27 Απριλίου 2024

Γιατί τόση αναφορά στον Βελόπουλον αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε;

Την Παρασκευήν 26ην  Απριλίου και σε εξοχικήν περιοχήν ομού με τον πρωθυπουργόν  ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος είχε ευρείαν αναφοράν στο όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Λύσεως κυρίου  Κυριάκου Βελοπούλου. Δεν έλαβα γνώση όλων των αναφορών, αλλά μου εκινήθη η περιέργεια γιατί αυτή η αναφορά και δη ενώπιον του πρωθυπουργού όστις δεν διάκειται και τόσον ευμενώς προς αυτό το πολιτικόν Κόμμα. Απ’ ότι αντελήφθην ήθελε να «επιπλήξει» τον Βελόπουλον, όστις παρήνεσε τους ψηφίσαντας τον Νόμον για τα ομόφυλα ζεύγη να μη παραστούν στις εκκλησίες προς αποφυγήν επιπτώσεων όπως εσχάτως παρουσιάσθη σε Ιερόν Ναόν. Δεν επρόκειτο για απαγόρευση γιατί δεν είχε τοιούτον δικαίωμα, αλλά περί φιλικής συστάσεως. Δεν ήτο απαγορευτικός.

Ο Επίσκοπος Πειραιώς είχε ανακοινώσει ότι θα  απαγορεύσει την είσοδον στην Εκκλησίαν  σ’ όσους ψηφίσουν αυτόν το  Νόμον. Υμείς κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας δεν ελειτουργήσατε εις την Μητρόπολιν αλλά σε άλλον Ναόν για να μη έλθουν εκεί βουλευτές, ούτε ο Πρωθυπουργός την σπουδαίαν αυτήν Ημέραν, Είχατε δε εκδώσει και ψήφισμα το οποίον ανεγνώσθη από όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος. Αυτό δεν ήτο ευθεία απειλή σε όσους ψηφίσουν τον Νόμον;;; Γιατί τώρα υπαναχωρήσατε από το ψήφισμα της Ιεραρχίας; Ο Βελόπουλος προέβη σε σύσταση και μάλλον έπρεπε να τον ευχαριστήσετε για να ΜΗ τυχόν εκτεθούν Εκκλησίες από εκνευρισμένον ποίμνιον!. Η Εκκλησία προέβη σε απαγόρευση!!!

Με τις άκαιρες παρατηρήσεις σας τα Μέσα Ενημερώσεως το οποία είναι όργανα του πρωθυπουργού, βρήκαν την «ευκαιρίαν»,  ή καλλίτερον και ακριβέστερον όπως λέγει ο θυμόσοφος Λαός μας. «Εγώ αφορμήν ηγείρευα και ο Θιός  απέστειλέ ντην» να κατηγορήσουν τον Βελόπουλον για «πλήθος ανομημάτων»!!

Ποια είναι αυτά;;;; Ουδέν.

Από τις αγορεύσεις του στην Βουλήν, οι οποίες είναι άκρως τεκμηριωμένες και επωφελείς, τα ΜΜΕ αναφέρουν «δύο λέξεις» και δεν αποδίδεται τίποτε από  την αγόρευσή  του. Πρόκειται για Πολιτικόν ο οποίος κατέχει τον ρόλον για το οποίον εξελέγη και οι παρατηρήσεις ή προτροπές του για βελτίωση κακώς κειμένων χρηζόντων άμεσην αλλαγήν είναι επιστημονικώς τεκμηριωμένες. Εκφράζονται δε κατά τρόπόν άκρως ελκυστικόν και ρητορικόν. Η Εκκλησία του Δήμου ησθάνετο τα αυτά όπως επί αγορεύσεων του Περικλέους! «Ήστραπτε,εβρόντα και συνεκύκα την εκκλησίαν»!

Ανάλογα συναισθήματα θα έπρεπε να λάβει και η Θρησκευτική Εκκλησία  και όχι αβάσιμες και άσκοπες παρερμηνείες!!!

27/4/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: