31 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ

ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ: Όλοι μαζί αποφάσισαν οι εκλογές για την νέα διοίκηση να γίνουν χωρίς καμία κουβέντα. 
Θέλουν να κάνουν μόνο την 3η ΓΣ, που απαιτεί συμμετοχή μόλις 1/3. Οργανώνουν την αποχή! Δεν θέλουν να κουβεντιάσουν οι αντιπρόσωποι τα έργα και τις ημέρες του ΕΚ Καλαμάτας. Θέλουν μόνο να πάνε να τους ψηφίσουν. Τους θέλουν χωρίς γνώμη. 
Γιατί φοβούνται την ανοιχτή συζήτηση με βάση τα επιχειρήματα, τις θέσεις και την πρακτική της κάθε δύναμης;
 Γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς ενημέρωση και το Ε.Κ. Καλαμάτας χωρίς σχεδιασμό μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση;

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, της αντιπολιτευόμενης ΝΔ και της όψιμης μετανοημένης Μαγδαλινής ΛΑΕ, δεν θέλουν καμία κουβέντα, θέλουν οι αρχαιρεσίες να γίνουν με σιγή νεκροταφείου, όπου ο καθένας θα φέρει τους «δικούς του» να ψηφίσουν. 
Συνάδελφοι! μην τους επιτρέπεται να σαν θεωρούν δεδομένους, μην τους επιτρέπεται να σας έχουν σίγουρους για την σφαγή! 

Έχουν δώσει πολλά δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Αυτά πρέπει να προβληματίσουν κάθε τίμιο συνδικαλιστή που θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Από κοινού, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (και οι απατημένες σύζυγοι της ΛΑΕ), έκαναν αέρα στα κόμματα τους, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αρνήθηκαν να βγάλουν έστω και μία ανακοίνωση για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, μπροστά στο 3ο μνημόνιο. Για κινητοποίηση δε ούτε λόγος!
Η αυτοδυναμία της ΔΑΚΕ, έχει δώσει τα ρέστα της βοηθώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τους έχει βοηθήσει να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, χωρίς να κουνιέται φύλλο. Άλλη μια απόδειξη, για το πώς η στρατηγική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αποτυπώνεται και στο εργατικό κίνημα. Όπως μαζί ψήφισαν το μνημόνιο, η ΝΔ ανέλαβε να βάλει ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα, για να εφαρμόζεται ανενόχλητη η πολιτική του κεφαλαίου. Βέβαια οι μεγάλες απεργίες του περασμένου διαστήματος, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν τους έκαναν τη χάρη.
Από κοινού, απέρριψαν την πρόταση νόμου για την επαναφορά των ΣΣΕ, θεωρώντας την ως «ανέντιμη»!!!, την ίδια στιγμή που 9 σωματεία στην Καλαμάτα και 523 εργατικές οργανώσεις πανελλαδικά, το κατέθεσαν σε όλα τα κόμματα της βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Από κοινού κάλεσαν τον «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλο, να μας «ενημερώσει», πως θα γίνει η σφαγή των δικαιωμάτων μας, λίγο πριν περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο εργατικό κέντρο, άσχετα από ποιο σωματείο προέρχονται, ανεξάρτητα από το σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν και με ποια παράταξη εκλέχτηκαν, να αναλογιστούν ότι σήμερα προέχει η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε, να κουβεντιάσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας. 

Σήμερα υπάρχουν δύο επιλογές.

Η μία είναι αυτή που δοκιμάζεται χρόνια. Είναι ο δρόμος που ακολουθεί η πλειοψηφία της ηγεσίας του εργατικού κινήματος, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ. 
Έχουν σαφή θέση υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Είναι υπέρμαχοι της λογικής να γίνουν θυσίες για να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά να είναι με «δίκαιο» τρόπο κατανεμημένες και μετά από «διάλογο» με τους εταίρους! 
Έβαλαν πλάτη στην εργοδοσία, σε πολλούς κλάδους και εργοστάσια για την μείωση μισθών και μεροκάματων.
Όλα τα χρόνια της κρίσης, ήταν ο μιο καλός σύμμαχος της ΕΕ, των κυβερνήσεων που ανεβοκατέβηκαν τα τελευταία χρόνια , του ΣΕΒ, ώστε να προχωρούν χωρίς ισχυρή αντίσταση τους σχεδιασμούς τους. Χωρίς το προδοτικό τους ρόλο δεν θα περνούσε με την ίδια ευκολία η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Έκαναν την πλάτη του εργατικού κινήματος σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Πότε οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε η ΔΑΚΕ για να έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ κτλ κτλ.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν τους εργαζόμενους συνδικαλισμένους, οργανωμένους, ενημερωμένους, με ενεργή συμμετοχή στην πάλη. Υπονομεύουν την οργάνωση της πάλης, των εργαζομένων, απομακρύνουν τους νέους από τα σωματεία.

 Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που ακολουθούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 
Που δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν μπήκαν σε κοινωνικούς διαλόγους, δεν υιοθέτησαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως με το ποιος ήταν στην κυβέρνηση βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Αναλάβαμε με τόλμη και ευθύνη μεγάλες πρωτοβουλίες συμπόρευσης, κοινού βηματισμού στον αγώνα. 
Πάνω από 1000 σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος βρεθήκαμε μαζί σε μεγάλα συλλαλητήρια που έγραψαν την δική τους σελίδα στην ιστορία του κινήματός μας, στις μεγάλες απεργίες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, στα μεγαλειώδη κοινά συλλαλητήρια εργατών – αγροτών που άφησαν την δική τους παρακαταθήκη. 
Πάνω από 500 σωματεία και φορείς του εργατικού κινήματος καταθέσαμε από κοινού πρόταση νόμου στα κόμματα της Βουλής, πλην των ναζί της ΧΑ, με θέμα την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, και την ανάκτηση των απωλειών.
Αυτή η δραστηριότητα του ΠΑΜΕ ενόχλησε και ενοχλεί. Πολλές φορές πιάστηκε στο στόμα κυβερνητικών στελεχών και την μεγαλοεργοδοσίας, φυσικά αρνητικά, και αυτό αποτελεί τιμή για εμάς. Αρκετές φορές δέχτηκε επίθεση προβοκάτσιας, συκοφαντίες και ύπουλα χτυπήματα.
Με τους περισσότερους δεν συμφωνούσαμε σε όλα, με αρκετούς συναντηθήκαμε στον αγώνα για πρώτη φορά. Εκατοντάδες σωματεία και συνδικαλιστές συμπορευτήκαμε κόντρα στην αδράνεια, την υπονόμευση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, την επίθεση των κυβερνήσεων. Αυτό φανερώνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. 

Συνάδελφοι, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, είναι ώρα ευθύνης και ο καθένας πρέπει να  προβληματιστεί με ποιόν θα συμπορευτεί και ποιόν θ’ αφήσει. 
Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές, είτε θα αξιοποιηθεί για την αλλαγή των συσχετισμών, για την ανασύνταξη του κινήματος, ως ώθηση νέων πιο μαζικών οργανωμένων αγώνων. Είτε ως εμπόδιο στον αγώνα και ώθηση στο συμβιβασμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή και στον παραπέρα εκφυλισμό.
Καλούμε κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο που σέβεται την αποστολή του, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της εργατικής τάξης της Καλαμάτας, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, ενστάσεις και διαφωνίες, να συμπορευτεί και να στηρίξει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. 

Για να ανοίξουμε ρήγμα στον αρνητικό συσχετισμό στο εργατικό κέντρο, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 
Γιατί ήρθε η ώρα να πούμε: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές παροχές. Επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
Γιατί ήρθε η ώρα να απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα με έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν. 
Γιατί τα δικαιώματά μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

Γιατί ο αγώνας για την ζωή με αξιοπρέπεια δεν υποκύπτει μπροστά στις απειλές, τους ψηφοελεγκτικούς μηχανισμούς, την εργοδοσία.

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΓΣ την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΔΑΣ Καλαμάτα, 31/10/2016

ΓΡ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΜΕ <pamemessinias@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια: