9 Δεκεμβρίου 2011

Τα ''σημεία'' των καιρών μήπως δείχνουν την ώρα της Μεγάλης ''Κρίσης'' ;;;

Το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης (27 βιβλία) και αναφέρεται στα έσχατα, στη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, στην τελική κρίση των πάντων και στην οριστική συντριβή του διαβόλου.
Ο ακριβής τίτλος του είναι «Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, ην έδωκεν αυτώ δείξαι τοις δούλοις αυτού α δει γενέσθαι εν τάχει και εσήμανεν αποστείλας διά του αγγέλου αυτού τω δούλω αυτού Ιωάννη». Αποτελεί αποκάλυψη την οποία έλαβε ο ευαγγελιστής Ιωάννης, όταν βρισκόταν εξόριστος στην Πάτμο επί βασιλείας του αυτοκράτορα Δομιτιανού, με σκοπό να σταλεί στις επτά Εκκλησίες της Μ. Ασίας (Έφεσσο, Σμύρνη, Πέργαμο, Θυάτερα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Λαοδίκεια).
Δείτε το βίντεο και την συνέχεια: 



Το βιβλίο αυτό ανήκει στην «αποκαλυπτική γραμματεία», όπως είναι γνωστή από το βιβλίο του Δανιήλ. Σχετικά με την ερμηνεία του βιβλίου, ορισμένοι μελετητές θεωρούν ότι αφορά σε γεγονότα που θα συμβούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, άλλοι ότι όσα καταγράφονται αφορούν σε περιστατικά του 1ου αιώνα και άλλοι ότι το βιβλίο πρέπει να ερμηνευτεί αλληγορικά.
prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: