10 Αυγούστου 2016

«μαμά τι είναι πέος;».....Το πολύ σοβαρό πρόβλημα Παιδείας του σύγχρονου Έλληνα!

Με ένα άρθρο στο νεοφιλελεύθερο protagon, καυτηριάζεται η "Λυσιστράτη" που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στην Επίδαυρο και καυτηριάζεται γιατί οι θεατές είδαν φαλούς (αντρικά πουλιά κοινώς) και κυρίως γιατί το κείμενο του έργου είχε πολλές βωμολοχίες με αποκορύφωνμα του άρθρου μια παιδική απορία προς την μάνα του... «μαμά τι είναι πέος;»
Την παράσταση δεν την έχουμε δει αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να θίξουμε 2 συγκεκριμένα πράγματα που κατ' εμάς φανερώνουν την προβληματική Παιδεία του σύγχρονου Έλληνα!
Και απευθυνόμαστε για χάρην ευκολίας μας στην ανώνυμη μάνα που εξεγέρθηκε με το συγκεκριμένο έργο και την απορία του παιδιού της, για το τι είναι το πέος...


1. Κυρία μου προφανώς όταν πηγαίνατε στο σχολείο την ώρα που σας έκαναν παράδοση για τους μεγάλους αρχαίους τραγικούς και κωμικούς συγγραφείς μας κάτι άλλο κάνατε εκτός του να δώσετε την αναγκαία προσοχή. Γιατί θυμόμαστε στα σχολικά βιβλία, ναι στα σχολικά να αναφέρεται ότι ο Αριστοφάνης, του οποίου παράσταση παρακολουθήσατε, ήταν μετρ στην βωμολοχία. Με λίγα λόγια έπρεπε να ξέρατε ότι το αυθεντικό κείμενο της "Λυσιστράτης" βρίθει από παλιοκουβέντες κοινώς και επειδή το θέμα είναι η αποχή από το σεξ που αποφασίζουν Αθηναίες και Σπαρτιάτισες για να αναγκάσουν τους συζύγους τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο προφανώς το έργο έχει αναφορές σε πέη, αιδοία, και βυζιά!

Να καταδικάσουμε τον Αριστοφάνη για το τρόπο γραφής του, νομίζω είναι άκαιρο και σας πληροφορούμε ότι σας πρόλαβαν άλλοι σύγχρονοι του!

2. Αγαπητή μου κυρία, εξηγήστε στο παιδί σας επιτελούς, τι είναι το πέος.......

Έλεος, δεν ξέρω αν το παιδί είναι αγοράκι (και έχει πέος και πρέπει να του πείτε τι έχει) ή αν είναι κοριτσάκι αλλά πρέπει να καταλάβει μία βασική διαφορά του μπαμπά και της μαμάς τουλάχιστον. Δεν ξέρω πιο βρώμικο μυαλό, κυρία μου, σας έχει ταυτίσει το ανδρικό ή γυναικείο γενετικό όργανο με πονηριές και απλό σεξ. Αλλά είναι θέμα εκπαίδευσης το παιδί να μάθει την βασική ανθρώπινη ανατομία.

Τέλος πολλοί δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι τα πήραν στο κρανίο. Ο φιλελευθερισμός τους τελειώνει εκεί που τους επιτρέπει ο κάθε Αμβρόσιος μας φαίνεται. Οι φιλελεύθεροι στην Ευρώπη είναι οπαδοί της ελεύθερης έκφρασης, ιδιαίτερα στην τέχνη. Εσείς εδώ στην Ελλάδα απλά είστε ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: