22 Μαρτίου 2017

Διπλή πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: «Δεν ζητώ συγγνώμη – Μας φάγατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»!!!

Διπλή πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: «Δεν ζητώ συγγνώμη – Μας φάγατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»
Προκλητικός παραμένει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος μετά από απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε σε γερμανική εφημερίδα για τις χώρες του Νότου, όχι μόνο αρνήθηκε να απολογηθεί για τα σχόλιά του, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει και συγγνώμη.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ενώπιον των ευρωβουλευτών για τις προσβλητικές του δηλώσεις εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρωζώνης, τις οποίες είχε κάνει σε συνέντευξή του τη Δευτέρα σε γερμανική εφημερίδα.

«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε έναν ευρωβουλευτή που του είπε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι σε μια μακρά συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (20/03/2017) στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: «Στη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη οι χώρες του βορρά της Ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση».
«Εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη», πρόσθεσε.
Θύελλα αντιδράσεων από τις προκλητικές δηλώσεις
«Οι δηλώσεις αυτές είναι αξιοθρήνητες», απάντησε χθες ο Ισπανός, οικολόγος ευρωβουλευτής Έρνεστ Ουρτασούν. «Ίσως είναι αστείο για εσάς, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι (αστείο)».
«Αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου», εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ισπανός Γκαμπριέλ Μάτο εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο Ντάισελμπλουμ έχει χάσει «την ουδετερότητά του» και «την αξιοπιστία του».
«Πιστεύω ότι είναι ένα ατυχές σχόλιο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος.
«Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις μπορεί ακόμη να θεωρείται ικανός να είναι πρόεδρος του Eurogroup», είχε επισημάνει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ήταν «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρώπης».
Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, ο Σοσιαλιστής Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτες», εκτιμώντας ότι «δεν είναι σε θέση να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup».
Ο Ντάισελμπλουμ αναμένεται να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, καθώς το κόμμα του, οι Εργατικοί, σημείωσαν ιστορική πτώση στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η θητεία του όμως στην προεδρία του Eurogroup ολοκληρώνεται την 1η Ιανουάριου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: