3 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας
Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας  μέλος της ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

  Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι : 

1)   Η συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμης στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα.


 2) Η πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου, ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία αναβαθμίζεται και ενισχύεται  η ΝΑΤΟϊκή παρουσία και με ελληνικές «πλάτες». Οι συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, Ιράκ, Υεμένη με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών, που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο. 

  Όλα αυτά αποτελούν «την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρών ΕΒΕ , της νεολαίας αφού την ίδια στιγμή προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα ,κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της περιβόητης ανάκαμψης.

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συμμετοχή στην υλοποίηση των πολεμοκάπηλων ΝΑΤΟϊκών αποφάσεων, προκειμένου να ενισχύσει τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες στη Ελλάδα. 

Επισημαίνεται ακόμα η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και τις αξιώσεις που προβάλλει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και σε ότι αφορά τη στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κάνει σκόνη τη διαχρονική προπαγάνδα των κομμάτων της άρχουσας τάξης για την ασφάλεια και την σταθερότητα που δήθεν μας παρέχουν .

Με αφορμή της επίσκεψης Ομπάμα υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων με τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από όλο και  πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.   

·        Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων .

·        Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

·        Δυναμώνουμε τη συνεργασία και την δράση με εργατικό λαϊκό κίνημα.



Εκ μέρους της  Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας 

Δημ.Σταυρόπουλος         


epitropi eirinis messinias <eedyemes@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια: