26 Απριλίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
Συγγνώμη Σαμαρά για λάθη

Καραμανλή και, επίθεση κατά Παπανδρέου!

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο αποκάλεσε «νεοφιλελεύθερο σοσιαλιστή», εξαπέλυσε χθες από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κόμματός του για την Υγεία, στο παραλιακό ξενοδοχείο Filoxenia ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε το σύνολο της ομιλίας του «στα μεγάλα ζητήματα που σκιάζουν ολόκληρη τη χώρα» και δεν είναι άλλα από την οικονομική κρίση και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα οποία επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. «Λέει ψέματα το ΠΑΣΟΚ όταν υποστηρίζει ότι ’αναγκάστηκε’ να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν αναγκάστηκε. Το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο. Κι έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε. Όπως έχει απόλυτη ευθύνη για ό,τι θα συμβεί από δω και μπρος», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης. «Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Η προηγούμενη διακυβέρνηση, η δική μας διακυβέρνηση, έκανε σφάλματα. Σοβαρά σφάλματα. Δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος. Συγκράτησε τα ελλείμματα, αλλά δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους. Διόγκωσε το κράτος, δεν το συρρίκνωσε. Το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό. Δεν το άλλαξε. Υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Προσυνεδριακή συγκέντρωση του Συνασπισμού!
Προσυνεδριακή εκδήλωση του Συνασπισμού της Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25) στην Καλαμάτα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι «θέσεις» για το 6ο Συνέδριο του κόμματος.

Συνεδριάζει Τρίτη
το Νομαρχιακό Συμβούλιο
Με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη στις 8 το βράδυ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι περιβαλλοντικές μελέτες για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας σε μονάδα παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και για την εκτέλεση έργων βελτίωσης στο δρόμο Κυπαρισσίας – Ραυτόπουλου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: