16 Ιανουαρίου 2012

Ειδήσεις από την Μεσσηνία, την Περιφέρεια και ...Τα Σπορ του Νότου

ΙΘΩΜΗ: Αθήνα – Βαλύρα-Καλαμάτα σε 2 ώρες! 
Δυο ώρες θα διαρκεί το ταξίδι από Αθήνα μέχρι Καλαμάτα, από το ερχόμενο καλοκαίρι. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο διευθυντής αυτοκινητοδρόμων Πελοποννήσου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Καρνέσης σε συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο και το Διοικητήριο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ο κ. Καρνέσης τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα παραδοθούν στην κυκλοφορία όλα τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την περιοχή του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παράκαμψη μόνο στο σημείο του τμήματος Παραδεισίων – Τσακώνας, που κατασκευάζεται η μεγάλη γέφυρα. Τόνισε επίσης ότι μέσα στο 2013 θα παραδοθούν στην κυκλοφορία ο περιφερειακός οδικός δακτύλιος της Καλαμάτας και το τμήμα Λεύκτρου Μεγαλόπολης – Σπάρτης που αποτελούν τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.



ΤΡΙΠΟΛΗ: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου…
Η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει στην Τρίπολη, σήμερα στις 3:30 μετά το μεσημέρι. Θα συζητηθούν επίσης οι εκτιμήσεις για τον ένα χρόνο της εφαρμογής του νόμου «Καλλικράτης» στην Αυτοδιοίκηση, η συνεργασία της Περιφέρειας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ζητήματα σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων, ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων και άλλα θέματα.


ΜΕΣΣΗΝΙΑ: «Όχι» στο λιγνίτη του Χωματερού/Πυλίας…
Αντίθετοι στην εξόρυξη και εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στο Χωματερό και την Φαλάνθη Μεσσηνίας και τη μεταφορά του λιγνίτη για τις ανάγκες των εργοστασίων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, είναι οι κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης τονίζει ότι η περιοχή έχει επιλέξει την ανάπτυξή της μέσω του τουρισμού και των αγροτικών καλλιεργειών. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος με στόχο ο Δήμος να υποβάλει ένσταση κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που πρόκειται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: 80χρονος με «ιερά φυτά…) στους Γαργαλιάνους!
Με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών οδηγείται στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ένας 80χρονος που συνελήφθη το Σάββατο το πρωί στους Γαργαλιάνους. Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του 80χρονου βρήκαν ποσότητα αποξηραμένου χασίς βάρους 95,5 γραμμαρίων.

Τραυματισμός 14χρονου σε τρακτέρ…
Σοβαρά τραυματίστηκε το Σάββατο ένας 14χρονος, που έπεσε από το τρακτέρ που οδηγούσε ο πατέρας του. Το παιδί διακομίσθηκε αρχικά στο «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο της Τρίπολης  και στη συνέχεια στο ΚΑΤ Αθηνών.

Αποχή των δικηγόρων και στη Μεσσηνία…
Συνεχίζουν, σήμερα και αύριο, την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων. Στο μεταξύ πολλοί Δικηγορικοί Σύλλογοι – μεταξύ των οποίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας – κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητούν την ακύρωση του νόμου για την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Καλαμάτα: 4.130 θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο…
Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εγκρίθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνολικά για τους Νομούς της Περιφέρειας εγκρίθηκαν 4.130 θέσεις εργασίας, από τις οποίες πάνω από 1.000 αφορούν τη Μεσσηνία. Το πρόγραμμα προβλέπει την απασχόληση ανέργων, με δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ και αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, για πέντε μήνες, με αποδοχές 25 ευρώ την ημέρα και πλήρη ασφάλιση. Μέσω του ΟΑΕΔ Καλαμάτας, όπως έγινε γνωστό θα προσληφθούν σε δημοτικές επιχειρήσεις των Δήμων της Μεσσηνίας 72 άνεργοι 55 έως 64 ετών.

Καλαμάτα: Εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ.
Εκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στην οικονομική και πολιτική κρίση» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στην Καλαμάτα (Υπαπαντής 25). Ομιλητές θα είναι τα στελέχη του κόμματος Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου και Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Συντάκτης: Γιώργος Ξιάρχος

 Έκθεση γελοιογραφίας
Έκθεση γελοιογραφίας των σπουδαστών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο.

Καλαμάτα: Εκπτώσεις από σήμερα...
Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας και των άλλων πόλεων της Μεσσηνίας. Οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Καλαμάτα: Γενικά αίθριος καιρός 
Γενικά αίθριο προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου. Αραιές τοπικές νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Τρίτη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ…

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ…
Νίκη με 0-1 πέτυχε η Καλαμάτα, στην κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της Γ’ εθνικής κατηγορίας, με αντίπαλο τον Ηλυσιακό. Το πολύτιμο γκολ της Μαύρης Θύελλας, πέτυχε ο Κωστής στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ…
Για το πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής κατηγορίας, ο Πάμισος επικράτησε στη Μεσσήνη, επί του Α.Ο. Τσιλιβί με σκορ 2-0, ενώ για το ίδιο πρωτάθλημα η Εράνη Φιλιατρών, απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 0-0 στην γειτονική Ηλεία με αντίπαλο το ισχυρό Πανόπουλο.

Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Ο πρωτοπόρος Εθνικός Μελιγαλά, παρέμεινε μόνος 1ος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Μεσσηνίας, καθώς επικράτησε χθες βράδυ στην εκπνοή του αγώνα, με σκορ 2-3 επί του Απόλλωνα στο γήπεδο του Στρατοπέδου «Παν. Μπαχράμης».

Από κει και πέρα, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΟ Καλαμάτας-Α.Ε. Αβίας 1-1
Ομόνοια-Μεσσηνιακός 0-2
Αστέρας Αρφαρών-Ηρακλής 2-0
Αίας Καλαμάτας-Α.Ο. Κυπαρισσίας 0-1
Α.Ο. Σπερχογείας-Ολυμπιακός Καλαμάτας 3-2
Α.Ο. Ασπροχώματος-ΦΑΡΑΙ 0-3
και Τέλλος Άγρας-Ακρίτας Κορώνης 4-1.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ..
Η Καλαμάτα ’80 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών, νίκησε το βράδυ του Σαββάτου, μπροστά σε 200 φίλους της, στο κλειστό γυμναστήριο της Παραλίας, το συγκρότημα της Φ.Ε. Ιωαννίνων με 3-0.
Τα σετ: 29-27, 25-22 και 25-21.


Δεν υπάρχουν σχόλια: