1 Νοεμβρίου 2016

«Μην το πεις ούτε του... Παππά»

«Μην το πεις ούτε του... Παππά»
(Ανανεωμένο) Πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα αντέχουμε το θίασο που στήθηκε εδώ και μήνες στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, το ΕΣΡ και τη διάσκεψη των προέδρων μπορεί κάλλιστα να γίνει η νέα καλοκαιρινή επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή με τίτλο «Μην το πεις ούτε του... Παππά».
Μήνες επί μηνών ασχολούμαστε με το πιο γελοίο όλων των θεμάτων και οι καναλάρχες γελάνε με την ανοησία του πολιτικού συστήματος. Σε μια άλλη, πολιτισμένη χώρα αυτά θα είχαν λυθεί μέσα σε 48 ώρες, εδώ έγινε σήριαλ ο Βύρωνας ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ροδόλφο μέχρι κι αυτός να αλλάξει με κάποιον άλλον.


Η κυβέρνηση με συνεχείς κινήσεις τακτικής, αλλαγές προσώπων και λέξεις – παγίδες που αλλάζει στο νόμο Παππά επιχειρεί να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Η δε ΝΔ βρίσκεται μεταξύ Συμπληγάδων. Να συναινέσει με τα κόλπα των παπατζήδων ή να βάλει φρένο στο ΕΣΡ και να τρώει σφαλιάρες από όλους για αδιαλλαξία και συμμαχία με τους νταβατζήδες;

Η νέα διάσκεψη της Βουλής ανέδειξε ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία. Από τη μια η κυβέρνηση παίζει κόλπα και κάνει παπατζηλίκια και από την άλλη η ΝΔ βρίσκεται σε αμηχανία. Από αύριο, και μετά το ναυάγιο για το ΕΣΡ να μας το θυμηθείτε ότι ο Μητσοτάκης θα «τρώει ξύλο» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον στοχοποιήσει ως κύριο υπαίτιο της συνέχισης της ανομίας. Και η ΝΔ θα επιτίθεται στην κυβέρνηση για όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε η παρέα του Παππά.

Περίεργη είναι πάντως η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με την πρόταση της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει ότι ίσως έγιναν υπόγειες διεργασίες που κανείς δεν ξέρει τι περιελάμβαναν σ' αυτό το κοινοβουλευτικό δούναι και λαβείν.

Στις πολιτικές παρωδίες, άλλωστε, τα πάντα επιτρέπονται αφού άλλωστε οδηγούν στο γέλιο. Ο κόσμος γελάει με τους πολιτικούς και ειδικά τα δύο μεγάλα κόμματα βάζουν νερό στο μύλο της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Το θεατρικό έργο που παίζεται σε μια χώρα που δεν έγινε ακόμη... Βενεζουέλα αλλά που σε λίγα χρόνια δεν θα είναι σίγουρα ευρωπαϊκή, έχει πολλούς πρωταγωνιστές που διεκδικούν και βραβεία Όσκαρ. Πρώτος και καλύτερος ο Τσίπρας που κρύβεται εδώ και μέρες για να μην ξεφτιλιστεί προσωπικά με το ΣτΕ, τον Πολύδωρα και το χάλι με το ΕΣΡ. Δεύτερος ο Παππάς που προκάλεσε αυτή την τεράστια αναστάτωση μόνο και μόνο για να επιβάλει το δικό του. Αλλά όπως έλεγε και η Ζωή, «όταν παίζεις Νίκο με όρους μαφίας θα πρέπει και να τους δέχεσαι».

Ακολουθεί ο Βύρων για τους γνωστούς λόγους και γιατί μετά από το «πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα» έγινε και «πρόεδρος του ΕΣΡ για ένα 24ωρο». Γκεστ σταρ η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, ο Κρέτσος κλπ.

Απλοί θεατές μόνο οι «έξυπνοι» υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που για να μην εξευτελιστούν με τα καμώματα του Μαξίμου έχουν εξαφανιστεί.

Όσο για τη ΝΔ; Χρειάζεται πιο έξυπνη τακτική και ελιγμούς. Αλλιώς θα βρεθεί από κάτω και θα της μείνει η αλαζονεία μετά από τις καλές δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: