12 Οκτωβρίου 2017

Ναταλία Λιονάκη: Αυτός είναι ο λόγος που έγινε μοναχή – Η συνταρακτική αλλαγή στην ψυχή της και όσων επιλέγουν τον μοναχισμό!!! (Βίντεο)

Δυο είναι οι δρόμοι στη ζωή, ο δρόμος ο λαϊκός και ο δρόμος του Θεού. Και οι δύο δρόμοι οδηγούν στο Θεό. Είναι διαφορετικοί αλλά έχουν τον ίδιο στόχο: τη θέωση. 
Ο Απ. Παύλος λέει: άλλος μεν έχει το χάρισμα να ζει έτσι, άγαμος δηλαδή, άλλος δε να ζει διαφορετικά, δηλαδή σε γάμο.(Α Κορ. ζ΄ 7). 
Αυτό λένε οι γέροντες και οι πατέρες της Εκκλησίας. Μπορείς ωστόσο και ώς λαϊκός πολίτης να ακολουθείς τον δρόμο του Θεού μένοντας πιστός σε όσα «ορίζει».
Η επιλογή κάποιων συνανθρώπων μας να ακολουθήσουν τον δρόμο του Θεού ξενίζει πολλούς. Και είναι λογικό. Σε μια ζωή αμιγώς καταναλωτική με αρχές και αξίες στον πάτο του πηγαδιού, η μοναχική ζωή είναι η λύτρωση και η σωτηρία της ψυχής. Πολλοί ζούνε το τώρα με την λογική της αρπαχτής και δεν αποσκοπούν στην διάρκεια. Γιατί; Διότι έτσι έχουν μάθει. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ πώς και γιατί κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο του Θεού; 

Πολλές φορές ο ίδιος ο Θεός επιτρέπει να δοθούν κάποια ερεθίσματα στις ψυχές των ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν ξέροντας ότι μοναδικός σκοπός της ζωής τους είναι η αφιέρωση στο Θεό. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως που είχαν πάρει ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο που σε τίποτα δεν θυμίζει τη μοναχική ζωή. Τότε είναι που λαμβάνει χώρα η παρέμβαση του Θεού. Τότε είναι που τελείται μέσα στην ψυχή αυτών των ανθρώπων το μέγα θαύμα της αλλαγής αλλά και της μετάνοιας για τα μέχρι τότε λάθη.

Η Ναταλία Λιονάκη ή καλύτερα η μοναχή Φεβρωνία, είναι πολύ τυχερή στη ζωή της. Έλαβε την πρόσκληση και την αποδέχθηκε. Γιαυτό είναι και πολύ άξια η ίδια. Δεν αφιέρωσε στο Χριστό μια ζωή χωρίς νόημα αλλά μια ζωή γεμάτη επιτυχία και δόξα. Αφιέρωσε στο Θεό πράγματα που άλλοι αφιερώνουν μια ολόκληρη ζωή και πάλι ίσως δεν τα αποκτήσουν ποτέ.

Ακούω πολλές φορές κάτι επιχειρήματα του τύπου, «έλα μωρέ τι είναι οι μοναχοί, αποτυχημένοι άνθρωποι», πόσο γελασμένοι και άσχετοι είστε να ξέρατε. Κάντε μια βόλτα από τα μοναστήρια μας και θα δείτε επιστήμονες και επιτυχημένους ανθρώπους που τα παρέδωσαν όλα στο Χριστό. Πτυχία, χρήματα, δόξα , όμορφη ζωή όλα στο Σταυρό Του, για να μπορέσουν να γευτούν λίγο από την γλυκιά αγάπη Του. Ή μήπως αυτή η γλυκιά αγάπη είναι που τους τρελαίνει, τους αλλάζει τη ζωή, τους ταπεινώνει και βλέπουν θαυμαστά σημεία που εμείς, οι άλλοι, αυτοί που είμαστε χωμένοι μέρα στα βιοτικά προβλήματα και στη μιζέρια, πολύ δύσκολα θα τα γευτούμε.

+Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη εκάρει μοναχή Φεβρωνία

ΒΊΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: