13 Νοεμβρίου 2023

Αφαιρέσατε μερικές χιλιάδες άδειες οδηγήσεως. Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Έχουν φθάσει στο απροχώρητον «οι στραβωμάρες» ορισμένων δήθεν οδηγών αυτοκινήτων, οι οποίες δεν αφορούν μόνον παραβάσεις του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας αλλά συντείνουν στην  αφαίρεση ζωής εαυτών και αλλήλων!! Τα τροχαία δυστυχήματα  «θερίζουν» καθημερινώς ζωές. Δεν υπάρχει ημέρα κατά την οποίαν να μη θρηνήσομεν θύματα από τροχαίον δυστύχημα!! Είτε ο οδηγός θα σκοτωθεί λόγω απροσεξίας ή αδεξιότητος, είτε θα σκοτώσει άλλους  αδιακρίτως ηλικίας! Οι  τροχοί «ξεκληρίζουν» οικογένειες  ή στερούν την Ελλάδα από νέους αλλά και κάθε ηλικίας άτομον. Οι τροχοί είναι μεγάλον αρνητικόν μέρος στο δημογραφικόν πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν λαμβάνονται τα αυστηρά μέτρα που πρέπει από την Κυβέρνηση. Τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες εντός πόλεων, περιφρονούν τα φώτα και τα σήματα τροχαίας αλλά προβαίνουν και σε δεκάδες άλλες παραβάσεις, παράνομες σταθμεύσεις, διπλές σταθμεύσεις και  ότι τους εξυπηρετεί ανεξαρτήτως αν είναι αντίθετον προς τον Κώδικα φυσικά όχι μόνον τον οδικόν, γιατί τον ηθικόν και ανθρώπινον δεν τον υπολογίζουν! Και πως αντιμετωπίζει την δεινώς αιμορραγούσαν πληθυσμιακήν  συμφοράν – σφαγήν η νομοθετούσα Πολιτεία;; Δυστυχώς όχι δραστικώς. Με κάποια πρόστιμα! Τα πρόστιμα δεν είναι λύση αντιμετωπίσεως του σφαγέα-οδηγού.

Είναι οικονομικοί πρόσοδοι! Σωφρονιστικοί και αποτρεπτικοί κανόνες όχι!! Το μεγάλον όπλον σε βάρος του απροσέκτου, αδεξίου, βιαστικού ή αλκοολόπληκτου οδηγού είναι η αφαίρεση της αδείας οδηγήσεως! Αυτήν φοβάται υπέρ το δέον κάθε χρήστης οχήματος. Το πρόστιμον θα βρεί τρόπον να το εξοφλήσει ή θα φροντίσει μέσω βύσματος την διαγραφήν του! Το όχημα θέλει να κινεί, είτε επαγγελματίας είναι, είτε απλούς ιδιώτης και κατά μείζονα λόγον νεαρός, όστις θέλει να επιδεικνύεται στους πέριξ και το ετερόφυλλον!  Αν στερηθεί σε πρώτην φάση για έναν έτος την δυνατότητα οδηγήσεως, αλλά και την στέρηση κυκλοφορίας του μέσου που παρανομεί, τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Τα τροχαία θα περιοριστούν σε μέγαν  βαθμόν! Και σίγουρα θα ανακοπή η καθημερινή απώλεια δεκάδων Ελλήνων πολιτών! Γιατί δεν  εφαρμόζει άμεσα η Κυβέρνηση το μέτρον;;

Ενδιαφέρεται ή όχι για την ακεραιότητα των πολιτών και την πέδηση στην κατηφόραν του Δημογραφικού;  Αν ΝΑΙ, ας το αποδείξει εμπράκτως και δη αμεσότατα, ώστε να καταστεί ερυσίπτολις των αφανιζομένων πόλεων!

11/11/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: