7 Οκτωβρίου 2010

“Η Καλαμάτα ως μοντέλο οργανωμένης εθελοντικής δράσης»


Επιστημονικό συμπόσιο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

Της Κοινωνιολόγου:Αγγελικής Ρουμελιώτου
Η οργανωμένη εθελοντική δράση της Μεσσηνίας για την υποστήριξη του έργου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, θα παρουσιαστεί στο επιστημονικό συμπόσιο: «Όταν κινδυνεύουν τα παιδιά» που διοργανώνεται από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, στη μνήμη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ε. ΣΕΚΕΡΗ ,ομ. Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Το συμπόσιο αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Καρόλου Παπούλια και θα θα λάβει χώρα
το διήμερο 15 και 16 Οκτώβρη, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Θ. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Αιόλου 82-84, στο κέντρο της Αθήνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη αρκεί να έχει προηγηθεί αίτηση συμμετοχής που μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενδιαφερόμενος, αφού επικοινωνήσει με τα γραφεία SOS στην Καλαμάτα στο τηλ. 2721098660 ή επισκεφτεί την ιστοσελίδα των Παιδικών Χωριών http://www.sos-villages.gr/ . Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 8/10/10.
Ειδικότερα, για την περίπτωση της Καλαμάτας ,Η Αγγελική Ρουμελιώτου- μέλος της τοπικής ομάδας στήριξης SOS, θα παρουσιάσει την πιλοτική δράση που ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία υποστήριξης του έργου SOS και κατέληξε σε οργανωμένη εθελοντική δράση αλλά και σχεδιασμό-υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης για τη λειτουργία Κέντρου Στήριξης Παιδιού και οικογένειας SOS στην Καλαμάτα. Σημαντική έμφαση θα δοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο που είναι το πρόγραμμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης παιδιών από οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση, όπως αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο της δραστηριότητας της τοπικής ομάδας στήριξης και της συμβολής των εθελοντών ενώ η παρουσίαση θα δώσει έμφαση και στην εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας προς το έργο SOS, που εκφράστηκε μέσα από τη θερμή υποστήριξη όλων των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Το πρόγραμμα του συμποσίου:(συνέχεια >>> http://valiranews.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: