17 Ιουλίου 2014

8o Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία και φαντασμαγορικό τρόπο έκλεισε το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας. Τα πάνω από 7000 άτομα που παρακολούθησαν κάποια ή και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν 5 ροκ συγκροτήματα από Αθήνα και διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, 7 Hip-Hop σχήματα από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα και 9 παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορού και ακροβατικών. 
Παράλληλα καθημερινά το Φεστιβάλ προσέφερε για άλλη μια χρονιά πολλές και διαφορετικές παράλληλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Εργαστήρια, dj sets, γκράφιτι, βιντεο προβολές, διαδραστικά παιχνίδια, ακροβατικά, επιδείξεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζογκλερικά, τραμπολίνο, έκθεση μπαζάρ, παρουσιάσεις ενεργών φορέων και ομάδων, αυτοσχέδιες δραστηριότητες κι πολλά άλλα.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε δυνατά, με ροκ συναυλίες από τους Breath After Coma, Hard Disk Drive, Last Resort, Still Fly, και τους Steel Mirrors ενώ ακολούθησε η χιπ-χοπ ημέρα με τους Icy (Fort Bravo), Zoro & Buzz, State Mental, Kazdall (Γαλλία), Masti, Blizz Bugaddi (Σουηδία) και τους Raxi City. Η τελευταία ημέρα, αφιερωμένη στους καλλιτέχνες δρόμου, φιλοξένησε στην κεντρική σκηνή τους Pepe Peperonious, τον Χρήστο Μπιράκο, τους Cirk de Votanik, την ομάδα a capela της Κ.Α.ΝΕ, τους Cirko Cachivache (Αθήνα, Ουρουγουάη, Αυστρία), την ομάδα belly dance του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, την διεθνή ομάδα Peace Love Unity (Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Ελλάδα), την ομάδα σύγχρονου χορού (συνεργασία Κέντρου Νέων Καλαμάτας και της σχολής Dance Studio Μαρία Λαδά), και το show με φωτιές, Dancing Flames (Γαλλία, Ιταλία).

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια ευρεία διοργάνωση φορέων, ομάδων και οργανισμών της πόλης με τον συντονισμό του Κέντρου Νέων Καλαμάτας. Συνδιοργάνωσαν οι: Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Κ.Α.ΝΕ., Προσεχώς ΚοινΣΕπ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μεσσηνίας, Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό Μεσσηνίας, Ανοικτή ΕΡΑ Καλαμάτας, ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Παιδικά Χωριά SOS, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, το πρότζεκτ RE:THINK, ΣΠΟΚ Ευκλής, Φίλοι της Φωτογραφίας, Γυμναστικός Όμιλος Άθλος και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Το Φεστιβάλ στήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας και η οργάνωση νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.

Χορηγοί του Φεστιβάλ ήταν: Λιακάκης Αγροκουλτούρα, Σουβλάκια ο Τζίμης, Super Markets Μουργής, Εξις café bar, La Plage, Mam, Βρυώνης, Allegre grow shop, ΕνΧοιρίδιο,  Ρούμπος, Seaside café bar, Ο Μπακαλόγατος, το Olympico, και Ξυλεία Οικονόμου. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες και τις ομάδες, όλους όσους συμμετείχαν είτε ως εθελοντές, είτε ως επισκέπτες, στηρίζοντας το φεστιβάλ και να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην όμορφη και πολύχρωμη ομάδα των εθελοντών του 8ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας για την υπέροχη δουλειά που έκαναν και κατάφεραν για άλλη μια χρονιά να προσφέρουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα προς όλους, να κρατήσουν το επίπεδο πολύ ψηλά και φυσικά να διοργανώσουν ένα διεθνές φεστιβάλ με εθελοντικό χαρακτήρα και ελεύθερη είσοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: