30 Αυγούστου 2024

Η Ελλάδα καίγεται!!!!! Δεν έχομεν πυροσβεστικά αεροπλάνα .Μιχαήλ Στρατουδάκης

Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου ξέσπασε φωτιά σε αγροτική έκταση στον Βαρνάβαν και ώσπου να φτάσουν τα πυροσβεστικά μέσα επείγεια και εναέρια   φούντωσε και κατέστη ανεξέλεγκτη! Εξηπλώθη δε προς ανατολάς  κατέκαψε τος περιοχές καμμιά δεκαριά Δήμων, μέχρι Μαραθώνα και Πεντέλη  καταστρέφουσα σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα ζώα     καλλιέργειες.

Το αρμόδιον Υπουργείον ενημέρωνε ότι έχουν εφορμήσει εναντίον της πυρκαγιάς, δεκάδες πεζοπόρα οχήματα  με πολλούς πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες! Καλόν αυτό. Αλλά από αέρος τι γίνεται; Πόσες δεκάδες πυροσβεστικών αεροπλάνων ρήχθησαν στην μάχη; Το υπουργείον ανέφερε 35, ενώ οι πληγώμενοι μέτρησαν μόνον ένδεκα! Αλλά και 35 να ήσαν δεν ήταν αρκετά. Έπρεπε στην μεγάλην  αυτήν πυρκαγιάν να ήσαν διαθέσιμα τουλάχιστον 50 αεροπλάνα και στο ξεκίνημα να είχαν εφορμήσει 20 για να την τιθασεύσουν. Δεν έγινε έτσι και γι αυτό η πυρκαγιά γιγαντώθηκε ραγδαίως με την βοήθειαν των μελτεμιών.

Έχομεν αποτύχει στην επάρκειαν πυροσβεστικών αεροπλάνων! Πόσα έχομεν εν δράσει;  Επί σαράντα  χρόνια φωνάζω από τις εφημερίδες που διηύθυνα να αποκτήσομεν 100 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Δύο τον χρόνον θα τα είχαμεν ξεπεράσει. Πολεμικά Ραφάλ με μια απόφαση πήραμε 20 και έως ότου υπογραφεί η σύμβαση τα αυξήσαμεν στα 24!!!!! Πολεμικά F-16 και   F- 35 κατά εικοσάδες!! Πόσον αναγκαία είναι; Να ακυρώσομεν τα δεύτερα και να αγοράσομεν πυροσβεστικά έτοιμα. Όχι παραγγελία μετά 4 χρόνια! Η Ρωσία έχει σπουδαία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα ελικόπτερα της μεταφέρουν 15 τόννους νερού έκαστον, και τα κανονικά 45 τόννους νερού! Καμμία σχέση με τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούμεν και μεταφέρουν  1½ τόννου νερού!

Ρωσικά δεν μπορούμεν να προμηθευτούμεν γιατί, οι ΗΠΑ που τρέφουν μένος εναντίον της Ρωσίας για ανύπαρκτον λόγον επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσίαν για τις διαμάχες που έχει με την γειτονικήν της Ουκρανίαν! Και έβαλαν την Άβουλην Ευρώπην να πράξη ο ίδιον: Κι  έτσι μας κατέστησαν εχθρούς με την Ρωσίαν! Με αποτέλεσμα την κορύφωση της ακρίβειας! Γιατί ανεμείχθη η Ελλάδα;

Η ανάμειξη της  στοίχισε εκτός των μεγάλων οικονομικών συμφορών και  κατακάψιμον των δασών της. Σε 48 ώρες κάηκε το λεκανοπέδιον της Αττικής,100.000 στρέμματα, σπίτια επιχειρήσεις περιουσίες.. Το όρος Όρβηλος στις Σέρρες καίγεται 30 συνεχείς ημέρες!!!!!! Γιατί δεν ζητήσαμεν έξωθεν ισχυρήν βοήθειαν ώστε να σβήσει, δεν τιμά καθόλου την κυβέρνηση αυτό τον θλιβερόν συμβάν και γενικώς τους βουλευτές που δεν έδρασαν από την πρώτην στιγμήν!

Απογοήτευση για την συμφοράν!

Αυξήσετε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στα  150!

Διαφορετικώς σε ολίγα χρόνια δεν θα έχομεν δάση!!!

Αποφασίσατε με σκληρόν Νόμον, οι καμμένες εκτάσεις να είναι ταχέως αναδασωτέες! Να απαγορεύονται οικισμοί εντός ή πλησίον  αυτών.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα σώσουν τα δάση μας και το μέλλον μας!! Ακούει κανείς υπεύθυνος;;;

19/8/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: