10 Μαΐου 2015

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 24 μονάδες!!!

Νέα δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 24 μονάδες
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας, στην οποία καταγράφεται η στήριξη των πολιτών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ» και του τηλεοπτικού σταθμού SBC. 
Μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές και δρώντας μέσα σε ασφυκτικό πλαίσιο πιέσεων, η κυβέρνηση «προελαύνει» στην κοινή γνώμη με 36,7%. Με την αναγωγή των αναποφάσιστων επί των έγκυρων, το αποτέλεσμα φθάνει το 44,5% (και 170 έδρες).
Αντίστοιχα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν το 4% (και 11 έδρες). Στο σύνολο, αν είχαμε σήμερα εκλογές και τα δύο κόμματα αποφάσιζαν να συνεργαστούν ξανά, τότε θα σχημάτιζαν κυβέρνηση 181 βουλευτών. 
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,7%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 16,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,1%, και στη συνέχεια ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 3,9, οι ΑΝΕΛ με 3,1 και το ΠΑΣΟΚ με 2,5.
Την ίδια στιγμή όπως δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 57% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει μόλις 21%. 
Παράλληλα, στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα «ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» το 67% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι Έλληνες λένε να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση από τις κόκκινες γραμμές της στο ασφαλιστικό (77%), στις ομαδικές απολύσεις (70%) και τις συλλογικές συμβάσεις (63%).
Στο ερώτημα αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, το 75% των πολιτών απαντά θετικά, ενώ έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η συμφωνία Τσίπρα θα είναι καλύτερη από αυτή του Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: