28 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ VOKA - MARITIME ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ 8-17 Ιουλίου 2024

 

VOKA, διάσημος Αυστριακός καλλιτέχνης, είναι γνωστός για τα δυναμικά και πολύχρωμα έργα του, που αντιπροσωπεύουν μία μοναδική σύζευξη αφαίρεσης και ρεαλισμού.  Τα έργα του, που διαπραγματεύονται σε διεθνείς δημοπρασίες έργων τέχνης και παρουσιάζονται σε φημισμένες γκαλερί παγκοσμίως, εκτίθενται σε ατομική έκθεση στο Μανιατάκειον Ίδρυμα,  από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου 2024, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  VOKA - MARITIME ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ 8-17 Ιουλίου 2024


Ο καλλιτέχνης επέλεξε την ειδυλλιακή πόλη της Κορώνης, της οποίας τα σοκάκια και τα ψαρολίμανα αποτελούν γι’ αυτόν αστείρευτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, ως δεύτερο σπίτι του.  Πράγματι το σπίτι του και το στούντιό του βρίσκονται εδώ.  Ο VOKA αγαπά την πρωτοτυπία του τοπίου, το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα πάνω από όλα όμως τον ζωογόνο και φιλόξενο χαρακτήρα των Ελλήνων.  Πέρα από τους θεματικούς του κύκλους, όπως κεφάλια χαρακτήρων, πόλεις και άνθρωποι, ο ζωγράφος αφιερώνεται όλο και περισσότερο σε μεσογειακή θεματολογία, όπως τα καράβια, τα ελληνικά μονοπάτια, τη ζωή και τους ανθρώπους της αγροτικής Ελλάδας.

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από δυνατές πινελιές, ζωντανά χρώματα και μία εκφραστική απεικόνιση των συναισθημάτων.  Ο VOKA δημιουργεί δυναμικά και πολύχρωμα έργα τέχνης που εκπέμπουν ενέργεια και ένταση, φανερώνοντας την καλλιτεχνική ευελιξία και πρωτοτυπία του.  Το στυλ του είναι ξεχωριστό και του έχει προσδώσει διεθνή αναγνώριση, εμπνέοντας και γοητεύοντας λάτρεις της τέχνης και συλλέκτες σε όλον τον κόσμο.

Οι λάτρεις της τέχνης και της Κορώνης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μανιατάκειον Ίδρυμα και να θαυμάσουν από κοντά τα έργα αυτού του τόσο σημαντικού σύγχρονου ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: