2 Νοεμβρίου 2016

Μέρκελ: Αλέξη, εγώ κι εσύ έχουμε τελειώσει…Τώρα βρέστα με τον Σόιμπλε και τον Τραμπ…!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μέρκελ τσίπρας
Φωτό από το web
Αυτή ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η Μέρκελ είναι ήδη τελειωμένη για τους Γερμανούς… εξηγεί στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”, ο δημοσιογράφος Βασίλης Ασβεστόπουλοςανταποκριτής γερμανικών ΜΜΕ στην Ελλάδα.Ο κ. Ασβεστόπουλος θεωρεί σχεδόν βέβαιη την εκλογή στην Προεδρία της Γερμανικής Δημοκρατίας του  σοσιαλδημοκράτη  υπουργού Εξωτερικών ΦρανκΒάλτερ Σταϊνμάιερ.
 
-Πρόκειται για πολιτικό με ισχυρή προσωπικότητα η επιλογή του οποίου στην Προεδρία θα στερήσει από την Μέρκελ κάθε δυνατότητα να έχει έναν Πρόεδρο-ορτινάντσα. Στη Γερμανία θεωρείται σχεδόν βέβαιη η εκλογή του από την Ανω και Κάτω Βουλή καθώς και από τους αντιπροσώπους. Οσο για την Μέρκελ όλο και πιο πολλοί Γερμανοί έχουν πάψει να πιστεύουν στο άστρο της κάτι που και η ίδια διαισθάνεται. Διάδοχός της θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε του οποίου οι απόψεις για την Ελλάδα είναι γνωστές…,
συνεχίζει ο συνομιλητής μας.
-Ηδη ο Σόιμπλε έχει ετοιμάσει για τον Νοέμβριο συνάντηση αλά Κάννες για τον Ελληνα πρωθυπουργό…Θα έχει προηγηθεί κάποιο σκάνδαλο με την χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο μεθοδεύεται εάν παρακολουθήσεις με προσοχή την υπόθεση Αρτεμίου και ΑΥΓΗΣ…
Ο Σόιμπλε δεν έχει λόγους να ανησυχεί μια και μεθοδικά ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στο Λευκό Οίκο. Μέσα του είναι σχεδόν σίγουρος ότι νικητής των εκλογών θα είναιο Ντόναλντ Τράμπ και μάλιστα με διαφορά.
Ο γιος Γερμανών μεταναστών (οι οποίοι μεγαλούργησαν χάρη στο γερμανικό τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank που είναι εδώ και πολλά χρόνια ο σημαντικότερος χρηματοδότης των επιχειρηματικών και επενδυτικών τους δραστηριοτήτωνστις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σόιμπλε αδημονεί για την στιγμή που ένας “Γερμανός” θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο. Και έχει τους λόγους του. Ενας απ΄αυτούς είναι η κοινή τους απέχθεια για την Ανγκελα Μέρκελ. Ο Σόιμπλε βιάζεται πλέον να την διαδεχθεί και με ικανοποίηση ακούει τον Τραμπ να την αποκαλεί «αφελή σοσιαλίστρια παλαιάς κοπής».
Ο  Τραμπ έχει χαρακτηρίσει καταστροφική, για την Γερμανία, την πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες, ενώ όταν η Κλίντον πρότεινε να δεχτούν οι ΗΠΑ, περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία, εκείνος την αποκάλεσε «Άνγκελα Μέρκελ των ΗΠΑ». 
Οι επιτελείς του Σόιμπλε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ όπως o Sam Clovis (στη φωτό δίπλα στον Τραμπ) ενώ και ο ίδιος ο Σόιμπλε με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων έχει στην διάθεσή του έναν πλήρη φάκελο της επιχειρηματικής διαδρομής της οικογένειας Τραμπ.
Ο παππούς του Donald Trump γεννήθηκε στη Γερμανία και μετανάστευσε στην Βόρεια Αμερική το 1885 στην ηλικία των 16. Ασχολήθηκε με τις κατασκευές από πολύ νωρίς. Μετακόμισε στο Σιάτλ όπου έτρεξε εστιατόρια πριν μεταβεί στον Καναδά για να ανοίξει ξενοδοχείο αλλά και εστιατόριο. Το 1927 ο Fred Trump ίδρυσε την εταιραία real estate Elizabeth Trump & Son Co. η οποία θα γινόταν στην συνέχεια ο The Trump Organization (VIDEO).
Ο Οργανισμός Trump, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ξεκίνησε την κατασκευή κατοικιών στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια κατασκεύασε στρατώνες και διαμερίσματα για το προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά μήκος της ανατολικής ακτής στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος Donald Trump προσχώρησε στην εταιρεία το 1968, όταν ήταν 22 ετών.«Ήταν καλό για μένα,”  θα πει στους Times. “Παρότι ο πατέρας μου θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστής μου στις κατασκευές με άφησε  να κάνω μόνος μου δουλειές στην περιοχή του Μανχάταν….”
Ο πατέρας του Trump σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε εμπλοκή με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γιατί η εταιρεία του δεν νοίκιαζε διαμερίσματα στους μαύρους. Τελικά πέτυχε να υπάρξει ένας συμβιβασμός μάλλον προς όφελός του. Ο μπαμπάς Fred Trump πέθανε το 1999 στην ηλικία των 93 ετών. O γιος συνέχισε τις κατασκευές με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα καζίνο.
Η μητέρα του Donald Trump, Mary Anne MacLeod-(photo),  κατάγονταν από την δυτική ακτή της Σκωτίας από την περιοχή Hebridean του νησιού  του Lewis. Γνωρίστηκε με τον Fred Trump στην διάρκεια ενός ταξιδιού της στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: