7 Νοεμβρίου 2016

''Τραίνο'' ο Ολυμπιακός πάτησε με 3-0 τον ΠΑΟ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» για την 10η αγωνιστική της Super League, κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατακτηση του τίτλου.
Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες συνέτριψαν με 3-0 σκορ τον αιώνιο αντίπαλό τους και με αυτό το επιβλητικό «τρίποντο» αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς.

Ο Μποτία με κεφαλιά στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπέντο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελιονούσι πέντε λεπτά αργότερα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», με τον Ιντέγε να ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 44ο λεπτό και πάλι από στημένη φάση.
Στο 61ο λεπτό η ομάδα του Στραματσόνι είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει αλλά κι αυτή την πέταξε στον... κάλαθο των αχρήστων, με τον Λεντέσμα να χάνει το πέναλτι, που κακώς δόθηκε στον Βιγιαφάνες.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Απόντος του τραυματία Μπεργκ η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολη ωστόσο έγινε ακόμη δυσκολότερη, από τη στιγμή που δεν βγήκε το τεράστιο ρίσκο που πήρε ο Στραματσόνι με το επιθετικό πλάνο (Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο, Εμποκού και Λέτο ταυτόχρονα στην ενδεκάδα), με το οποίο παρέταξε την ομάδα του.

Στο 20΄ οι πράσινοι έγιναν επικίνδυνοι καθώς ο Λέτο έφυγε μόνος του απέναντι στον Καπίνο, αλλά ο Αλμπέρτο Μποτία με εκπληκτικό τάκλιν τον πρόλαβε. 

Στη συνέχεια η μπάλα μεταφέρθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το 1-0, το οποίο εν τέλει ήρθε από στημένη φάση. Η ομάδα του Μπέντο κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Φορτούνης και ο Μποτία με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 21΄. 

Πριν προλάβει καλά καλά να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, σε μια φάση στην οποία «έκρυψαν» τη μπάλα. Εναλλαγές με τη μία από τον Φορτούνη στον Σεμπά και από εκεί στον Ελγιουνούσι ο οποίος πλάσαρε τον Στίλ και έγραψε το 2-0 στο 26΄. 

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, διαλύθηκε και η τελευταία αμφιβολία ως προς το νικητή του ντέρμπι. Νέο κόρνερ του Φορτούνη, ο Ιντέγε νικάει στον αέρα τον Κουτρουμπή και... 3-0 στο 44΄.
Ενδεικτικό της ψυχολογίας του Παναθηναϊκού είναι το πέναλτι-άουτ του Λεντέσμα στο 61΄!
Ο Αργεντινός αστόχησε απελπιστικά από την άσπρη βούλα, σε παράβαση που κέρδισε ο Βιγιαφάνες από τον Μποτία. Η τηλεοπτική εικόνα δείχνει, όμως, ότι η επέμβαση του Ισπανού ήταν καθαρή καθώς απομάκρυνε τη μπάλα. 

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του σκορ και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου τον βρήκε να πανηγυρίζει αυτήν την ανέλπιστα άνετη νίκη, που τον καθιστά ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Κίτρινες: Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας - Μολέδο, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (65΄λ.τρ. Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71΄ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελγιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90+1΄ Καρντόσο).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56΄λ.τρ. Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46΄ Χουλτ), Λέτο (74΄ Ρινάλντι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: