20 Απριλίου 2015

Αμερικανός φιλόσοφος : «Να διαγράψουν το ελληνικό χρέος, όπως κάναμε στην Γερμανία το 1953»

_νοαμ-τσομσκι
Όπως έχει γίνει κατανοητό ότι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού  ένα μεγάλο ρεύμα « φιλελληνισμού»,  έχει ξαναγεννηθεί με αφορμή την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας και την κρίση χρέους. Πλειάδα Αμερικανών επιστημόνων ( Οικονομολόγοι, φιλόσοφοι, αναλυτές, πολιτικοί, ηθοποιοί κά), διάκεινται φιλικότατα προς το ελληνικό πρόβλημα, στοχοποιώντας την γερμανική βάρβαρη «συμπεριφορά»,  διότι τους « ξυπνά » μνήμες από το παρελθόν.
Ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός φιλόσοφος και γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι ΖΗΤΗΣΕ την  διαγραφή  του ελληνικού χρέους όπως ακριβώς έγινε με την Γερμανία  το 1953,αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.


Σε μια συνέντευξη  του ιδίου στο Euronews,  ο Αμερικανός επιστήμονας δήλωσε  ότι η πολιτική των Βρυξελλών «καταστρέφει  την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει  το χρέος της Ελλάδας, όπως  στο παρελθόν έκανε η Αμερική στην Γερμανία . Η απόφαση αυτή το 1953,  ελήφθηκε  με γνώμονα  το γεγονός ότι η Γερμανία έπρεπε  να ανακτήσει  σαν χώρα από τη μάστιγα του πολέμου.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με  την εντολή του λαού ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνεχίσει πλέον την πολιτική των Βρυξελλών και ότι οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα»,  δήλωσε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές παρέμβασης στην πραγματικότητα οδήγησαν σε αύξηση του ελληνικού χρέους.

«Το50% των νέων είναι άνεργοι, και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας . Η Ελλάδα καταστρέφεται», είπε ο φιλόσοφος.

Ο Τσόμσκι θέλει να πείσει τον κόσμο ότι «οδηγείται  στην άβυσσο» καταστρέφει το περιβάλλον, ενώ υπάρχει και η απειλή του πυρηνικού πολέμου. Ωστόσο, ο ίδιος  βλέπει και αισιόδοξα μηνύματα , στην  ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, στα πολιτικά κινήματα  ΣΥΡΙΖΑ  στην Ελλάδα και  στους Podemos στην Ισπανία.

« Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που ακολουθεί η γραφειοκρατία και οι  τράπεζες, και αυτό δίνει ελπίδα ότι θα γίνει», είπε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι δηλώσεις και η στάση του αμερικανικού επιστημονικού κόσμου αποτελούν μεγάλη ενίσχυση στο ελληνικό ζήτημα. Στις ΗΠΑ όχι μόνο ο Τσόμσκι, αλλά και άλλοι όπως ο οικονομολόγος Κρούγκμαν, αλλα΄και πλειάδωα ηθοποιών , «επηρεάζουν»  θετικά την κοινή γνώμη. Αυτό που πρέπει να κερδίσει και το κερδίζει η πατρίδα μας είναι ένα κύμα « φιλελληνισμού» σε όλον τον κόσμο ακόμη και στην Γερμανία για την διαγραφή μέρους του χρέους. Στο τέλος έτσι θα γίνει.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: