12 Μαΐου 2015

ΑΛΑΛΟΥΜ με την δήλωση Βαρουφάκη για την ρευστότητα της Ελλάδας!

Δύο εβδομάδες διορία πριν ξεμείνουμε από λεφτά ή σε δύο εβδομάδες συμφωνία;
Αλαλούμ επικράτησε στα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ μετά από δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη σχετικά με τη ρευστότητα της χώρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα τρομερά επείγον ζήτημα. Ας μην κρυβόμαστε κι υποκρινόμαστε το αντίθετο. Το γεγονός ότι δεν είναι μέρος του ανακοινωθέντος, σημαίνει ότι τα μέλη του Eurogroup δεν θεώρησαν ότι είναι κατάλληλο να αναφερθεί σήμερα.
Σήμερα σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε από κοινού ότι η ουσία ήταν να διαπιστωθεί δημόσια ότι έγιναν μεγάλα βήματα για να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα, προτού οι περιορισμοί της ρευστότητας γίνουν δεσμευτικοί. Μου φαίνεται ότι από την άποψη του χρονικού πλαισίου που αντιμετωπίζουμε, μιλάμε για τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο κ. Βαρουφάκης και ακολούθησε ο κακός χαμός.

Το BBC είχε πρώτο θέμα τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «τρομερά επείγουσα» και τονίζοντας ότι «σε δύο εβδομάδες από τώρα θα ψάχνει για χρήματα».

Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι «η παρούσα κρίση έχει αυξήσει την προοπτική μιας ελληνικής χρεοκοπίας κι ενός συνακόλουθου Grexit. Η Ευρωζώνη επιμένει σε ένα αυστηρό καθεστώς μεταρρυθμίσεων, ειδικά στις συντάξεις, σε αντάλλαγμα ενός πακέτου διάσωσης, αλλά επί του παρόντος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται».

Στο ίδιο κλίμα και τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο ανέφερε πως ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι μας τελειώνουν τα χρήματα σε δύο εβδομάδες.

Μετά από όλα αυτά, ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως έγινε παρανόηση και πως ο ίδιος εννοούσε ότι σε δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και θα καταλήξουμε σε συμφωνία, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η ερώτηση και όχι για πόσο ακόμα θα μας φτάσουν τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: