30 Ιανουαρίου 2013

Αυτοψία Τζαβάρα στο Κάστρο της Κορώνης την Παρασκευή

Αυτοψία στο Κάστρο της Κορώνης, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τζαβάρας. 
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το ζήτημα που προέκυψε με την κατάρρευση των πρανών στο Κάστρο της Κορώνης αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο μνημείο. Έτσι, την Παρασκευή ο κ. Τζαβάρας θα βρεθεί στην Κορώνη
, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου, προκειμένου να εξετάσουν από κοντά όλα τα προβλήματα. Να θυμίσουμε πως το περασμένο Σάββατο, λόγω της κακοκαιρίας και της σφοδρής θαλασσοταραχής, είχε καταρρεύσει ένα κομμάτι από τους πρόποδες του προμαχώνα στο κάστρο της Κορώνης, στο "Ταμπακαριό". Την ανάγκη "άμεσων ενεργειών και συνολικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων προστασίας για το κάστρο της Κορώνης", επισημαίνει σε ερώτηση την οποία κατέθεσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: