14 Ιουνίου 2024

«Το Ελληνικό Παρελθόν, παρόν και Μέλλον στο έργο του Γιώργου Σεφέρη»

 

το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ - Κ.Ε.Π. προτείνει

AKOMH ΕΝA ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ & NEO ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!  

διαδικτυακός, on-line, κύκλος διαλέξεων

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, ώρα 19:00 (ώρα Μόσχας και Ελλάδας)

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο, στην πλατφορμα zoom:

https://us06web.zoom.us/j/85171330503?pwd=cyQfPttOyRj2iayZWWOSMWYahj3xB5.1

Meeting ID: 851 7133 0503

Passcode: 399771

          Αγαπητοί φίλοι !

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σας παρουσιάζει και σάς προσκαλεί σε ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ KΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!, τον διαδικτυακό κύκλο διαλέξεων «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» , τις οποίες παραδίδει ο διακεκριμένος, κορυφαίος Ελληνιστής της εποχής μας, συγγραφέας, φιλόλογος, μεταφραστής Ολέγκ Τσυμπένκο.

 Οι διαλέξεις είναι δίγλωσσες, σε ελληνική και ρωσική γλώσσα.

Η δεύτερη διάλεξη του κύκλου, αφιερωμένη στον πρώτο νομπελίστα Έλληνα ποιητή, με θέμα
«Το Ελληνικό Παρελθόν, παρόν και Μέλλον στο έργο του Γιώργου Σεφέρη»

θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ώρα 19:00 (ώρα Μόσχας και Ελλάδας)

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο, στην πλατφόρμα zoom: https://us06web.zoom.us/j/85171330503?pwd=cyQfPttOyRj2iayZWWOSMWYahj3xB5.1

Meeting ID: 851 7133 0503

Passcode: 399771

Τη διάλεξή μας δύνασθε να παρακολουθήσετε και στον κάτωθι σύνδεσμο στο YouTube κανάλι του Κ.Ε.Π. :

https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Θέμα διάλεξης:
«Το Ελληνικό Παρελθόν, παρόν και Μέλλον στο έργο του Γιώργου Σεφέρη»

Αναλυτικότερη ενημέρωση για τον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη δύνασθε να αντλήσετε στους εξής κάτωθι συνδέσμους: http://www.hecucenter.ru/up/ ΣΕΦΕΡΗΣ_.pdf  

 http://www.hecucenter.ru/up/ СЕФЕРИС.pdf

Some Image

Παρατίθεται μια σύντομη περίληψη της διάλεξης από τον ίδιο το λέκτορα εισηγητή:

Η παράδοση για τον Σεφέρη υπάρχει στη ζωντανή της αναπνοή, στην απλότητα και την ανθρωπιά της, στο αυθόρμητό της και τέλος, σε αυτό, όπως τόνισε ο ίδιος ο Σεφέρης, που πρέπει να «εμπλακεί στη δικαιοσύνη», μια δικαιοσύνη που θεμελιώνει τα πάντα.

Κάνοντας μια πανοραμική επιθεώρηση της λογοτεχνικής κληρονομιάς του Σεφέρη που δεν περιέχει μόνο τα ποιήματα αλλά και τα δοκίμια, τα μεταθανάτια δημοσιευμένα μυθιστορήματα και τα υπέροχα Ημερολόγιά του («Μέρες»), παρατηρούμε ότι η ποσότητα του «αρχαιογνωστικού» υλικού (δηλαδή διάφορων αναμνήσεων που σχετίζονται με την αρχαιότητα) φαίνεται αρκετά μικρή και μπορεί να φανεί ακόμα και ασήμαντη και αντίθετη στη διατύπωση της Επιτροπής Νόμπελ.

Τυπικά στο έργο του υπάρχει πολύ περισσότερο υλικό που ερμηνεύει ορισμένα φαινόμενα του νεοελληνικού πολιτισμού, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που η αρχαιότητα αποτελεί το κεντρικό θέμα, από αυτή αναπόφευκτα ρίχνεται μια γέφυρα προς τον νεοελληνισμό με την ευρύτεργη χρονική έννοια συμπεριλαμβανομένης και της σύγχρονης εποχής. Όλες οι περίοδοι της ελληνικής ιστορίας υπάρχουν για τον Σεφέρη εντεταγμένες σε ένα είδος αιώνιας ενότητας, σαν να συγκροτούν διάφορα μέρη ενός ενιαίου συνόλου, αφού το σήμερον μάς ανήκει στον ίδιο βαθμό που μάς ανήκει και η αρχαιότητα.

«Ο καιρός χωρίς κανένα χάσμα» («Ο βασιλιάς της Ασίνης») είναι μια από τις διατυπώσεις αυτού του ενιαίου συνόλου και ο λόγος δεν γίνεται εδώ μόνο για το χρόνο στο «ποσοτικό» μέτρο του. Η αρχαιότητα του Σεφέρη δεν είναι μια περιγραφή, αλλά η ανασυγκρότηση, και μάλιστα η ανασυγκρότηση όχι με τη μουσειακή έννοια, με την έννοια μιας αντίκας, αλλά, αν μπορούμε να το πούμε έτσι – με την αντι-συλλεκτική έννοια: ο Σεφέρης ούτε περιγράφει, ούτε εξακριβώνει, αλλά ερμηνεύει την αρχαιότητα και μάλιστα συνδέοντάς τη με τη ζωή, την ίδια ακριβώς τη ζωή που ζούμε εμείς οι ίδιοι. Ίσως θα ήταν ακόμα πιο σωστό να πούμε ότι ο Σεφέρης δεν ανασυγκροτεί την αρχαιότητα, αλλά τη συγκροτεί εκ νέου από ό,τι βλέπει και αισθάνεται.

Είτε ότι η αρχαιότητα του Σεφέρη είναι μια προσπάθεια να τη νιώσει και να κάνει τον αναγνώστη να τη νιώσει και αυτός διαβάζοντας τα γραπτά του. Νά γιατί η μια από τις πιο λαμπρές «αρχαίες» μορφές του την οποίαν αποτελεί ένας συμβολικός, ένας ξένος και ακόμα και αντίθετος προς την ιστορία «βασιλιάς της Ασίνης», γίνεται αντιληπτή τόσο ζωντανά και τόσο «αρχαιοπρεπής» που ο Οδυσσέας Ελύτης την αναφέρει στην ίδια σειρά μαζί με τις πιο λαμπρές μορφές της κλασικής τραγωδίας («Αίωνος είδωλον»):

Τον «Βασιλιά της Ασίνης» ο Σεφέρης τον δημιούργησε από μια συγκεκριμένη αρχαιολογική και φιλολογική αλλά πρώτα απ’ όλα την αισθητική αιώνια ελληνική υπαρκτή ανυπαρξία, τον συγκρότησε μέσω από τις πιο πρωτότυπες ανασυγκροτήσεις, για τις οποίες όμως θα πούμε ακόμα παρακάτω.

«Από τη ζωή μας όπως τη ζούμε δεν μπορούμε ν’ αποκλείσουμε ό,τι και να κάνουμε, τη συμμετοχή αυτής της παρουσίας – αυτού τους ήλιου που λάμπει τούτη τη στιγμή ή της φωνής του κόκορα που με ξύπνησε την αυγή σήμερα. Με τούτα τα καθημερινά πράγματα αλλοιώνονται εκείνα τα παλαιά, και μονάχα έτσι, θά ΄λεγε κανείς, μπορούν να είναι παρόντα»

Κοντά στους Δελφούς, στη Φωκίδα, ήδη σε ένα άλλο βουνό της ποίησης – όχι στον αυστηρό Παρνασό με το ανοιχτό «τραύμα» των κυρυφών των Φαιδριάδων αλλά στον γλυκό και φωτόλουστο Ελικώνα ορθώνεται ίσως το πιο αξιοθαύμαστο ψηφειδωτό αριστούργημα της βυζαντινής τέχνης (τουλάχιστον μάλλον το πιο αξιοθαύμαστο στον ελλαδικό χώρο) – ο ναός του Οσίου Λουκά. Σε όποιον στοχαστεί για την πορεία του ελληνικού πολιτισμού μέσα στο χρόνο ίσως θα έρθει η σκέψη ότι εδώ, σχεδόν πέντε αιώνες μετά που η Πυθία ανακήρυξε στον απεσταλμένο του Ιουλιανού του Αποστάτη ότι η πίστη στους Ολυμπίους θεούς και μαζί της και η προφητική δύναμη του Απόλλωνα εξαντλήθηκαν, εδώ κοντά στους Δελφούς η προφητική δύναμη ενσωματώθηκε στον Όσιο Λουκά του εν τω Στειρίω.

Αν συνεχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τα «μνήμεια» μέσα στα περιθόρια των αιώνων όπως το έκανε ο Σεφέρης, τότε μπορεί να δεχτούμε ότι η ίδια η προφητική δύναμη δεν εγκατέληψε ποτέ αυτά τα ιερά μέρη μα απλώς «κοιμήθηκε» προσωρινά για κάποιον λόγο. Οι σχετικοί στοχασμοί πάνω στο εν λόγω θέμα είναι τουλάχιστον ελκυστικοί. Ο Σεφέρης όμως δεν περιορίζεται στην αναφορά για το ψηφιδωτό Παντοκράτορα, με το ρητό του Ευαγγελίου και το ιστορικά πολύ επίκαιρο αξίωμα των Περιπατητικών: «Η φύση αποστρέφεται τα κενά». Αυτή η λεπτομέρεια από μια άλλη εποχή, τη βυζαντινή, και ακόμα από ένα άλλο μέρος – έστω και πολύ κοντινό και τοπικά και νοηματικά – συμπληρώνει άριστα τον αισθησιακό και ας το πούμε έτσι «πολιτισμικό» πίνακα των Δελφών ξεκινώντας από εκείνη την «αρχή», όταν «ήταν ο θυμός της γης» και φτάνοντας έως και την αυριανή μέρα.
 

Some Image

Ολέγκ Τσυμπένκο

Some Image

Ολέγκ Τσυμπένκο, συγγραφέας και μεταφραστής στην ελληνική πολλών έργων, που σχετίζονται με τη ρωσική ιστορία και πολιτισμό, καθώς και μεταφραστής στη ρωσική έργων, που σχετίζονται με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αρχομένης της αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Έργα του Ολέγκ Τσυμπένκο εκδόθησαν σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους σε Ελλάδα και Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο Ολέγκ Τσυμπένκο επανειλλημένως έχει μετάσχει με επιστημονικές ανακοινώσεις σε  επιστημονικά συνέδρια διαφόρων φορέων, μεταξύ άλλων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Νίζνι Νόβγκοροντ, της Βενετίας. Αναλυτική ενημέρωση και βιογραφικό του συγγραφέα-μελετητή δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο διαδίκτυο

 http://www.hecucenter.ru/up/GREEK__CV__TsybenkoCV-2019.pdf
 

Some Image

Δωρείστε στον εαυτό σας την επικοινωνία με ομοϊδεάτες, ενδιαφέροντες ανθρώπους, αποκτήσατε νέους φίλους!!!

Σάς περιμένουμε, αγαπητοί φίλοι !!!

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, ώρα 19:00 (ώρα Μόσχας και Ελλάδας)

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο, στην πλατφορμα zoom:

https://us06web.zoom.us/j/85171330503?pwd=cyQfPttOyRj2iayZWWOSMWYahj3xB5.1

Meeting ID: 851 7133 0503

Passcode: 399771


Some Image

Пαρατίθεται η θεματική περιγραφή του κύκλου διαλέξεων:

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!! 

διαδικτυακός, on-line, κύκλος διαλέξεων

Λέκτορας ο Oleg Pavlovich Tsybenko.

1.Κ.Παπαρρηγόπουλος - ιδρυτής της νεοελληνικής ιστοριογραφίας.

2.Σπ. Ζαμπέλιος - ο δεύτερος των Διοσκούρων της ελληνικής ιστορικής τριάδας.

3.Ιστορική θεωρία του Νίκου Καζαντζάκη.

4.Αναζήτηση της ελληνικής τριάδας στο έργο του Αγγελου Σικελιανού. «Δελφική ιδέα».

5. Κωνσταντίνος Καβάφης: Αλεξανδρινή μορφή της ελληνικής τριάδας.

6. Φώτης Κόντογλου - αναστηλωτής του Βυζαντινισμού και της Ρωμιοσύνης .

7. Ελληνικό παρελθόν και παρόν και μέλλον στα έργα του Γιώργου Σεφέρη.

8. Ο αρχαίος κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη.

9. Η ελληνική ιστορία στην ελληνική ποίηση και καλές τέχνες του 20ου  - 21ου  αιώνα (Φ. Κόντογλου - Ν. Εγγονόπουλος - Κ. Δημουλά).

10. Περιηγητές ανά την Ελλάδα - 20ος αιώνας: Κώστας Ουράνης , Σ. Μυριβήλης , Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος .

11. Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ιταλών κλασικών - 20ος αιώνας: Gabriale D'Annunzio , Alberto Moravia, Salvatore Quasimodo.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Some Image
Some Image
 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР - ГКЦ !!!

 АКТИВНОСТЬ - ПОСТОЯНСТВО - ПОСЛЕДОВАТЕЛЬНОСТЬ - ВЕРНОСТЬ – ПРЕДАННОСТЬ ДЕЛУ !!!

или когда

ГАРМОНИЧНО СОЧЕТАЮТСЯ ФОРМА и СОДЕРЖАНИЕ !!!

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР !!!

ПОЛЕЗНАЯ  АКТУАЛЬНАЯ ИНФОРМАЦИЯ !!!

МЫ ВМЕСТЕ !!! МЫ – ЕДИНЫЙ МИР !!!

ВМЕСТЕ МЫ СИЛЬНЕЕ, МОЩНЕЕ, ВМЕСТЕ мы ДУХОВНО БОГАЧЕ и, на самом деле, СЧАСТЛИВЕЕ !!!

Some Image
Some Image

Прилагается краткая иллюстрированная презентация деятельности ГКЦ !!!

Some Image

https://disk.yandex.ru/d/7sCCowinrSsQYg

Видео-обращение директора Греческого Культурного Центра - ГКЦ Теодоры Янници о нашей деятельности; декабрь 2023г.

Some Image

http://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/videoobraschenie_direktora_grecheskogo_kulturnogo_centra__gkc_teodory_yannici_o_nashej_deyatelnosti.html

Узнайте больше о деятельности Греческого Культурного Центра - ГКЦ ( www.hecucenter.ru )

Some Image

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ

С предварительными отчетами работы Греческого Культурного Центра за 2023 год можно ознакомиться по ссылкам:

Краткий отчет за 12 месяцев 2023г.:

https://disk.yandex.ru/i/o3gt9jAVi4GEvg

Развернутый отчет за 12 месяцев 2023г.:

https://disk.yandex.ru/i/XtzVjY313fugTQ

С кратким отчетом нашей работы за 10 месяцев 2023г. можете ознакомиться по ссылке:

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchetdeyatelnostigkc_za_10_mesyacev_2023g_.html

С развернутым отчетом нашей работы за 10 месяцев 2023 года (период января-октября 2023г.) можете ознакомиться по ссылке: http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-10-месяцев-14.11.2023.pdf

С кратким отчетом нашей работы за первое полугодие 2023г. можете ознакомиться по ссылке http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za_pervoe_polugodie_2023_goda.html

С развернутым отчетом нашей работы за первое полугодие 2023г. можете ознакомиться по ссылке:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-первое-полугодие-2023_upd-06.07.2023.pdf 

С развернутым отчетом нашей работы за 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2022_upd-17.01.2023_fnl.pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_raboty_grecheskogo_kulturnogo_centra__gkc_za_12_mesyacev_2022g_.html

С развернутым отчетом нашей работы за период января-октября 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2022_upd--17.11.pdf

С кратким отчетом нашей работы за период января-октября 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchetdeyatelnostigkcza10mesyacev2022goda.html

С развернутым отчетом нашей работы за первое полугодие 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/otchetodeytelnosti.pdf  

С кратким отчетом нашей работы за первое полугодие 2022г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchetdeyatelnostigkczapervoe_polugodie2022goda.html

С развернутым отчетом нашей работы за 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2021_fnl.pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za__2021_god.html

С развернутым отчетом нашей работы за период января-октября 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2021____.pdf

С кратким отчетом нашей работы за период января-октября 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za_period_yanvaryaoktyabrya_2021_goda.html

С развернутым отчетом нашей работы за первое полугодие 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2021_.pdf

С кратким отчетом нашей работы за первое полугодие 2021г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/news/otchet_deyatelnosti_gkc_za_pervoe_polugodie_2021_goda.html

С развернутым отчетом нашей работы за 2020г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет-о-деятельности-ГКЦ-за-2020год.pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2020г. можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za_2020_god.html

С развернутым отчетом нашей работы за 2019 год можете ознакомиться по ссылке

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Отчет о деятельности ГКЦ за 2019 (5).pdf

С кратким отчетом нашей работы за 2019 год можете ознакомиться по ссылке http://www.hecucenter.ru/ru/reports/otchet_deyatelnosti_gkc_za_2019_god.html

НОВОСТИ ГКЦ !!!

ОПЯТЬ И СНОВА ВМЕСТЕ !!!

Дорогие друзья!

 Мы открываем на платформе ЯНДЕКС.ДЗЕН наш новый канал - HELLENIC CULTURAL CENTER!

https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

Здесь мы будем делиться нашими новостями, анонсами, нашими буднями. Мы создаем пространство, в котором ценности культуры, истории и греко-российских взиамосвязей являются приоритетными и неоспоримыми. Нам очень важно как можно скорее собрать аудиторию больше 2000 подписчиков, чтобы мы могли запустить возможность прямых эфиров! Подписывайтесь и обязательно приглашайте друзей!

Команда Греческого Культурного Центра-ГКЦ.

Some Image

Some Image

Дорогие друзья!

Присоединяйтесь в наши группы в Телеграм и во Вконтакте, чтобы оставаться всегда на связи! Все наши анонсы и новости теперь здесь:

Греческий культурный центр - ГКЦ в Telegram - https://t.me/GreekCulturalCenter

Греческий культурный центр - ГКЦ во ВКонтакте - https://vk.com/hecucenter

Some Image

Some Image

Some Image

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ !!!

 ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΟΡΦΗΣ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΧΡΗΣΙΜΗ- ΕΠΙΚАΙΡН ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Παρατίθεται σύντομη εικονογραφημένη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του KEП.

Some Image

https://disk.yandex.ru/d/7sCCowinrSsQYg

Βίντεο-χαιρετισμός της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση. Δεκέμβριος 2023.

Some Image

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteohairetismos_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi.html

Μάθετε περισσότερα για το έργο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. ( www.hecucenter.ru )

Some Image

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ

Προκαταρκτικό Απολογισμό δράσεων Κ.Ε.Π για το έτος του 2023 δύνασθε να αντλήσετε στους εξής συνδέσμους στο Διαδίκτυο:

https://disk.yandex.ru/i/o3gt9jAVi4GEvg

https://disk.yandex.ru/i/E9MjAXBjfFczrg

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2023, περιόδου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, τον οποίο δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_upd-14.11.2023.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2023 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_gia_tin_periodo_10minoi_2023.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του  2023 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_upd-06.07.2023.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του 2023 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2023_periodos_ianoiarioiioinioi_2023.html

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2022 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_gia_tin_periodo_12minoi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2022 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2022_upd-17.01.2023_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2022 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis__kep_gia_tin_periodo_10minoi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2022 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2022_upd--17.11.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2022 (περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/last_apologismosdrasiskep2022_periodos_ianoiarioiioinioi_2022.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2022 (περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/περίοδος Ιανουαρίου-Ιουνίου-2022.pdf  

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_fnl.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2021 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_draseon_kep_etois_2021.html

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismosdrasiskep2021_periodos_10minoi_ianoiarioioktovrioi_2021.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για την περίοδο 10μήνου 2021 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2021) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021_.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο του  2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021..pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το α΄ εξάμηνο ντου 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ !!!

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

Αγαπητοί φίλοι!

Ανοίγουμε το νέο μας κανάλι στη διαδικτυακή πλατφόρμα YANDEX.ZEN –

HELLENIC CULTURAL CENTER!

https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

Εδώ θα μοιραζόμαστε τα νέα μας, τις ειδήσεις μας, τις ανακοινώσεις, την καθημερινότητά μας. Δημιουργούμε ένα χώρο, στον οποίο οι αξίες του πολιτισμού, της ιστορίας και των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελούν προτεραιότητα και καθίστανται αδιαμφισβήτητες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συγκεντρώσουμε ένα κοινό, που να ξεπερνά τους 2000 συνδρομητές το συντομότερο δυνατό, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα ζωντανών μεταδόσεων! Εγγραφείτε και φροντίστε να προσκαλέσετε τους φίλους σας!

Ομάδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Some Image

Some Image

Some Image

Αγαπητοί φίλοι!

Εγγραφείτε στις ομάδες μας στα  νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Telegram και στο Vkontakte για να διατηρούμε επαφή, άμεση επικοινωνία και επικαιροποιημένη ενημέρωση! Όλες οι ανακοινώσεις και τα νέα μας είναι τώρα εδώ:

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού– Κ.Ε.Π. στο Telegram - https://t.me/GreekCulturalCenter

Κέντρο  Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. στο VKontakte - https://vk.com/hecucenter

Some Image

Some Image
 

          ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                 Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

                              офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

             Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

                                                  

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ  
facebook: https://www.facebook.com/Hecucenter/     
vkontakte:
http://vk.com/hecucenter  
Instagram: @hecucenter 

Чтобы отписаться от этой рассылки, перейдите по ссылке

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: