3 Μαΐου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ»

Το τίτλο «Γυρεύοντας του Μαγιού τις χάρες στην Ιθώμη», έχει το πολυσέλιδο αφιέρωμα στα χωριά του δήμου Ιθώμης και τα εκκλησιαστικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, του περιοδικού πανελλήνιας κυκλοφορίας «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» που κυκλοφορεί (τεύχος 21 Απρίλιος-Μαϊος). Το ντοκιμαντέρ της σχολής πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ»
(Μεσσήνη) με αφιέρωμα στα χωριά της Ιθώμης από τη σειρά «Στην ομορφιά που χάνεται», υπήρξε για τους συντάκτες του περιοδικού η αφορμή να πραγματοποιήσουν αυτό το αφιέρωμα. Η δημοσιογράφος του περιοδικού Ερρικα Πελωριάδου είχε ως «ξαναγούς» της, μέλη της σχολής «Αλγόριθμος» προκειμένου να καταγράψει τις σπάνιες ομορφιές της Ιθώμης. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται τα χωριά : Αρχαία Μεσσήνη (Μαυρομμάτι), Ζερμπίσια, Κεφαλληνός και Ρευματιά. Αναφορά όμως γίνεται και στα εκπληκτικά εκκλησιαστικά μνημεία της μονής Βουλκάνου, της Σαμαρίνας και του Ανδρομονάστηρου. Μέσο αυτού το αφιερώματος η Μεσσηνία παρουσιάζεται ως ιδανικός προορισμός και για τους λάτρεις του «εκκλησιαστικού τουρισμού». Πολύτιμη για το «οδοιπορικό» του περιοδικού ήταν ωστόσο και η «συνδρομή» του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης κ. Δημήτρη Κουβελάκη στον οποίο και αναφέρεται το περιοδικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περιοδικό πραγματοποιεί για δεύτερη φορά αφιέρωμα στη Μεσσηνία, ενώ στα επόμενα τεύχη θα υπάρχουν αφιερώματα και σε «άγνωστες» παραλίες της Μεσσηνίας.
Με τιμή
Γιάννης Λάσκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: