4 Φεβρουαρίου 2016

Τα παιδιά της γαλαρίας


Γράφει ο Γιώργος Μ. Λιοντήρης 
Πολιτικός Μηχανικός
Ελάχιστος φόρος τιμής αποδίδεται με την σημερινή μου παρέμβαση «στα παιδιά της γαλαρίας», όπως σοφά έγραφε  το 1985 ο Μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις (το κείμενο περιλαμβάνεται στην έκδοση «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι» - Ίκαρος Έκδοτική Εταιρία), που στην πλειοψηφία τους δεν εξαργύρωσαν τη μεγάλη θυσία τους.
Αυτή η δημοσίευση γίνεται σε πείσμα των δύσκολων καιρών, γιατί υπάρχουν σταθερές αξίες που πρέπει να παραμένουν με κάθε τρόπο στην συλλογική μας συνείδηση. Διαβάστε περισσότερα »

2 σχόλια:

Vasilis H.Hliopoulos είπε...

Γιώργο με συγκίνησες. Πόσο δίκιο έχεις

Vasilis H.Hliopoulos είπε...

Θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι. Δεν συμφωνώ ότι οι νεολαίοι της ΚΝΕ είναι γελοίοι ,αλλά συμφωνώ ότι πολλές από τις θέσεις τους και τις πρακτικές τους ξεπερνούν το γελοίο και είναι επικίνδυνες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής κρίσης του ΚΚΕ και γενικότερα της αριστεράς που μεταφερόμενη στην Ελλάδα μετατρέπεται σε πολλαπλό αδιέξοδο. Οι νεολαίοι είναι το μέλλον της χώρας και χρειάζονται βοήθεια να ξεπεράσουν τα αδιέξοδά τους γιατί οι εποχές που ζουν και θα ζήσουν χρειάζονται πολύ μεγαλύτερα εφόδια από ότι είχαμε εμείς.