19 Νοεμβρίου 2014

«Λαγός» της κυβέρνησης η ΔΗΜΑΡ;

dhmar-fotiskouvelis
Μάλλον τελικά η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται προς την επιλογή της ψήφισης ΠτΔ και παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για επίσπευση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, όταν  η κυβέρνηση φέρνει το νέο Σύνταγμα που επιβάλει η τρόϊκα
Συγκεκριμένα το κόμμα της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε χθες στη Βουλή επερώτηση με την οποία στην ουσία ζητά την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.
Προκαλεί εντύπωση αυτό το γεγονός, δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος μέσα στον Δεκέμβριο και μάλιστα συγκρότησε σχετική επιτροπή υπό τον κ. Παυλόπουλο. Εντύπωση ακόμα προκαλεί το γεγονός ότι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι σχεδόν ίδιες με αυτές της ΝΔ. 
Όλα αυτά βάζουν τον κάθε καλόπιστο πολίτη σε σκέψεις, μήπως η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να υποβάλει το αίτημα για την έναρξη της διαδικασίας του Συντάγματος, στο οποίο προφανώς θα ανταποκριθεί η κυβέρνηση και έτσι να θεωρηθεί ότι δεν μπορεί μετά να μην ψηφίσει για ΠτΔ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης!!!
Υπενθυμίζουμε όμως ότι ο Σαμαράς εκβιάζει πολιτικά για την εκλογή του ΠτΔ με το μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Θα παίξει άραγε σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι και η ΔΗΜΑΡ;
by Εξουσία/Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: