18 Ιουλίου 2016

Κορώνη:«ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Μανιατάκειον Ιδρυμα - αρχοντικό Ταρσούλη
3 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2016

Το φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης φιλοξενεί στο  Μανιατάκειον Ιδρυμα
 – Αρχοντικό Ταρσούλη την έκθεση 

«Βουτιά στον ψηφιακό πολιτισμό»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εγκατάσταση σύγχρονων εικαστικών έργων έντυπης τέχνης, comics, video, animation και καλλιτεχνικών βιβλίων.


Φιλοδοξία της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων έργων, τα οποία σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν κατά την διάρκεια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2014-2015, για την εφαρμογή και εμπέδωση σύγχρονων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό πολιτισμό. Μέσα από τα έργα αναδεικνύεται η εξοικείωση των 120 καλλιτεχνών-αποφοίτων με την σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα έργα, που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κάθε Τμήμα προσέφερε στην έκθεση την δική του, ιδιαίτερη, οπτική και όλα μαζί λειτούργησαν συμπληρωματικά προκειμένου να συμβάλουν στην διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. 

Η έκθεση ταξίδεψε, ήδη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη - Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» της Θεσσαλονίκης. 
Στην Αθήνα παρουσιάστηκε από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στο Λουτρό των Αέρηδων. 

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, ώρα 20.30
Τόπος: Μανιατάκειον Ιδρυμα – Αρχοντικό Ταρσούλη
            Κορώνη Μεσσηνία
Διάρκεια Έκθεσης: 3 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: