16 Ιουλίου 2015

Το σχέδιο για την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού...!!!

Όσοι ξέρουν τον Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζουν πως ώρες-ώρες είναι εκνευριστικά ψύχραιμος...
O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης περιέγραψε την Τρίτη σε εκδήλωση περίπου 500 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας στο ξενοδοχείο «Οσκαρ», στο κέντρο της Αθήνας, σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αναφέροντας μάλιστα σειρά «επαναστατικών» πράξεων, ικανών να επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση από το υπάρχον σύστημα του ευρώ στη δραχμή.
Το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά το απόθεμα από το οποίο εφοδιάζονται οι ελληνικές τράπεζες, έπειτα από άδεια που δίδεται από την ΕΚΤ.
Οπως προκύπτει και από τη χθεσινή αναφορά του Παναγιώτη Λαφαζάνη τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μετά την επιβολή των capital controls.

Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή, της αρπαγής των χρημάτων από το Νομισματοκοπείο, η κυκλοφορία δηλαδή χρήματος στην αγορά χωρίς την άδεια της ΕΚΤ, θα εθεωρείτο τύπωμα χρήματος χωρίς άδεια και θα συνεπαγόταν την αυτόματη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Συμμαχία Λαφαζάνη – Βαρουφάκη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ο δεύτερος υπέρμαχος της πρότασης που παρουσίασε σε κλειστή σύσκεψη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για τη χρήση IOU, όταν ειδοποιήθηκε η κυβέρνηση από την ΕΚΤ ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε επιβολή capital controls.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο ΒΗΜΑ ότι το όλο σχέδιο, προβληματικό και φαιδρό στη σύλληψή του, αλλά εξόχως επικίνδυνο, είχε περιέλθει σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον Πρωθυπουργό και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος. Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποια από τις συζητήσεις ο Αλέξης Τσίπρας αναφώνησε «έχω μπλέξει με τρελούς».

Επιπλέον, μία στιγμή έκρηξης του Αλέξη Τσίπρα ήταν συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που άκουσε τόσα πολλά και δεν άντεξε.

Όσοι δημοσιογράφοι είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρεί, έπειτα από πολλές ώρες κουραστικής συνεδρίασης, από την αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, σχεδόν τρόμαξαν, καθώς πέραν του ότι ήταν εξουθενωμένος, όταν βγήκε από την αίθουσα βρόντηξε από τα νεύρα του την ξύλινη πόρτα, με αποτέλεσμα σχεδόν να την σπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: