9 Απριλίου 2011

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Μετά την επικίνδυνη ακινησία της νέας Περιφερειακής Αρχής στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού , είδαμε συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μία ιδιαίτερη δράση στη Μ. Βρετανία, η οποία διοργανώθηκε απο τη δραστήρια Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βρετανία κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ . πιτέλους με τη συμμετοχή μας ,ακούστηκε κάτι, έστω και καθυστερημένα για τη μοναδικότητα του προορισμού Πελοπόννησος, την ώρα που άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη μπεί δυνατά και στοχευμένα στην ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.
 

Αντιθέτως εμείς στην Πελοπόννησο, αντί για δράσεις, είδαμε να ακολουθείται μία απαξιωτική στάση απέναντι σε ότι καλό έγινε για να αναδειχθεί ο τόπος, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Στην προσπάθεια απαξίωσης των πρωτοβουλιών μας, ακούσαμε βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες απο τους υπευθύνους αυτή την περίοδο να προωθήσουν τον τουρισμό , χωρίς όμως να ακούσουμε τίποτα για τις μελλοντικές δράσεις και τον σχεδιασμό τους, που θα βασίζεται στις νέες συνθήκες και ανάγκες του διευρυμένου πλέον γεωγραφικού χώρου που εκπροσωπούν.

Ακούσαμε τον κ. Τατούλη να μιλά για ΦΡΕΣΚΙΕΣ ιδέες κατά την παρουσίαση της δράσης στα ΜΜΕ και εκτός απο την απορία μας ,μας δημιουργήθηκε και ανησυχία για το μέλλον, διότι παρουσιάσθηκε παντελώς αδιάβαστος για το ότι εμφάνισε τη δράση αυτή ως καινοτόμα και πρωτοποριακή καίτοι στο παρελθόν από πολλές Περιφερειακές ενότητες , κατά την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, υπήρχαν συμμετοχές σε παρόμοιες, αλλά και σπουδαιότερες εκδηλώσεις .

Κι αν ο ίδιος δεν γνώριζε , για ποιό λόγο δεν προφυλάχθηκε από τους ορισθέντες ως υπευθύνους;

Αν γνώριζε, ίσως δεν επέτρεπε λανθασμένες αναφορές για τις πρωτοβουλίες των προκατόχων του, όπως για δήθεν προβολή του τουριστικού προϊόντος , μόνο μέσω των τουριστικών εκθέσεων.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική, διότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες,σε ξεχωριστές και ιδιαίτερες δράσεις σύμφωνα με στρατηγική μελέτη, προβλήθηκε πλειστάκις είτε το διατροφικό μας πρότυπο, είτε οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί , είτε η πανέμορφη φύση μας.

Επειδή το διακύβευμα για τον Πελοποννησιακό λαό είναι πολύ μεγάλο, ερωτώ:

Βάσει ποιάς μελέτης προβλήθηκαν συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννησιακής γης και απορρίφθηκαν άλλες;

Βάσει ποίου σχεδιασμού π.χ. συμμετείχαμε σ αυτό το event και απορρίψαμε άλλα , όπως την παρουσία μας σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδαίων τουριστικών εκθέσεων του Βερολίνου και της Μόσχας;

Βάσει ποίου σχεδιασμού προβλήθηκαν συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως π.χ.θαλάσσιος ,αρχαιολογικός,συνεδριακός και ορεινός;

Ποια εικόνα αναδείχθηκε για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου;

Κρίμα, διότι διεφάνη ότι στον πανικό της απραξίας, έγιναν σπασμωδικές κινήσεις χωρίς σχεδιασμό στόχευση και προοπτική, όταν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, όλοι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική μας , τον τουρισμό!!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: