1 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέδρια και Χιλιάρικα = Σανό. Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 Ανοίγεις το πρωί στις επτά να αεριστεί και να δροσιστεί το σπίτι και αμέσως να το πρώτο φορτηγό μετά από λίγο να και το δεύτερο και πιο μετά να και το τρίτο. Κάποιοι περνούν ήρεμα αλλά κάποιοι φορτηγατζήδες γκαζώνουν, επιταχύνουν.

 

Γκαζωμένα ή μη τα μεγαθήρια αυτά αφήνουν πολλά καυσαέρια και αιωρούμενα σωματίδια όπου ένα μέρος από αυτά θα εισέλθουν στο σπίτι, στα σπίτια μας, στα σπίτια σας. Εδώ και μήνες έχουμε αυξημένη διέλευση βαρέων φορτηγών (στην Αγίου Νικολάου) που κανονικά θα έπρεπε να ακολουθουν άλλη πορεία.

 

Μακροπρόθεσμα η επίδραση, η συνεχής επίδραση (λόγω συνεχούς διέλευσης φορτηγών) αιωρούμενων σωματιδίων και καυσαερίων στην υγεία σας, στα πνευμόνια σας και το σώμα σας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα έως και καρκίνο.

 

Από την άλλη, ο δήμαρχο μας σας ανακοινώνει (αγαπητοί συνδημότες) ένα συνέδριο με πολλούς άλλους συνεργαζόμενους φορείς. Αντι σαν πτυχιούχος ιατρικής να δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών, τροφοδοτεί τους δημότες με μεγαλοστομίες και φωτογραφίες και αδιαφορεί εντελώς για τα ουσιαστικά.

 

Αφετηρία για φωτος, φώτα, δημόσιες σχέσεις και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος το λέω εγώ.

 

Και οι ιθαγενείς εντυπωσιάζονται ακόμα με χάντρες και καθρεφτάκια.

 

Και ο θόρυβος και θάνατος χτυπάει τις πόρτες μας συνεχώς και δεν τον βλέπω να κάνει κάτι, δεν κάνει κάτι, τίποτε.

 

Αν έχει αντιληφθεί κάποιος κάτι, κάποια ενέργεια του κου Λέντζα που αποσκοπεί στην προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, ας με ενημερώσει και εγώ θα ανακαλέσω..

 

 

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ

 

500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

https://www.ilidakampos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60216:500-000-evro-gia-apokatastasi-zimion-apo-plimmyres-sto-dimo-andravidas-kyllinis&catid=21:politiki-ellada

25 Αυγούστου 2024

 

 

Τόσα χιλιάρικα για εκείνο τόσα χιλιάρικα για το άλλο.

Εγώ γιατί δεν βλέπω κάτι στο δήμο μας;

Γιατί όταν αρχίσουν οι βροχές θα πρέπει να τρέμουμε μήπως πλημμυρίσουμε στην Αγίου Νικολάου ;; για ποιο λόγο;;

Γιατί θα πρέπει ακόμα μια φορά, για ακόμα μια χρονιά να είμαστε μέσα στο χτυποκάρδι μήπως πλημμυρίσουμε;

Και ήμαστε ήδη στην δεύτερη θητεία Λέντζα. Και ήταν δημοτικός σύμβουλος όταν είχαμε ήδη πλημμυρικά προβλήματα.

 

Είναι προφανές ότι είμαστε υπάκουοι υπήκοοι και όχι πολίτες σε Δημοκρατία. Είμαστε ένα συνονθύλευμα αμόρφωτων παρτάκηδων που αδιαφορεί για το κοινό καλό, που αδιαφορεί για τον πλησίον. Δυστυχώς. 

 

 

 

Οι πηγές μου:

 

 

«Ελλάδα, Μεγάλη Ελλάδα, Ιταλία- Κοινά πολιτιστικά αντιδάνεια και προκλήσεις στη νέα χιλιετία»

https://proini.news/ellada-megali-ellada-italia-koina-politistika-antidaneia-kai-prokliseis-sti-nea-chilietia/

29-08-2024

 

……

Ο πρόεδρος της «Αμφικτυονίας Επειών Γη» Γιάννης Λέντζας δήλωσε σχετικά: «Αφετηρία πνευματικών ανταλλαγών, κοινών αγώνων επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, φιλοδοξεί να αποτελεί ο Ν. Ηλείας, μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες  των τοπικών αρχών για εξωστρεφείς και διεθνείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα. Προς αυτό τον σκοπό και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από την ίδρυση της “Αμφικτυονίας Επειών Γη”, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο τόπος μας θα αποτελέσει σημείο συνάντησης Πολιτικών, Ακαδημαϊκών, Θρησκευτικών και Επιχειρηματικών προσωπικοτήτων, από Ελλάδα και Ιταλία………..

 

 

500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

https://www.ilidakampos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=60216:500-000-evro-gia-apokatastasi-zimion-apo-plimmyres-sto-dimo-andravidas-kyllinis&catid=21:politiki-ellada

25 Αυγούστου 2024

 

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2021-2025 εντάχθηκε η αποκατάσταση υποδομών και δικτύων από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων».

 

Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών καταιγίδων στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021, αλλά και στις 26 Νοεμβρίου 2021, υπέστη σοβαρότατες ζημιές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο φυτικό, ζωικό και αλιευτικό κεφάλαιο (καλλιέργειες, θερμοκήπια κ.λπ.), σημαντικές καταστροφές σε βασικές υποδομές, όπως δίκτυα, δρόμους, γεφύρια, αντλιοστάσια κ.λπ., καθώς επίσης και ζημιές σε καταστήματα και οικίες.

 

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: