27 Οκτωβρίου 2016

Η συγκίνηση του Πρ. Παυλόπουλου όταν συνάντησε το «κοριτσάκι» της Κατοχής!!!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Ένα κοριτσάκι που εικονίζεται σε ασπρόμαυρη φωτογραφία να αποστρέφει το βλέμμα της μπροστά από ένα Γερμανό αξιωματικό της κατοχής, τράβηξε την προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στην έκθεση «Δεν Λησμονώ…Μια εικόνα χίλιες λέξεις», με φωτογραφίες της περιόδου (1940-44).
Οι διοργανωτές της έκθεσης επιφύλαξαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ευχάριστη έκπληξη: Το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η 77χρονη σήμερα συνταξιούχος νηπιαγωγός, Αναστασία Βογιατζή ήταν εκεί, δίπλα από τη φωτογραφία…


«Να ζήσετε, όχι μόνο να θυμάστε, να εκπροσωπείτε…να τολμήσω να πω ότι δεν αλλάξατε και πολύ» της είπε ο κ. Παυλόπουλος, σφίγγοντάς της το χέρι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και περιηγήθηκε στην έκθεση, που είχε ως τιμώμενη χώρα την Τσεχία και το μαρτυρικό χωριό Lidice, το οποίο στις 10 Ιουνίου του 1942 καταστράφηκε ολοσχερώς από τα γερμανικά στρατεύματα.

 image Η Αναστασία Βογιατζή είναι η μικρή που απεικονίζεται στην φωτογραφία με τον Γερμανό στρατιώτη να την σημαδεύει, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Το κοριτσάκι της κατοχής

imageΗ εικονιζόμενη στην ασπρόμαυρη φωτογραφία της κατοχής, σε ηλικία τεσσάρων χρόνων τότε, Αναστασία Βογιατζή παραβρέθηκε σήμερα στην έκθεση φωτογραφιών της κατοχής και μπροστά από τη μεγεθυμένη, για τις ανάγκες της έκθεσης, φωτογραφία της, αντάλλαξε λίγες λέξεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο πατέρας μου ήταν φωτογράφος, στον Πολύγυρο, εκεί ζούσαμε τότε από εκεί είναι η φωτογραφία» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 77χρονη σήμερα συνταξιούχος νηπιαγωγός.

Η Αναστασία Βογιατζή είναι η μικρή που απεικονίζεται στην φωτογραφία με τον Γερμανό στρατιώτη να την σημαδεύει, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


Σε ερώτηση, γιατί εμφανίζεται να αποστρέφει το βλέμμα της από τον Γερμανό στρατιωτικό, λέει ότι δε θυμάται και πολλά από αυτήν την περίοδο, αλλά διατηρεί ακόμη μια αίσθηση του φόβου που επικρατούσε. «Ήταν το κλίμα τέτοιο…» λέει.

Τη φωτογραφία της, την εντόπισε τυχαία σε ένα περιοδικό, μια φίλη της από τον Πολύγυρο και ήρθε σε επαφή με συγγενείς της και με τους διοργανωτές της έκθεσης, οι οποίοι φρόντισαν να την καλέσουν για να παραστεί στην εκδήλωση.

Posted by netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: