2 Νοεμβρίου 2016

Τρομοκρατούν τον κόσμο οι ''προφητείες'' για επικείμενο μεγάλο σεισμό-Κανείς δεν είναι σίγουρος ποτέ-Καλές οι συστάσεις αλλά μέχρι εκεί!!!

741724-seismos.jpg
«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στη χώρα μας, ακόμη και 7 Ρίχτερ και να δημιουργήσει προβλήματα».
Με αυτή τη φράση, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς προειδοποιεί τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς για το τι μπορεί να συμβεί σε μία σεισμογενή χώρα, όπως η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θανάσης Γκανάς μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας επισήμανε: «Είμαστε σε επιφυλακή, επειδή πάντα συμβαίνουν μεγάλοι σεισμοί στη χώρα μας. Στη Θεσσαλία, μάλιστα, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα...
ρήγματα στη χώρα, το οποίο δίνει μεγάλους σεισμούς. Το 1954 με επίκεντρο στους Σοφάδες έγινε σεισμός 7,5 ρίχτερ. Και ακολούθησαν σεισμοί σε όλη τη Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια, λόγω ενεργοποίησης του φαινομένου του ντόμινο».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον σεισμολόγο οι σεισμοί δεν προβλέπονται. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα. Οι προβλέψεις των συναδέλφων στηρίζονται σε στατιστικές για το πόσο καιρό έχει να σημειωθεί σεισμός σε διάφορες περιοχές. Και πάλι πέφτουν έξω. Για παράδειγμα στην Ιταλία είχαμε 3 μεγάλους σεισμούς μέσα σε 2 μήνες χωρίς κανείς να τους έχει προβλέψει.
Στην Ιταλία συνέβη το φαινόμενο του «ντόμινο». Δηλαδή μία σεισμική δόνηση διέγειρε ένα άλλο ρήγμα και έδωσε στη συνέχεια και αυτό άλλο σεισμό. Όμως η δραστηριότητα στην Ιταλία δεν επηρεάζει τη χώρα μας, καθώς τα ρήγματα της Ελλάδας βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από της Ιταλίας και δεν γίνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να διεγερθούν από τους σεισμούς στη γειτονική χώρα.
Ωστόσο, πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ακόμη και 7 ρίχτερ, και να δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να έχουμε πάντα μέτρα προστασίας, να διδάσκεται στα παιδιά στα σχολεία πώς πρέπει να αντιδράσουν, στο σπίτι μας να μην υπάρχουν φθορές, βαριά αντικείμενα πάνω απ΄ τα κεφάλια μας» επισημαίνει ο κ. Γκανάς, σύμφωνα με τον οποίο, τουλάχιστον στη χώρα μας οι κατασκευές των κτηρίων από το 1984 και μετά είναι υψηλών προδιαγραφών σε σχέση και με τα διεθνή δεδομένα.

Τίτλος από: Ithomi News
Κείμενο και φωτό από: Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: