31 Οκτωβρίου 2016

S.O.S ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΙΜΑΡΑ: Ο Γκόρος κατεδαφίζει με το έτσι θέλω σπίτια Ελλήνων – Τους καλεί να αδειάσουν τα σπίτια τους μέσα σε 5 μέρες!!!

IMG_1990.JPGΣκληρή αντίδραση του ΥΠΕΞ
«Την 28 Οκτωβρίου, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, με το οποίο τους δίνει προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους.
Όπως αναφέρει το έγγραφο, τα σπίτια τους θα κατεδαφιστούν για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας.Πρόκειται για κατοικίες οικογενειών που κληρονόμησαν από τους πρόγονους τους ή νέες κατοικίες, που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με κόπους ολόκληρης ζωής σε δικό τους οικόπεδο.

Το σχέδιο αυτό έτυχε σφοδρών αντιδράσεων από τους ντόπιους κάτοικους τον περασμένο Ιούνιο, η οποία αντίδραση καταγράφηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει τον παραλογισμό και την σκοπιμότητα αυτού του σχεδίου. Είναι ένα σχέδιο που δεν έγινε για να ωφελήσει τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά για την υφαρπαγή τις περιουσίας τους και την μεταβίβαση σε τρίτους.

Το σπίτι της οικογένειας Κονόμη μπροστά από τις νεόδμητες πολυκατοικίες του Κοκδήμα που ο δήμαρχος Γκέργκι Γκόρος έστειλε ειδοποιητήριο κατεδάφισης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δίπλα από τις περίφημες 11οροφες πολυκατοικίες, ιδιοκτησίας του κ. Κοκεδήμα, αποφασίστηκε να γκρεμιστούν οι κατοικίες των οικογενειών Κονόμη και Μπολάνου, κτίρια 200 ετών, μόνο και μόνο για να αναβαθμιστούν τα συγκεκριμένα πολυώροφα κτίρια.

Πρόκειται για ωμό βανδαλισμό έξω από κάθε λογική, που στόχο έχει να εκτοπίσει τους αυτόχθονες Χιμαριώτες εις όφελος ύποπτων κατασκευαστικών εταιριών.

Πώς μπορεί ένα σχέδιο να βαπτίζεται αναπτυξιακό όταν γίνεται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε στην περίπτωση της οικογένειας Μπένου, όπου η «ανάπτυξη» έδιωξε 4 οικογένειες στο εξωτερικό;

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ασφυκτική και παρατεταμένη πίεση προς την κοινότητα της Χιμάρας.

Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης, καθώς δεν τηρήθηκαν ούτε

στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει τη μέγιστη επιρροή, καθώς παραβιάζονται βάναυσα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από σκοτεινούς οικονομικούς και εθνικιστικούς κύκλους».

Γραφείο τύπου ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Αγιοι Σαράντα 30/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: