6 Μαρτίου 2017

Κατοχυρώθηκε για τα ΑμεΑ το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου για το δημόσιο!

Την υποχρέωση το 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να αφορά σε άτομα με ανεπηρία και μέλη των οικογενειών του προβλέπει από σήμερα η διάταξη του νόμου 4440/2016, όπως υπενθυμίζει η ΕΣΑμεΑ. 
«Πρόκειται για το αποτέλεσμα αγώνα πολλών ετών και αλλά και δικαίωσης του πάγιου αιτήματος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους.
 
Στο ίδιο άρθρο ψηφίσθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα» υπενθυμίζει η ένωση με ανακοίνωσή της. «Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει τον αγώνα για περισσότερα μέτρα που προωθούν ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: