί το Κ.Ε.Π.  

Συγκεκριμένα, προωθείται ενημέρωση για δρομολόγηση δύο (2) διαγωνισμών με αντικείμενο τη Μεσσηνία, που αποτελούν πρωτοβουλία της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, μέλους της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Βούλας Λαμπροπούλου.

Some Image

Some Image

Some Image

Κουίζ – Διαδικτυακό Παιγνίδι

«Ελληνικό γρήγορο φαγητό» !!!

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ  

10 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:30

ΠΑΛΙ & ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (https://t.me/GreekCulturalCenter)    με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει ένα εντελώς νέο εγχείρημα, το κουίζ-διαδικτυακό παιγνίδι γνώσεων - "HitFan" - μια διαδικτυακή πλατφόρμα για διαδραστικά εκπαιδευτικά κουίζ για την Ελλάδα, για τις ελληνικές παραδόσεις και τον πολιτισμό, για τη ζωή της πατρίδας μας.
Some Image

Σας προσκαλούμε στο επόμενο κουίζ «Ελληνικό γρήγορο φαγητό» με τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή του σταθμού "Russian RadioMaxim Privalov.

Το Υπερωκεάνειο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. στη Μόσχα. Το πιο ενεργό πολιτιστικό κέντρο. Πολυθεματική, σφαιρική, πολυεπίπεδη δραστηριότητα με στόχο την ελληνορωσική φιλία. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικός χορός, χορωδία-φωνητική, θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες, εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, φεστιβάλ κινηματογράφου, παραστάσεις, εκδοτικές δραστηριότητες. Η βασική μας αρχή - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ! Σας περιμένουμε!

Μαζί με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή του σταθμού "Russian RadioMaxim Privalov κάνουμε ένα ταξίδι και κερδίζουμε δώρα φυλάξτε τα κέρδη σας για ένα εισιτήριο και ταξιδέψτε την  Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις 18:30!

Μπορεί το γρήγορο φαγητό να είναι όχι μόνο νόστιμο, αλλά και υγιεινό; Ίσως αν είναι ελληνικό! Οι μοναδικοί συνδυασμοί κρέατος, ζύμης, καρυκευμάτων και ελαιολάδου, είναι γνωστοί πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. 

Συνδυασμοί μεσογειακής και υπερπόντιας κουζίνας μπορείτε να δοκιμάσετε κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά αυτής της όμορφης χώρας. Μοναδικές τοπικές συνταγές ή βελτιωμένες παραλλαγές πιάτων από άλλες χώρες - ποιες είναι αυτές; Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτά, μπορούμε μόνο να σας ζηλέψουμε, αλλά αν όχι, δείτε και πάρτε μέρος στο κουίζ αυτή την Παρασκευή στις 18:30 με τον παρουσιαστή του Ρωσικού Ραδιοφώνου, Maxim Privalov, και ανακαλύψτε νέες λέξεις και γεύσεις.


Εγγραφή μέσω του συνδέσμου: https://hitfun.ru/quizzes/1063/

Έναρξη νέου κύκλου, 10 Νοεμβρίου 2023, ώρα έναρξης - 18:30.

Όλη η διασκέδαση στην Ελλάδα! Μέρη που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε! Ελληνική Γαστρονομία. Ελληνική ιστορία και πολιτισμός !!!

Πρόκειται για ένα κοινό εκπαιδευτικό-διαφωτιστικό εγχείρημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και των συνεργατών μας - του συγκροτήματος «Russian Media Group» (ραδιοφωνικοί σταθμοί "Russian Radio", "Maximum", "HitFM", "DIFM", "Monte Carlo", τηλεοπτικό κανάλι " RU.TV").

Έπαθλα: 200 ρούβλια για τις πρώτες 5 θέσεις!

Παρατίθεται σχετικός σύνδεσμος: https://hitfun.ru/quizzes/1063/

Some Image

Σάς περιμένουμε !!!
Some Image
 

Some Image

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΝΑΡΞΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ-ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ:

ΜΥΗΣΗ στη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ.

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ -

«ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ» !!!

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ KΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

Some Image

KENTΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ στη ΜΟΣΧΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Σας !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ !!!

με Έλληνα εκπαιδευτικό, επαγγελματίας φιλόλογο, φορέα της ελληνικής γλώσσας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024.

Some Image

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ !!!

ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ –

οι ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ !!!

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!

http://hecucenter.tilda.ws/

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. ανακοινώνει και σάς προσκαλεί σε ένα απόλυτα  ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ-ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ: ΜΥΗΣΗ στη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. Η γλώσσα και τα νοήματα του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ. «ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ».

Πρόκειται για απόλυτα καινούριο κύκλο διαδικτυακών λογοτεχνικών/γλωσσολογικών μαθημάτων  από επαγγελματία εκπαιδευτικό, φορέα της ελληνικής γλώσσας, τον ΄Έλληνα εμπειρότατο φιλόλογο Πέτρο Καλογερόπουλο.

Το καινούριο μας λογοτεχνικό/γλωσσολογικό εγχείρημα προβλέπει 4μηνο κύκλο εβδομαδιαίων μαθημάτων (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2023 – Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2024), διάρκειας 2 ωρών =120΄  έκαστο.

Some Image

ПРОГРАММА ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Λογοτεχνικό/Γλωσσολογικό Εγχείρημα

«Νεοελληνική Λογοτεχνία - ΜΥΗΣΙΣ»

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

Έναρξη μαθημάτων-διαλέξεων

 5 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή

11.00-13.00

Πέτρος Καλογερόπουλος

Some Image

Some Image

Εγγραφές στον καινούριο κύκλο μαθημάτων!
http://hecucenter.tilda.ws/

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

 (αναφέρετε "ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ" στα σχόλια!)

Εγγραφές για μαθήματα ελληνικής γλώσσας!

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/
http://hecucenter.tilda.ws/

στα τηλέφωνα  WhatsApp  +7 962 963 55 56 στο γραφείο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. +7 495 7084809, +7 495 7084810.

 στις ηλεκτρονικές δ/νσεις  info@hecucenter.ru hcc@mail.ru

Σάς περιμένουμε !!!

Some Image

Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι την ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που αφορά τον νέο κύκλο του εξ αποστάσεως-διαδικτυακού προγράμματος διαλέξεων για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας. (http://diadromes.greek-language.gr).

Some Image
Some Image

Some Image

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2023-2024
Some Image
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/timetable/prokatarktiko_programma_mathimaton_ellinikis_glossas_gia_to_akadimako_etos_20232024.html

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ /// ΝEΑ ΤΜΗΜΑΤΑ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ -/- ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟς 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ !!!

Some Image

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!! ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ & ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

KENTΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ στη ΜΟΣΧΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ –

οι ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ !!!

ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα !!!

http://hecucenter.tilda.ws/

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα της δ/ντριας του Κ.Ε.Π.    Δώρας Γιαννίτση.

Some Image

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_tis_dntrias_toi_kep_doras_giannitsi.html

Some Image

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 !!!

Some Image

Αγαπητοί φίλοι,


Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη εγγραφών για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υβριδικά, δηλαδή και διαδικτυακά, εξ αποστάσεως, και, παράλληλα, δια ζώσης, σε εστίες διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.


Some Image

Some Image

         Some Image

KENTΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ στη ΜΟΣΧΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ –

οι ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ -/- ΝEΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!!!

Some Image

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ & ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ & ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ με ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ !!!

νέος Δικτυότοπος Κ.Ε.Π., ειδικά για την ελληνική γλώσσα!!!

http://hecucenter.tilda.ws/

Αγαπητοί φίλοι ,

   Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία νέων πρωτοετών τμημάτων-αρχαρίων για όσους στοχεύουν να μάθουν την ελληνική αποκλειστικά με Έλληνες εκπαιδευτικούς, φορείς της ελληνικής γλώσσας!

Στο προσεχές διάστημα ξεκινά το πρωτοετές τμήμα σπουδών με την εν Μόσχα αποσπασμένη Ελληνίδα εκπαιδευτικό Ινέσσα Εφραιμίδου - εγγραφείτε!!!

Some Image

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!

9, 3rd Kadashevsky pereulok, 2nd floor (metro station «Тretyakovskaya»)

Επίπεδο

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

NEW!!!

1ο έτος

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!!!

Δευτέρα-Παρασκευή

18.30-20.00

Ινέσσα Εφραιμίδου

Some Image

Στο προσεχές διάστημα ξεκινά το πρωτοετές τμήμα σπουδών με εκπαιδευτικό την Ελληνίδα καθηγήτρια Αφροδίτη Τσαγιαννίδου - εγγραφείτε!!!

Some Image

Πρόγραμμα μαθημάτων «1ο επίπεδο (A1-A2)»!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ONLINE-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ!

Επίπεδο

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

NEW!!!

1ο έτος

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!!!

Τρίτη

18.00-21.00

Αφροδίτη Τσιαγιανίδου

Παρατίθεται βιογραφικό της καθηγήτριάς μας Αφροδίτης Τσιαγιαννίδου:

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/teachers/afroditi_tsagiannidoi.html

Μήνυμα βίντεο από την Ελληνίδα καθηγήτριά μας Αφροδίτη Τσιαγιαννίδου!

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/minima_vinteo_apo_tin_ellinida_kathigitria_mas_afroditi_tsiagiannidoi.html

Some Image

Στο προσεχές διάστημα ξεκινούν οι τριτοετείς σπουδές με τον Ελληνα εκπαιδευτικό Νίκο Καραταράκη - δηλώστε συμμετοχή!!!

Some Image

Πρόγραμμα μαθημάτων «3ο έτος (В1)»!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ONLINE-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ!

Επίπεδο

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

NEW!!!

3ο έτος (В1)

Έναρξη μαθημάτων - υπό διευκρίνιση

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ!!!

Κυριακή

10.00-13.00

Νίκος Καραταράκης

Παρατίθεται βιογραφικό του εκπαιδευτικού μας Νίκου Καραταράκη:

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/teachers/nikos_karatarakis.html

Μήνυμα βίντεο από τoν Έλληνα εκπαιδευτικό Νίκο Καραταράκη!

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/minima_vinteo_apo_toi_ekpaideitikoi_mas_nikoi_karataraki.html

Some Image

Some Image

Εγγραφές για μαθήματα ελληνικής γλώσσας!

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

http://hecucenter.tilda.ws/

στα τηλέφωνα  WhatsApp  +7 962 963 55 56 στο γραφείο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. +7 495 7084809, +7 495 7084810.

 στις ηλεκτρονικές δ/νσεις  info@hecucenter.ru hcc@mail.ru

Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟΥ !!!

ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

Παρατίθεται σύντομη εικονογραφημένη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του KEП.

Some Image

https://disk.yandex.ru/d/7sCCowinrSsQYg

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image

Some Image
 

Αγαπητοί φίλοι,

Σάς προωθούμε ενημέρωση σχετικά με το γλωσσωλογικό site-Internet πλατφόρμα της διακεκριμένης καθηγήτριας ελληνικής γλώσσας στα μαθήματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. Άλλας Σουτίρινα

Some Image

https://instagram.com/greekalla?igshid=NTdlMDg3MTY=

Some Image

Some Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΧΟΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

TMHMAΤΑ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ

΄Eναρξη μαθημάτων ελληνικού παραδοσιακού χορού – Χορού του Ελληνικού Κόσμου

ΕΝΑΡΞΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπτεμβρίου 2023

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε απόλυτα ανιδιοτελή βάση για το κοινό

Some Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΧΟΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

TMHMAΤΑ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ

΄Eναρξη μαθημάτων ελληνικού παραδοσιακού χορού – Χορού του Ελληνικού Κόσμου

http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/

http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/events/

http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/history/

https://www.instagram.com/greekdances_hcc/

https://instagram.com/greekvocal_hcc

https://www.facebook.com/Oxana.Rakcheeva.Korobko

http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/

Some Image

Μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού, χορού από όλες τις γωνιές του Ελληνικού Κόσμου, με το Κ.Ε.Π., σε απόλυτα ανιδιοτελή βάση Ακαδημαϊκή Χρονιά 2023 – 2024  

Πρόγραμμα Μαθημάτων

http://www.hecucenter.ru/gr/greekdances/timetable/programma_mathimaton_akadimakoi_etois_20232024.html 

Some Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΧΟΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

TMHMAΤΑ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Σάς καλούμε να μυηθείτε στον πλούτο των Παραδοσιακών Χορών από κάθε γωνιά του Ελληνικού Κόσμου στα τμήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. Λειτουργούν μαθήματα για παιδιά και ενήλικες. Για αρχάριους, προχωρημένους καθώς και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π. Καλλιτεχνική δ/ντρια του Συγκροτήματός μας η Оξάνα Ρακτσέγιεβα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Σε απόλυτα ανιδιοτελή για το κοινό βάση !

Τόπος διεξαγωγής μαθημάτων:

Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Μόσχας – ΚΑΠΙ «Хαμόβνικι»,

3, Timura Frunze str., stroenie 4, metro station «Park Kulturi».

Επίπεδο

Πρόγραμμα μαθημάτων

Ώρα μαθημάτων

Καθηγητής /κατεύθυνση-ειδίκευση

Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π.

Έναρξη μαθημάτων – 30 Σεπτεμβρίου 2023

Σάββατο

16:00 - 18:00

Οξάνα Ρακτσέγιεβα/ χοροί του Ελληνικού Κόσμου

Παιδικό Τμήμα

Έναρξη μαθημάτων –       1 Οκτωβρίου 2023 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κυριακή

13:00 - 14:00

Οξάνα Ρακτσέγιεβα/ χοροί του Ελληνικού Κόσμου

1ο Έτος

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ /ΑΡΧΑΡΙΟΙ

Έναρξη μαθημάτων –       1 Οκτωβρίου 2023 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κυριακή

14:00 - 15:00

Οξάνα Ρακτσέγιεβα/ χοροί του Ελληνικού Κόσμου

1ο Έτος

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ - ΕΝΗΛΙΚΕΣ /ΑΡΧΑΡΙΟΙ «Ηλικία 55+»

Έναρξη μαθημάτων –       1 Οκτωβρίου 2023 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κυριακή

15:00 - 16:00

Οξάνα Ρακτσέγιεβα/ χοροί του Ελληνικού Κόσμου

Σάς περιμένουμε !!!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα (+7 495) 708 48 09, 708 48 10 – γραμματεία Κ.Ε.Π.), καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  info@hecucenter.ruhcc@mail.ru. Επίσης για συμμετοχή και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη Καλλιτεχνική δ/ντρια του Συγκροτήματός μας Οξάνα Ρακτσέγιεβα, κινητό +7 9168337410, e-mail: oksana0708@yandex.ru

Facebook: https://www.facebook.com/HCCMoscow

Instagram: greekdances_hcc

ВКонтакте: https://vk.com/Ellinikos

Some Image

ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ & ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image

Some Image

Some Image

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ 
TMHMAΤΑ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ-ΧΟΡΩΔΙΑ         

   ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!! 
ΕΝΑΡΞΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Σεπτεμβρίου 2023

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε απόλυτα ανιδιοτελή βάση για το κοινό.

Some Image

Mαθήματα ελληνικού τραγουδιού, χορωδίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επανέναρξη των μαθημάτων  ελληνικού τραγουδιού και τη λειτουργία της Χορωδίας «ΑΣΤΕΡΙΑ» του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.  για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τα οποία ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μόσχας στη διεύθυνση: 9, 3rd  Kadashevskiy pereulok  (metro stationTretyakovskaya).

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, μικρούς και μεγάλους, να μυηθούν στις μελωδίες του Ελληνικού Κόσμου, να απολαύσουν τη γνωριμία τους με την ελληνική τραγουδοποιία, να μετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις με τη Χορωδία του Κ.Ε.Π. «ΑΣΤΕΡΙΑ», υπό την επιμελή καθοδήγηση επαγγελματία καθηγητού υψηλών προδιαγραφών.  

Συμμετάσχετε, αγαπητοί φίλοι, στα μαθήματα ελληνικού τραγουδιού και στη λειτουργία της Χορωδίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Λειτουργούν μαθήματα για παιδιά και ενήλικες. Για αρχάριους, προχωρημένους καθώς και η Χορωδία μας  «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Καλλιτεχνική διευθύντρια της Χορωδίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. η εν Μόσχα αποσπασμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας εκπαιδευτικός - μουσικολόγος Ινέσσα Εφραιμίδου.

Some Image

Το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μόσχας στη διεύθυνση: 9, 3rd  Kadashevskiy pereulok  (metro stationTretyakovskaya).

Παρατίθεται πρόγραμμα μαθημάτων:

Σάββατο:

14:00-15:00 – παιδικό τμήμα

15:00-18:00 - ομάδα ενηλίκων, Χορωδία, Μουσικό Σύνολο Κ.Ε.Π. 

Some Image

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται στα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα στα τηλέφωνα +7 962-963-55-56, στα γραφεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. +7 495 7084809, +7 495 7084810.

ή στις ηλεκτρονικές δ/νσεις  info@hecucenter.ru hcc@mail.ru

Some Image

Some Image

Some Image
 

http://Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι την ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που αφορά τον νέο κύκλο του εξ αποστάσεως προγράμματος επιμόρφωσης «Διαδρομές στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες την ελληνική στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr).

Some Image


Some Image
Some Image

Προωθούμε πρόσφατη ενημέρωση, που λάβαμε από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη - ΔΕΦΝΚ, εκπρόσωπος για τη Ρωσία της οποίας διατελεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και 35 χρόνων από την ίδρυσή της, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) σας προσκαλεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ»

που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 και την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.

Some Image

Some Image

Some Image


Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Παραδοσιακός πολιτισμός της Ελλάδας", που θα γίνει στις 16-17 Νοεμβρίου 2023 στο Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, σε μεικτή μορφή (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).


Some Image

Some Image

Some Image


Some Image

Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας 2024, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Σότσι (Νότια Ρωσία) την περίοδο από 29 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2024.
Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα για τη νεολαία και στοχεύει στην προώθηση των ιδεών ενός πολυπολικού κόσμου, στη δημιουργία συνθηκών για δίκαιη, ισότιμη, πολύπλευρη συνεργασία· οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των νέων από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας Β. Β. Πούτιν.

Some Image

Some Image

Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σάς προωθεί ενημέρωση για το  12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στην Αθήνα - AIDFF, το οποίο διοργανώνεται από τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση και την ομάδα του.

Από τα βάθη της καρδιάς μας συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τους ιδεολόγους-εμπνευστές του συγκεκριμένου εγχειρήματος, του Φεστιβάλ, και δη το διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση και την επίσης διακεκριμένη συγγραφέα, σεναριογράφο, σκηνοθέτη, εικαστικό Βασιλική Κάππα και την ομάδα τους για τον πολλοστό αυτό άθλο τους.

Some Image

Άοκνοι και συνεπείς σκαπανείς της τέχνης και της δημιουργίας, ο Χρήστος Καρακάσης, η Βασιλική Κάππα και η ομάδα τους για πολλοστή φορά μάς καλούν να  μυηθούμε στον κόσμο της έβδομης τέχνης με έναν αριθμό ταινιών, αλλά και σφαιρικότητα, ποικιλία, πολυμορφία αισθητικής, θεματικής, περιεγχομένου, ρυθμού, που κυριολεκτικά είναι αξιοθαύμαστα.

Ευχόμαστε στους διοργανωτές του φεστιβάλ σωματική και ψυχική υγεία, να συνεχίζουν με προσήλωση και αγάπη αυτό που τούς εκφράζει και το κοινό το εισπράττει, καθώς και αστείρευτη έμπνευση για καλλιτεχνικά εγχειρήματα στο μέλλον.

Some Image

Some Image

Some Image

Some Image

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. παρουσιάζει το καινούριο μας βίντεο-κλιπ από τη Συναυλία μας «“ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ…” Οι Ρώσοι Φιλέλληνες ποιητές για την Ελληνική Επανάσταση του 1821»

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε υψηλότατη καλλιτεχνική και συναισθηματική νότα, με εξαιρετική εκφραστικότητα και δεξιοτεχνία στις 28 Απριλίου 2023 στην αίθουσα συναυλιών-καλλιτεχνικό στέκι DOM-ДОМ" [24/4, Bolshaya Ovchinnikovskaya naberezhnaya, Moscow].

Ας το απολαύσουμε όλοι μαζί !!!

https://youtu.be/-ZMjyfdlRwo
http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/sinailia_ellinida__gennithikes_gia_na_flogizeis_kardies__teaser.html


Some Image

Some Image

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!


Some Image

Some Image

Some Image


Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το Ελληνικό Ίδρυμα «ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ», με βασικό στόχο τη διάδοση ηθικών και πνευματικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και δη στη νεολαία. Παρατίθεται ο Δικτυότοπος του ιδρύματος, στον οποίο δύνασθε να αντλήσετε περισσότερη ενημέρωση -  www.fotgrammi.gr  

Some Image

Some Image

Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσει ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Η Πολιτική της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών» στην Ιστορική Σχολή του Ρωσικού Κρατικού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών (RSUH).

Αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον μετασοβιετικό χώρο για μια ολοκληρωμένη μελέτη των προβλημάτων πολιτισμού και πολιτικής μνήμης του κατοχικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ κατά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες.


Some Image

Some Image

Some Image
 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО &

ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ!!!

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσει το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – GREEK RADIO ONLINE, όπου δύνασθε να αντλήσετε πρόσβαση σε πάνω από 50 ελληνόφωνους ραδιοφωνικούς σταθμούς.  Παρατίθενται 6 θεματικές στα εξής εδάφια: καθομιλουμένη, ειδήσεις, αθλητισμός, πολιτική, θρησκευτικά, μουσική. Μάθετε ελληνικά μαζί μας και ακούτε ελληνικό ραδιόφωνο!

https://greekradio.ru/

Some Image
 

Δημιουργήθηκε από τον επαγγελματία φίλο μας, προγραμματιστή ιστού

 Kirill Sergeyevich Kuznetsov https://kuznetsov.in

 Στείλτε όλες τις προτάσεις σας στο radio@greekradio.ru  ή στο mail του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού hcc@mail.ru , info@hecucenter.ru

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ!!!

Some Image

Some Image

Some Image

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Έλληνες και Φιλέλληνες!
Αυτόνομος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός
 Το "Ρωσοελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο" και ο Κυριακίδης Γιάνης Ντιονίσοβιτς σας προσκαλούν σε μια έκθεση με τίτλο "Reunion"
Η ατομική έκθεση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά έργα
Κυριακίδη Γιάνης, με καταγωγή από την Τιφλίδα.
 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ιστορικό χώρο στη διεύθυνση:
 
  VDNH
 
Περίπτερο "Αρμενία"
 
  Prospekt Mira, 119 κτίριο 68
 
21 Οκτωβρίου 15:00
Πρόγραμμα έκθεσης:
* Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης
* Ζωντανή μουσική
* Μπουφές
   Δωρεάν είσοδος
 
Διοργανωτές εκδηλώσεων
Κυριακίδης Γιάννης
+7 901 507 86 02
 
«Ρωσοελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο»
Νίκος Μυστακόπουλος
+7 925 517-00-11
 
H Έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 15/11/2023.

Some Image

Some Image

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Π. !!! ΕΡΓΑΣΙΑ & ΧΑΡΑ !!!

Αγαπητοί φίλοι, ενώ όλοι ξεκουράζονται, η συσπειρωμένη ομάδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. εργάζεται άοκνα και για αυτό επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί σας λεπτομέρειες των ενδότερων της ομάδας μας …!!! Ελπίζουμε ότι αυτό θα μας επιτρέψει να έρθουμε λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλο)

 Τον περασμένο μήνα είχαμε αναπλήρωση στις τάξεις του Κ.Ε.Π., καινούρια μεταγραφή, δια τούτο και οι ίδιοι συγχαίρουμε τους εαυτούς μας !!! Πραγματοποιείται μεγάλο έργο και πολλή δουλειά με στόχο τη διάδοση του Ελληνισμού στη Ρωσία: πολλές παρουσιάσεις και συνέδρια, μια κινηματογραφική λέσχη όπου προσπαθούμε να αγγίξουμε τα αριστουργήματα του ελληνικού κινηματογράφου, μαθήματα γλώσσας και συναντήσεις με τους εξαιρετικούς καθηγητές μας! Ποιό όμως από αυτά είναι το πιο σημαντικό; Η απάντηση είναι απλή, φυσικά, έγκειται στην απλή, φυσική, αβίαστη ανθρώπινη επικοινωνία, κυριολεκτικά από καρδιάς με τους φίλους του Κ.Ε.Π., δηλαδή με εσάς, γιατί είστε η μηχανή, ο μοχλός και κινητήρια δύναμη της διαδικασίας μας, της δημιουργίας μας, των δράσεών μας! Όλα αυτά συντελούν στη δραστηριότητά μας, στη δραστηριότητα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Μόσχας (www.hecucenter.ru ).

Φίλοι, μυηθείτε στον ελληνικό πολιτισμό! Μάθετε ελληνικά μαζί μας!

Εγγραφείτε στα μέσα μας κοινωνικής δικτύωσης και εγγραφείτε στις τάξεις των ομάδων μας !!!

Ο αριθμός των συνδρομητών στο Telegram https://t.me/GreekCulturalCenter - 338

Ο αριθμός των συνδρομητών στο VKontakte http://vk.com/hecucenter - 3034

Αριθμός ακολούθων στο Instagram @hecucenter - 4478

Ο αριθμός των συνδρομητών στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ - 633

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image

Some Image

Some Image
 

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ !!!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ !!!
Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος
Μια ζωή χωρίς γιορτές [και πανηγύρια] είναι σαν ένας μακρύς δρόμος χωρίς πανδοχείο.

 

Δημόκριτος !!!
Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (470-370 π.Χ.)

Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον.

Αριστοτέλης !!!
 

στο Κ.Ε.Π. ξέρουμε και να διασκεδάζουμε εγκάρδια,   να απολαμβάνουμε την καλή παρέα !!!

Μην εκπλήσσεστε, φίλοι μας. Όσο και να φαίνεται απίστευτο, στο Κ.Ε.Π. ξέρουμε, όχι μόνο να εργαζόμαστε 36 το 24ωρο, αλλά και να διασκεδάζουμε ολόκαρδα, να απολαμβάνουμε την καλή παρέα!!!

Some Image

Από αριστερά: καλλιτεχνική διευθύντρια Χορευτικού Συγκροτήματος Κ.Ε.Π. Οξάνα Ρακτσέγιεβα, διευθύντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, καλλιτεχνική διευθύντρια Χορωδίας Κ.Ε.Π. «ΑΣΤΕΡΙΑ» Ινέσσα Εφραιμίδου !!! Αξεπέραστη τριάς …!!!

Some Image
 

΄Διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε την ελληνική μουσική, τον ελληνικό χορό και την ελληνική γαστρονομία στο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας «Ηλιάδης» με τον εκλεκτό καλό φίλο, ταλαντούχο Έλληνα μουσικό, βιρτουόζο μπουζουξή και πραγματικά καλό παιδί, καλόν Έλληνα, τον Δημήτρη Κατσιούρα !!!

Πλήρης βύθιση, πραγματική μύηση στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μουσικής, του ελληνικού χορού, της ελληνικής γαστρονομίας...!!! Άπλετη θετική ενέργεια, θερμή αύρα, ζεστά συναισθήματα, πνευματική φόρτιση!!!

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα - πρέπει να συγκεντρωνόμαστε πιο συχνά σε αυτή τη μορφή ... !!!

Αλλά, ας μην ξεχνιόμαστε, καταθέτουμε και το εξής κάτωθι ελληνικό γνωμικό. Θυμοσοφία του λαού μας:

Έβγα νύφη απ’ το χορό και έμπα στο χερόμυλο.

Παρατίθεται σχετικό βίντεο: http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/apoliti_psihiki_eiforia_.html


Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟΥ !!!

Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον.

Αριστοτέλης !!!
Some Image
Από αριστερά: καλλιτεχνική διευθύντρια Χορευτικού Συγκροτήματος Κ.Ε.Π. Οξάνα Ρακτσέγιεβα, διευθύντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, καλλιτεχνική διευθύντρια Χορωδίας Κ.Ε.Π. «ΑΣΤΕΡΙΑ» Ινέσσα Εφραιμίδου !!! Αξεπέραστη τριάς …!!!
Some Image


Some Image
Some Image
Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!


Some Image

Some Image

18η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κ.Ε.Π. για την περίοδο 6μήνου 2023!!!

Κ.Ε.Π. - Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

30 τμήματα ελληνικής γλώσσας

15 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

69 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα και πολλά άλλα!!!

7 διαλέξεις

7 εκθέσεις και φεστιβάλ 

2 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους και Ημέρες Μνήμης

12 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, στρογγυλές τράπεζες, διεθνείς διαγωνισμοί

3 περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην ελληνική συνοικία της Μόσχας

5 συνεδρίες ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

2 παντελώς νέες δράσεις: ελληνικό ραδιόφωνο on-line (1) και τηλεπαιγνίδια-κουίζ με θέμα την Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό της (9 συνεδρίες)!

2 συνεδρίες ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα!!!

12 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού

12 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας Ελληνικής Γλώσσας

110 δράσεις στήριξης ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

5 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

3 διεθνείς βραβεύσεις και πολλά άλλα…!!!   

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

Some Image

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσουμε αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 6μήνου 2023, περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_upd-06.07.2023.pdf

Κατωτέρω σάς παραθέτουμε και σύντομο απολογισμό δράσης με αριθμητικούς δείκτες των πραγματοποιθεισών δράσεων και εκδηλώσεων για την ίδια περίοδο 6μήνου 2023.

Σας ευχαριστούμε θερμά που ζήσατε μαζί μας και αυτούς τους μήνες, που ήσασταν κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και  εμψυχωτής μας.

Η δράση μας στο σύνολό της είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...». 

Κατά γενική ομολογία, η ποσότητα και ποιότητα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. ανταποκρίνεται στις και πληροί τις απαιτήσεις ενός ΕΘΝΙΚΟΥ Κέντρου Πολιτισμού, αντάξιου του τεραστίων διαστάσεων πολιτισμικού κληροδοτήματος της Ελλάδας. Η δουλειά μας διέπεται από πάθος, μεράκι, ζήλο, στηρίζεται στη μέχρι σήμερα συνέπεια μιας ολιγομελούς ομάδας μαικηνών, στον ενθουσιασμό και την αυταπάρνηση των στελεχών και του ολιγομελούς προσωπικού μας, στον επαγγελματισμό και το ζήλο των καθηγητών και των καλλιτεχνικών διευθυντών των Συγκροτημάτων μας, στην αγάπη και την υποστήριξη του κοινού μας, Ελλήνων και Φιλελλήνων, στην ειλικρινή αγάπη τους για την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου,  που μάς τροφοδοτούν με φτερά δημιουργίας και ενέργειας να συνεχίζουμε άοκνα και να βελτιώνουμε τις προσπάθειές μας!!!

Το Κ.Ε.Π. πραγματικά αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο στην φίλη ομόδοξη χώρα, μία παρακαταθήκη, που, ουσιαστικά, αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη στη δυναμική της ανάπτυξης των σχέσεων των δύο ομόδοξων λαών μας, Ελλήνων και Ρώσων, νομοτελειακή εξέλιξη της ιστορικής, πνευματικής, πολιτισμικής κοινότητας των λαών μας.

Καλούμεθα από κοινού να περιφρουρήσουμε αυτό, που με αγάπη δημιουργήθηκε, εκφράζει τους Έλληνες και Φιλέλληνες, τυγχάνει απήχησης και ανταπόκρισης όχι μόνο στη ρωσική κοινωνία, αλλά και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, γεγονός που πιστοποιούν σε τακτική βάση πολυπληθή ενθουσιώδη και ένθερμα σχόλια, που λαμβάνουμε. Είναι ζήτημα συλλογικής ευθύνης, διότι και το προϊόν του Κ.Ε.Π. είναι συλλογικό, ο δείκτης ωφελιμότητάς του για το σύνολο, για το ευρύ κοινό, είναι πασιφανής. 

Την εποχή μας, εποχή κάθε είδους προκλήσεων και συγκρούσεων η συσπείρωση των λαών μας, λαών με ενιαία ιστορική-πνευματική-πολιτισμική εγγύτητα και κοινότητα, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, είναι επιβεβλημένη και ιδιαίτερα επίκαιρη.

Συνεχίζουμε άοκνα μαζί και το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ατενίζοντας πάντα το μέλλον με αισιοδοξία !!!

Σας ευχαριστούμε θερμά που είστε μαζί μας και αυτή τη χρονιά,  κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και εμψυχωτής μας.  Χαιρόμαστε πάντα να λαμβάνουμε κριτικές σας, επιθυμίες, σχόλια, προτάσεις σας !!!

Είμαστε Μαζί, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ !!!

H στατιστική μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Ο αριθμός των συνδρομητών στο VKontakte http://vk.com/hecucenter - 3016

Αριθμός συνδρομητών στο Instagram @hecucenter - 4478

Ο αριθμός των συνδρομητών στο Telegram https://t.me/GreekCulturalCenter - 309

Αριθμός συνδρομητών στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ - 633

Παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας:

https://disk.yandex.ru/d/yKqj8nr-_dBcYQ

Παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και αγάπη,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και όλη η ομάδα του Κ.Ε.Π.

Some Image

Some Image

Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image
Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep__ioilios_2023.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.xls

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.pdf

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

Реквизиты РОО "Греческий культурный центр"

Сокращенное наименование фирмы в соответствии с учредительными документами

РОО "Греческий культурный центр"

Юридический адрес

127030, г.Москва, Институтский переулок, д. 16, комната 8 эт. 1 помещение I

ИНН

7701353938

КПП

771501001

Расчетный счет в рублях

40703810038000020582

Банк

ПАО Сбербанк г.Москва

Корр.счет

30101810400000000225

БИК

044525225

ОГРН

1057700020828

ОКВЭД

85.41.9

ОКВЭД

94.99

18η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κ.Ε.Π. για την περίοδο 6μήνου 2023!!!

Κ.Ε.Π. - Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

30 τμήματα ελληνικής γλώσσας

15 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

69 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα και πολλά άλλα!!!

7 διαλέξεις

7 εκθέσεις και φεστιβάλ 

2 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους και Ημέρες Μνήμης

12 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, στρογγυλές τράπεζες, διεθνείς διαγωνισμοί

3 περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην ελληνική συνοικία της Μόσχας

5 συνεδρίες ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

2 παντελώς νέες δράσεις: ελληνικό ραδιόφωνο on-line (1) και τηλεπαιγνίδια-κουίζ με θέμα την Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό της (9 συνεδρίες)!

2 συνεδρίες ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα!!!

12 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού

12 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας Ελληνικής Γλώσσας

110 δράσεις στήριξης ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

5 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

3 διεθνείς βραβεύσεις και πολλά άλλα…!!!   

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

Some Image

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς προωθήσουμε αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 6μήνου 2023, περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_upd-06.07.2023.pdf

Κατωτέρω σάς παραθέτουμε και σύντομο απολογισμό δράσης με αριθμητικούς δείκτες των πραγματοποιθεισών δράσεων και εκδηλώσεων για την ίδια περίοδο 6μήνου 2023.

Σας ευχαριστούμε θερμά που ζήσατε μαζί μας και αυτούς τους μήνες, που ήσασταν κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και  εμψυχωτής μας.

Η δράση μας στο σύνολό της είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...». 

Κατά γενική ομολογία, η ποσότητα και ποιότητα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. ανταποκρίνεται στις και πληροί τις απαιτήσεις ενός ΕΘΝΙΚΟΥ Κέντρου Πολιτισμού, αντάξιου του τεραστίων διαστάσεων πολιτισμικού κληροδοτήματος της Ελλάδας. Η δουλειά μας διέπεται από πάθος, μεράκι, ζήλο, στηρίζεται στη μέχρι σήμερα συνέπεια μιας ολιγομελούς ομάδας μαικηνών, στον ενθουσιασμό και την αυταπάρνηση των στελεχών και του ολιγομελούς προσωπικού μας, στον επαγγελματισμό και το ζήλο των καθηγητών και των καλλιτεχνικών διευθυντών των Συγκροτημάτων μας, στην αγάπη και την υποστήριξη του κοινού μας, Ελλήνων και Φιλελλήνων, στην ειλικρινή αγάπη τους για την πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου,  που μάς τροφοδοτούν με φτερά δημιουργίας και ενέργειας να συνεχίζουμε άοκνα και να βελτιώνουμε τις προσπάθειές μας!!!

Το Κ.Ε.Π. πραγματικά αποτελεί ένα εθνικό κεφάλαιο στην φίλη ομόδοξη χώρα, μία παρακαταθήκη, που, ουσιαστικά, αποτελεί νομοτελειακή εξέλιξη στη δυναμική της ανάπτυξης των σχέσεων των δύο ομόδοξων λαών μας, Ελλήνων και Ρώσων, νομοτελειακή εξέλιξη της ιστορικής, πνευματικής, πολιτισμικής κοινότητας των λαών μας.

Καλούμεθα από κοινού να περιφρουρήσουμε αυτό, που με αγάπη δημιουργήθηκε, εκφράζει τους Έλληνες και Φιλέλληνες, τυγχάνει απήχησης και ανταπόκρισης όχι μόνο στη ρωσική κοινωνία, αλλά και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, γεγονός που πιστοποιούν σε τακτική βάση πολυπληθή ενθουσιώδη και ένθερμα σχόλια, που λαμβάνουμε. Είναι ζήτημα συλλογικής ευθύνης, διότι και το προϊόν του Κ.Ε.Π. είναι συλλογικό, ο δείκτης ωφελιμότητάς του για το σύνολο, για το ευρύ κοινό, είναι πασιφανής. 

Την εποχή μας, εποχή κάθε είδους προκλήσεων και συγκρούσεων η συσπείρωση των λαών μας, λαών με ενιαία ιστορική-πνευματική-πολιτισμική εγγύτητα και κοινότητα, αποτελεί αδήριτη ανάγκη, είναι επιβεβλημένη και ιδιαίτερα επίκαιρη.

Συνεχίζουμε άοκνα μαζί και το 2023, ατενίζοντας πάντα το μέλλον με αισιοδοξία !!!

Σας ευχαριστούμε θερμά που είστε μαζί μας και αυτή τη χρονιά,  κοινωνός και μέτοχος των προσπαθειών μας, συνοδοιπόρος και εμψυχωτής μας.  Χαιρόμαστε πάντα να λαμβάνουμε κριτικές σας, επιθυμίες, σχόλια, προτάσεις σας !!!

Είμαστε Μαζί, Είμαστε μία Ενιαία Δύναμη, Είμαστε ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ !!!

H στατιστική μας στα κοινωνικά δίκτυα:

Ο αριθμός των συνδρομητών στο VKontakte http://vk.com/hecucenter - 3016

Αριθμός συνδρομητών στο Instagram @hecucenter - 4478

Ο αριθμός των συνδρομητών στο Telegram https://t.me/GreekCulturalCenter - 309

Αριθμός συνδρομητών στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ - 633

Παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας:

https://disk.yandex.ru/d/yKqj8nr-_dBcYQ

Επισυνάπτεται τραπεζικός λογαριασμός του Κ.Ε.Π., όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται καταβάλει την ενίσχυσηπου που επιθυμεί, με την διατύπωση-προορισμός ποσού «εθελοντική εισφορά για την ανάπτυξη δράσεων, που απορρέουν από το καταστατικό του φορέα».

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep__ioilios_2023.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.xls

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.pdf

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

РЕКВИЗИТЫ ГКЦ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΑ Κ.Ε.Π., ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Реквизиты РОО "Греческий культурный центр"

Сокращенное наименование фирмы в соответствии с учредительными документами

РОО "Греческий культурный центр"

Юридический адрес

127030, г.Москва, Институтский переулок, д. 16, комната 8 эт. 1 помещение I

ИНН

7701353938

КПП

771501001

Расчетный счет в рублях

40703810038000020582

Банк

ПАО Сбербанк г.Москва

Корр.счет

30101810400000000225

БИК

044525225

ОГРН

1057700020828

ОКВЭД

85.41.9

ОКВЭД

94.99

Παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και αγάπη,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και όλη η ομάδα του Κ.Ε.Π.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΓΧΟΜΕΝΟΥ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

Some Image

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Κ.Ε.Π. !!!

E-BOOKS !!!

Some Image

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσει πρόσφατες προσθήκες της Βιβλιοθήκης μας με βιβλία της Ελληνίδος συγγραφέα, Αντιπροέδρου της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Νικολίνας Λέκκα, στην οποία εκφράζουμε την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μας για την παροχή των έργων της. Ευχόμαστε στην Ελληνίδα συγγραφέα περαιτέρω δημιουργικές νίκες, αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

  • Πέρα από τον Ωκεανό
  • Η Γιασεμή της Σμύρνης
  • Η Κρυσταλλένια κι ο Ηλίοτοκος

Some Image

Some Image

  • Σάς παρουσιάζουμε καινούριο υποεδάφιο στο Δικτυότοπό μας: Παρατίθενται άρθρα του γνωστού Έλληνα ιστορικού και δημοσιογράφου Βύρωνα Καρύδη, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_gnostoi_ellina_istorikoi_kai_dimosiografoi_virona_karidi.html

Some Image

  • Στο εδάφιο «Ειδήσεις από την Ελλάδα» http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/ σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Some Image

  • Στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου  Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html

 Some Image

  • Στήλη του Έλληνα ιστορικού και καλού φίλου της ελληνικής ομογένειας της Μόσχας Βασίλη Τσενκελίδη

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_vasili_tsenkelidi.html

Πρόσφατη ανάρτηση-είδηση:

On-line συνάντηση με τον ιστορικό Βασίλειο Τσενκελίδη (Αθήνα)

Γλώσσα συζήτησης - ρωσική

Θέμα: «Η Τραπεζούντα - πρωτεύουσα της τελευταίας ελληνικής αυτοκρατορίας (1204-1461)»

Οργανωτής της συνάντησης: «Ελληνικός Σύλλογος της Κράσναγια Πολιάνα (Σότσι) - Πατρίδα»

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube: Pontos History Channel (Vasilis Tsenkelidis)

https://youtu.be/H997A4zN9_g

Some Image

  • Στήλη του Εξοχότατου Πρέσβυ, διακεκριμένου Έλληνα λογοτέχνη και εκλεκτού φίλου του Κ.Ε.Π, Χρίστου Κοντοβουνίσιου

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_eksohotatoi_presvi_diakekrimenoi_ellina_logotehni_hristoi_kontovoinisioi_.html

Some Image

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

Some Image

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκπομπές του

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:
  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες»  http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα»  http://www.hecucenter.ru/gr/greece/ 
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας»  http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση»   http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • Εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/
  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας  φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

Ø ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Π - http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/

Ø Youtube κανάλι Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ?view_as=subscriber  

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

Some Image

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας:    

Московское Общество Греков | Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας Logo

Творческий вечер Леонида Ариха

https://www.greekmos.ru/arih_14-11-2023/
 

Нужна помощь! Срочный сбор!

https://www.greekmos.ru/help_dibijeva_marina/

Статья К.А.Климовой «Пищевой код греческой культуры в России: (не)реализованная этническая идентичность».

https://www.greekmos.ru/klimova_statya_pishevoi_kod/

 

Завершается запись в начинающую группу по изучению греческого языка ONLINE!

https://www.greekmos.ru/grecheskiy_krivonogov_11-2023/
 

16 и 17 ноября состоится Восьмая международная научная конференция «Традиционная культура Греции».

https://www.greekmos.ru/8_konferenciya_mgu16-11-2023/


 

3 ноября в Саратовской государственной юридической академии состоялся Региональный фестиваль национальной культуры «Дружба народов».

https://www.greekmos.ru/saratov_festival/

Новости и анонсы Греческого культурного центра в Москве.

https://www.greekmos.ru/gkc-anons/

Some Image

Παρατίθεται πρόγραμμα Ακολουθιών του Ιερού Ναού της Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μόσχα για το μήνα Νοέμβριο 2023 [στη ρωσική-αρχαία σλαυική γλώσσα και μεταφραση – google-translation, στην ελληνική].

Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών

Ναός των της Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μόσχα

Πρόγραμμα Λειτουργιών για για το μήνα Νοέμβριο 2023

Some Image

Some Image

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep__ioilios_2023.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.xls

http://www.hecucenter.ru/up/kvitanciya_pozhertvovanie_2023.pdf

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/greetings_hellenic_cultural_center_2022_binteo_me_hairetismo_mas_kai_epilegmeno_kallitehniko_programma.html

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

Βίντεο-Μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα Δώρας Γιαννίτση για τα αποτελέσματα της δουλειάς και των δραστηριοτήτων μας το 2022 !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

Η δράση μας στο σύνολό της είναι ταγμένη στην ανάδειξη των κοινών σελίδων ιστορίας , που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, με μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και παραπέμπουν στις ιδέες της Ορθόδοξης Ανατολής, με κοινή νοοτροπία και αντίληψη για τον άνθρωπο και τον κόσμο, που βασίζονται στις πανανθρώπινες, διαχρονικές και καθολικές αξίες και ιδανικά της συνέπειας, της πίστης στο χρέος, της αγάπης, της πραγματικής αρετής και ανάγονται από τα κείμενα των αρχαίων κλασσικών μας, από το μήνυμα καθολικής αγάπης της Αντιγόνης, αποκρινόμενης στις απειλές του Κρέοντα  «...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...».   

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Some Image 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_12_22.html

Some Image

Μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ( www.hecucenter.ru )

Some Image

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του  2023 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_upd-06.07.2023.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του 2023 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2023_periodos_ianoiarioiioinioi_2023.html

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2022 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_gia_tin_periodo_12minoi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2022 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2022_upd-17.01.2023_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2022 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis__kep_gia_tin_periodo_10minoi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2022 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2022_upd--17.11.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2022 (περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/last_apologismosdrasiskep2022_periodos_ianoiarioiioinioi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2022 (περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2022.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_draseon_kep_etois_2021.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismosdrasiskep2021_periodos_10minoi_ianoiarioioktovrioi_2021.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του  2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021..pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο ντου 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html


Some Image

Some Image

18-й ГОД уже во всю ИДЕТ!!!

уже 18-й ГОД ГКЦ ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ Греческого Культурного Центра - ГКЦ  за первое полугодие 2023г. (январь-июнь 2023г.)!!!

ГКЦ = Национальное Достояние!!!

650 учащихся

30 языковых групп

15 площадок

69 проведенных мероприятий, посвященных памятным датам Национальным Дням, лектории, различная проектная деятельность, в том числе Греческий Разговорный Клуб ТОЛЬКО ПО-ГРЕЧЕСКИ, ЭКСКУРСИИ по ГРЕЧЕСКИМ МЕСТАМ, СКАЗОЧНЫЕ ИСТОРИИ и многое другое!!!

7 лекций

7 выставок и фестивалей

2 мероприятия, посвящённых Национальным и Памятным Дням

12 научных конференций, круглых столов, конкурсов

3 экскурсии по греческим местам Москвы

5 сессий Греческого Разговорного Клуба «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

2 совершенно новых проекта: греческое радио-онлайн (1) и викторины (9)!

2 сессии нового проекта СКАЗОЧНЫЕ ИСТОРИИ с Евой!!!

12 участий в профильных мероприятиях по продвижению греческой культуры

12 новых видеоклипов наших Коллективов и наших языковых групп

3 международных награды!

110 оказаний информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

5 публикаций в СМИ, интервью и многое другое!!!

МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

Some Image

       Some Image                         

Some Image

18η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κ.Ε.Π. για την περίοδο 6μήνου 2023!!!

Κ.Ε.Π. - Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

30 τμήματα ελληνικής γλώσσας

15 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

69 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα και πολλά άλλα!!!

7 διαλέξεις

7 εκθέσεις και φεστιβάλ 

2 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους και Ημέρες Μνήμης

12 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, στρογγυλές τράπεζες, διεθνείς διαγωνισμοί

3 περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην ελληνική συνοικία της Μόσχας

5 συνεδρίες ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

2 παντελώς νέες δράσεις: ελληνικό ραδιόφωνο on-line (1) και τηλεπαιγνίδια-κουίζ με θέμα την Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό της (9 συνεδρίες)!

2 συνεδρίες ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα!!!

12 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού

12 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας Ελληνικής Γλώσσας

110 δράσεις στήριξης ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

5 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

3 διεθνείς βραβεύσεις και πολλά άλλα…!!!   

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

Some Image

Some Image

Some Image

18-й ГОД уже вовсю ИДЕТ !!!

уже 18-й ГОД ГКЦ ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ Греческого Культурного Центра - ГКЦ
 за 12 месяцев 2022г. (январь-декабрь 2022г.)  !!!

ГКЦ = Национальное Достояние !!!

650 учащихся

37 языковых групп

15 площадок

166 проведенных мероприятий, посвященных памятным датам Национальным Дням, лектории, различная проектная деятельность, как Греческий Разговорный Клуб ТОЛЬКО ПО-ГРЕЧЕСКИ, ТЕАТР по ПОНЕДЕЛЬНИКАМ, ВСТРЕЧАЯ ИНТЕРЕСНЫХ ЛЮДЕЙ, ЭКСКУРСИИ по ГРЕЧЕСКИМ МЕСТАМ, КИНО по ГРЕЧЕСКИ и многое другое !!!

25 лекций

11 выставок и фестивалей

4 мероприятия, посвящённых Национальным и Памятным Дням

12 научных конференций, круглых столов, конкурсов

8 КИНО ПО-ГРЕЧЕСКИ

16 Театров по понедельникам

4 экскурсии по греческим местам Москвы

3 Театральные постановки

4 сессии Греческого Разговорного Клуба «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

3 сессии ВСТРЕЧАЯ ИНТЕРЕСНЫХ ЛЮДЕЙ !!!

2 сессии нового проекта СКАЗОЧНЫЕ ИСТОРИИ с Евой!!!

4 новые книги

29 участий в профильных мероприятиях по продвижению греческой культуры

44 новых видеоклипа наших Коллективов и наших языковых групп

124 оказания информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

19 публикаций в СМИ, интервью и многое другое!!!

МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

Some Image

Some Image

Some Image           

18η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κ.Ε.Π. για την περίοδο 12μήνου 2022!!!

Κ.Ε.Π. - Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

37 τμήματα ελληνικής γλώσσας

15 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

166 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕAΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και πολλά άλλα!!!

25 διαλέξεις

11 εκθέσεις και φεστιβάλ 

4 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους και Ημέρες Μνήμης

12 επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, στρογγυλές τράπεζες, διεθνείς διαγωνισμοί

8 προβολές ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ/ΘΕΡΙΝΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

16 Θέατρα της Δευτέρας

4 περιηγήσεις-ξεναγήσεις στην ελληνική συνοικία της Μόσχας

3 Θεατρικές παραστάσεις

4 συνεδρίες ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

3 συνεδρίες ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

2 συνεδρίεςΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ με την Εύα !!!

4 νέες επιστημονικές εκδόσεις

29 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού

44 νέα βίντεο των Συγκροτημάτων και Τμημάτων μας Ελληνικής Γλώσσας

124 δράσεις στήριξης ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

19 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!  

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

Some Image

Ниже прилагается ссылка на фотоархив мероприятий ГКЦ 

Κατωτέρω παρατίθεται σύνδεσμος σε αρχείο με φωτογραφίες από εκδηλώσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/up/ ГКЦ --ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Κ.Ε.Π._2__Новости Мероприятия-ГКЦ   Ειδήσεις-αναρτήσεις-εκδηλώσεις-Κ.Ε.Π..pdf

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР - ГКЦ !!!

 АКТИВНОСТЬ - ПОСТОЯНСТВО - ПОСЛЕДОВАТЕЛЬНОСТЬ - ВЕРНОСТЬ – ПРЕДАННОСТЬ ДЕЛУ !!!

или когда

ГАРМОНИЧНО СОЧЕТАЮТСЯ ФОРМА и СОДЕРЖАНИЕ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!


!!! Η στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟΣΩΙΣΟΦΑ- ΗΤΣΙΠΑ -ΙΕΧΕΛΕΔΝΕΑΙΕΠΕΝΥΣ -Α ΤHТΟΙΡΗ ΔΡΑΣТ

Some Image

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

vkontaktehttp://vk.com/hecucenter
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ
Instagram: @hecucenter  
Яндекс.Дзен: https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637
Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter
      

 

Чтобы отписаться от этой рассылки, перейдите по ссылке

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: