9 Δεκεμβρίου 2011

Πού πας, βρε «Καραμήτρο»;

Του Ν.Γ. Δρόσου
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Την ώρα που η χώρα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην ύφεση και οι κάτοικοί της αγκομαχούν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και του φάσματος της ανεργίας, είναι τουλάχιστον ενδεικτικό της ποιότητας διακυβέρνησης αυτού του τόπου το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανάγει σε «προσωπική υπόθεση τιμής» το αν η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα γίνει με κοινές αντί με προνομιούχες μετοχές.
Την ίδια στιγμή που επί υπουργίας του:
-Η Ελλάδα έχει χάσει δύο δόσεις του δανείου που της χορηγούν το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ, ήτοι αυτήν του Σεπτεμβρίου ύψους 8 δισ. ευρώ, η οποία μόλις τώρα εγκρίθηκε και ακόμη δεν έχει εκταμιευτεί, και φυσικά αυτήν του Δεκεμβρίου ύψους ακόμη 5 δισ. ευρώ, εξαιτίας των τραγικών χειρισμών με την τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε απόσταση αναπνοής από τη στάση πληρωμών.
-Δεν έχει πιάσει ούτε έναν από τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής, εξαιτίας της παντελούς αδυναμίας ή απροθυμίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε περιορισμό των δαπανών και σε μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.
 http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/670419/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: