8 Μαρτίου 2017

Forbes: «Επιστροφή στη δραχμή για τους Ελληνες! Η οικονομική τραγωδία τους τελειώνει»!!!

Σύμφωνα με γνωστό αμερικανικό οικονομικό περιοδικό η ελληνική οικονομική τραγωδία εξακολουθεί να «παίζεται» σε μια βασανισμένη χώρα χωρίς να έχει τέλος ή φως στο τούνελ όπως λένε οι Έλληνες πολιτικοί . 
Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα οικονομικό τέλμα με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 25%, και στους νέους να σκαρφαλώνει στο εκπληκτικό ποσοστό του 50%.
 
Υπήρξε αρχικά μια περίεργη «ηλιαχτίδα» οικονομικής ανάπτυξης αλλά τώρα και πάλι το χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ-πολύ μεγάλο, για να επιτρέψει να κινηθεί η οικονομία και βοηθήσει οποιαδήποτε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη η οποία πλέον αποτελεί μία χίμαιρα. 
Αλλά αυτό που κάνει το όλο σκηνικό ακόμα χειρότερο είναι ότι το «περιβάλλον» το οποίο είναι αρνητικότατο και λύσεις δεν υπάρχουν ενώ στο τραπέζι είναι και πάλι η επιστροφή στην δραχμή και η έξοδο από την ευρωζώνη. 
Υπάρχει ένας ακόμη γύρος συνομιλιών και ενδεχομένως το ΔΝΤ να αναχρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά τα χρέη που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα. Για να γίνει όμως αυτό ο Τσίπρας θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να περικόψει περαιτέρω την συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνοντας ακόμα πιο πολύ το αφορολόγητο , για να πετύχει η Ελλάδα ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%. 
Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει τον Αύγουστο του 2018, και η χώρα αντιμετωπίζει την αποπληρωμή χρέους άνω των € 7 δισ τον Ιούλιο και με τα ταμεία της να είναι σχεδόν άδεια και δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψει μια χρεωκοπία και μια αναπόφευκτη έξοδο του ευρώ αν δεν λάβει πρόσθετα δάνεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια: