10 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο μας μπροστάρης στον αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ξεκίνησε ένα αγώνα μαζί με τους συμβασιούχους για ανανέωση των 8μηνων συμβάσεων .
Σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων, που συντονίζονται πανελλαδικά με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ύστερα από κινητοποιήσεις, αναγκάσαμε την κυβέρνηση να Νομοθετήσει παράταση των συμβάσεων έως 31/12/2017, καλύπτοντας και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης .
Έχοντας στη φαρέτρα μας τις ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, ζητήσαμε από 3/3/2017 συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας προκειμένου να τον ενημερώσουμε ό,τι με μια απλή Διαπιστωτική Πράξη πρέπει και μπορεί να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων.

Ύστερα από όχληση του προέδρου του Σωματείου μας στους διαδρόμους του Δημαρχείου Καλαμάτας στις 9/3/2017, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν επιθυμεί συνάντηση μαζί μας γιατί διαφωνεί με τις απόψεις μας.
Καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου Καλαμάτας ως απαράδεκτη κι αυταρχική.
Δεν σέβεται ούτε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου.
Καλούμε Σωματεία και εργαζόμενους να καταδικάσουν τη στάση του και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μας.
Θα στηρίξουμε την ύπαρξη της ΔΕΥΑΚ με οποιοδήποτε τίμημα.
Θα στηρίξουμε στηρίζοντας την εργασία μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας την στερήσει.
Έχουμε αποδείξει ότι παράλληλα με την εργασία μας, αγωνιζόμαστε για φθηνό νερό και υπηρεσίες στους πολίτες. Ποτέ δεν έχουμε συσχετίσει τις αμοιβές μας με την ανταποδοτική τους πολιτική.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό , θα το υπερασπιστούμε και θα αγωνιστούμε ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης όλοι , χωρίς αποκλεισμούς.   

ΟΜΟΦΩΝΑ  ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: