7 Ιουλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 35% του Γενάρη έχει πλησιάσει, αν όχι έχει ξεπεράσει το 50%!!!

Το ΟΧΙ και η «ιταλοποίηση» της πολιτικής ζωής της χώρας
Tου Αριστοτέλη Βασιλάκη 
Δεν είναι εύκολο να γίνει μια αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα και ενδεικτικό της επόμενης μέρας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας…
Είναι δεδομένο πως κάνοντας αναγωγή του 61,3% που πήρε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε κομματική επιρροή, σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ από το 35% του Γενάρη έχει πλησιάσει, αν όχι έχει ξεπεράσει το 50%!!!
Αυτή η άνοδος είναι συγκλονιστική αν αναλογιστεί κανείς, πως η κυβέρνηση εδώ και 5 μήνες διαπραγματεύεται μέσα σ’ ένα πολεμικά εχθρικό κλίμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας…

Θα λέγαμε πως ο Ελληνικός λαός αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί μια επωφελής λύση και για την Ελληνική κοινωνία, αλλά και για την μη διατάραξη των λεπτών ισορροπιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι αλήθεια πως δέχεται πολύ ισχυρές νομισματικές πιέσεις…
Κατά την γνώμη μου το νέο μεγάλο διακύβευμα που θα αναλυθεί την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή θα επιτευχθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, θα είναι η αναδιάταξη του πολιτικού μας συστήματος.
Η Ελλάδα, μέχρι το 2010 ζούσε στον αστερισμό του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ… Αυτός ο δικομματισμός μετά το 2012 μετεξελίχτηκε στον δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ… Από την Κυριακή και μετά ζούμε στο αστερισμό του ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
Για να είμαι καθαρός, δεν πιστεύω πως αυτό το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται θα αποβεί μακροπρόθεσμα προς όφελος της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, από την εποχή της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στην παρούσα φάση να δείχνει και να είναι – δικαίως – πανίσχυρος, αλλά οι ηγεμονίες ουδέποτε ωφέλησαν, πολύ δε περισσότερο στην «περίεργη» σε ψυχοσύνθεση Ελλάδα.
Πως θα πορευτούμε από εδώ και μπρος; Είναι ξεκάθαρο πως οδεύουμε προς «ιταλοποίηση» της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, με έναν κυρίαρχο και πολλούς δορυφόρους!!!
Το συντριπτικό 61,3% στο δημοψήφισμα οδηγεί σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με πολιτικούς μετασχηματισμούς και σμίκρυνση κομμάτων, προκειμένου να σχηματίζονται από δω και στο εξής συμμαχικές κυβερνήσεις μικρών κομμάτων που θα διαγκωνίζονται στο ποιος θα είναι πολιτικός συνέταιρος του κυρίαρχου ΣΥΡΙΖΑ.
Πως μπορεί να αποφευχθεί αυτό; Η επόμενη μέρα στη ΝΔ είναι δυσοίωνη… Αυτά που πληροφορούμαι με κάνουν απαισιόδοξο… Τα πολιτικά πρόσωπα που προαλείφονται για διάδοχοι του Αντώνη Σαμαρά, κατά την γνώμη μου είναι πιο ανεπαρκή και από τον ίδιο τον ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ.
Η ΝΔ δεν πρέπει να βρει τον δικό της Αλέξη Τσίπρα, όπως πολύ κακώς διαρρέουν οι κορυφαίοι της Συγγρού. Ανέκαθεν τα αντίγραφα αποδείχτηκαν υποδεέστερα των γνησίων…
Στη ΝΔ θα πρέπει να βρουν κάποιον/α που θα μπορεί να πείσει τον Ελληνικό λαό, ότι μπορεί να τους εκπροσωπήσει καλύτερα από τον Τσίπρα. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο… Θα έλεγα πως είναι πολύ δύσκολο. Άλλωστε οι μεγάλοι ηγέτες δεν φτιάχνονται σε κάποιο καλούπι… Γεννιούνται… Και μάλιστα σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο επιβάλλεται να γεννηθούν από την ίδια την κοινωνία και όχι από τον κομματικό σωλήνα, που βγάζει μεγαλεπήβολους πολιτικούς.
Στο δια ταύτα και για να επιστρέψω στο δημοψήφισμα. Ο  Ελληνικός λαός μίλησε… Ταγμένος να δίνει το φως στην οικουμένη απάντησε ΟΧΙ στους τοκογλύφους και στους ντόπιους διαπλεκόμενους, οι οποίοι είχαν στήσει ένα ανεπανάληπτο όργιο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και εκβιασμών.
Η έκθεση του ΔΝΤ για μη βιώσιμο χρέος και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δίνουν μια χρυσή ευκαιρία στις δύο πλευρές, να πετύχουν έναν έντιμο συμβιβασμό και μια βιώσιμη συμφωνία... Αν η Γερμανία και τα παράκεντρα της συνεχίσουν τους σκληρούς ανθελληνικούς εκβιασμούς, είναι δεδομένο, πως η ιστορική ευθύνη θα βαραίνει ΜΟΝΟ εκείνους... Αυτό θα πρέπει να το ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ... Και του ΝΑΙ και του ΟΧΙ... Το μπαλάκι πέρασε ξανά στην απέναντι πλευρά... Το σενάριο ανατροπής της κυβέρνησης ΚΑΗΚΕ… Ας βρουν άλλο σενάριο… Πλέον θα βρουν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες απέναντι τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: