31 Μαΐου 2016

Ισπανία:Βρέθηκε μούμια με απίστευτη ομοιότητα με τον διάσημο Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ!!!

Βρέθηκε μούμια με απίστευτη ομοιότητα στον Βαν Γκογκ (φωτό)
Μια μούμια η οποία μοιάζει απίστευτα με τον διάσημο Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ βρέθηκε σε ναό στην πόλη Κουίντο της Ισπανίας.
Η μούμια του άνδρα βρέθηκε μαζί με άλλες 33 κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη. 
Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα οι μούμιες βρέθηκαν το 2011 ωστόσο τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των ευρημάτων. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μουμιοποίηση έγινε με φυσικό τρόπο, χάρη στο ξηρό έδαφος στο οποίο ενταφιάστηκαν. Επρόκειτο για 11 ενήλικες και 24 παιδιά, που έζησαν εκεί από τα τέλη του 18ου αιώνα ως τα μέσα του 19ου αιώνα. Μετά την ανακάλυψη οι μούμιες τοποθετήθηκαν σε ειδικό χώρο συντήρησης και μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.
Ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομοιότητα ενός άνδρα με τον διάσημο ζωγράφο Βαν ΓκογκΟ άντρας που μοιάζει απίστευτα στην αυτοπροσωπογραφία στον Βαν Γκογκ εκτιμάται ότι πέθανε ενώ διένυε την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, ενώ περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από κάποια επιδημία αφού τον 18ο αιώνα η ευλογιά και ο κίτρινος πυρετός είχαν αφανίσει ολόκληρα χωριά, ενώ τον επόμενο αιώνα η περιοχή «χτυπήθηκε» από την Χολέρα.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: