18 Μαΐου 2016

«Φάγαμε τον γάιδαρο ας φάμε και τον κόφτη...»

"Αφού αναγκαστήκαμε να φάμε τον γάιδαρο, τώρα θα φάμε και την ουρά", σχολίαζε χθες κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων πριν το eurogroup της επόμενης Δευτέρας. 
Σε κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα, όλοι αναγνωρίζουν πως το πακέτο είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ελληνικό λαό, όμως, υποστηρίζουν πως αυτές οι επώδυνες επιβαρύνσεις θα είναι και οι τελευταίες. Μετά από αυτές, η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να ξεδιπλώσει την δική της πολιτική ατζέντα. Έστω και αν ο "κόφτης" θα κρέμεται πάντα πάνω από το κεφάλι τους.


Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου θα προσπαθήσουν να αντεπιτεθούν επικοινωνιακά από σήμερα κιόλας, με ανθρώπους από τον στενό περίγυρο του Πρωθυπουργού να υποστηρίζει πως τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. 

Στην λάσπη που -όπως υποστηρίζουν- δέχονται από την αντιπολίτευση και κυρίως από την Νέα Δημοκρατία, θα απαντάνε με γεγονότα. Ήδη από εχθές, Μαξίμου και Κουμουνδούρου επικεντρώνουν τα πυρά τους στον Γιώργο Κουμουτσάκο, με αφορμή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με "δημοσιογράφους" που εμπλέκονται σε κύκλωμα εκβιαστών. Όπως αναφέρουν, η δήθεν σκανδαλολογία που αφορά την κυβέρνηση και αναπτύσσεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα του τύπου, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από πραγματικά περιστατικά, για τα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να απαντήσει. Αντί αυτού, συμπληρώνουν, από τη Συγγρού ακούγονται άναρθρες κραυγές που φτάνουν μέχρι την Βενεζουέλα. 

Την ίδια στιγμή, στο Μαξίμου σχεδιάζουν ήδη τη τακτική που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το τελικό πακέτο πριν την συμφωνία. Εκεί, ο Πρωθυπουργός, θα προσπαθήσει να αναδείξει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, με ευθεία προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διγλωσσία. Αναμένεται να υποστηρίξει πως στο εξωτερικό εμφανίζεται σαν υποστηρικτής ακραίων νεοφιλελεύρων μέτρων, με επίκεντρο τα εργασιακά, ενώ την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιεί γλώσσα που θα ζήλευε η σοσιαλδημοκρατία της δεκαετίας του '80.  

Παράλληλα, με αφορμή την σημερινή του παρουσία στα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού TAP, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στη Βουλή και αρκετές από τις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του για την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και την δημιουργείς νέων θέσεων εργασίας.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: