2 Νοεμβρίου 2016

«Καταρρέει» η κυβέρνηση: Συντριβή 24 μονάδων σε νέα δημοσκόπηση «κόλαφο»!!!

741570-dimoskopisi9.jpg
Τεράστιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, την πρώτη από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία.
«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας», υποστηρίζουν δηλώνοντας απαισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μόλις 6ος σε δημοφιλία ο Αλέξης Τσίπρας – «Παραπαίουν» τα μικρά κόμματα.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue θα πυροδοτήσει αναταράξεις αφού καταγράφει μια πρωτοφανή διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία η οποία «φλερτάρει» με τριπλάσιο ποσοστό από αυτό του κυβερνώντος κόμματος!

Παράλληλα, τα στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρεία, είναι συντριπτικά για την κυβέρνηση που μοιάζει να καταρρέει, ενώ η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει δυναμική αυτοδυναμίας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Οι πολίτες εμφανίζονται επίσης απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, που αποτελεί και το βασικότερό τους πρόβλημα, ενώ στην ερώτηση «ποια θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα» η πλειοψηφία απαντά «καμία από τις δύο». Συγκεκριμένα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

Η Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα διεξήχθη χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 20-27/10/2016

Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: