18 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκλογές στις 20 Μαίου με μυστική συμφωνία Αλέξη-Φώφης!!!

Τσίπρας στήνει κάλπες την Κυριακή 20 Μαίου με ανοιχτή την υπόθεση της NOVARTIS, τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα και ότι άλλο προκύψει στο μεταξύ. Είναι αποφασισμένος να μην χάσει τις εκλογές, έστω και αν χρειαστεί να υπάρξει και 2η προσφυγή στις κάλπες!

Από την Ιόλη Πιερίδη

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού έχει εξασφαλίσει την δέσμευση της Φώφης Γεννηματά πως αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ με διαφορά από τον Σύριζα μικρότερη από 3 μονάδες εκείνη δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη! Ετσι θα αναγκασθεί ο Μητσοτάκης να κυβερνήσει με την ψήφο εμπιστοσύνης της Χρυσής Αυγής και των άλλων ακροδεξιών κομμάτων που ανεμένεται να μπουν στην Βουλή ειδικά εάν ως τον Μάιο υπάρξει θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους.


Στο μεταξύ σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών, αποκαλύπτει εμπιστευτική έκθεση, από τον Φεβρουάριο του 2017, της εταιρίας Novartis προς τα στελέχη της. Η φαρμακοβιομηχανία  προχωρά στη χαρτογράφηση του πολιτικού κόσμου, δηλαδή σε μια κατηγοριοποίηση σε «εχθρούς» και «πιθανούς φίλους», προκειμένου να χαράξει την τακτική της και ποιους να προσεγγίσει.

Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη για τον οποίο η εταιρία αναφέρει πως δεν πρέπει να γίνει καμία επαφή μαζί του αφού φέρεται ως εμπλεκόμενος. Ως «πιθανός σύμμαχος» αναφέρεται ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ως «έχων επιρροή στον επικεφαλής της ΝΔ» αναφέρεται ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για πλήρη κατάρριψη της θεωρίας περί σκευωρίας και ζητά «καθαρές απαντήσεις από τη ΝΔ». «Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε “κουκουλοφόροι” -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε,  όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί “φέρονται να εμπλέκονται” και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας. Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

 Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:
Εμμένει ακόμη στο αστείο  επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη Αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

Από το Φεβρουάριο 2017 πριν ακόμη η εφημερίδα  Documento προχωρήσει στις αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis ίδια η εταιρία λέει στα στελέχη της να μην κάνουν επαφές με τον Άδωνι Γεωργιάδη και άλλα πρόσωπα, που έχουν εντοπιστεί ως εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται για τους καθηγητές Πανεπιστημίου Υφαντόπουλο, Γείτονα και Μανιαδάκη, οι οποίοι είναι σημειωμένοι με κόκκινα γράμματα, ενώ καταχωρημένοι είναι και οι Σουλιώτης και Λιαρόπουλος, με τον τελευταίο να είναι γνωστός για την χρυσοπληρωμένη έκθεσή του στο Ερρίκος Ντυνάν και το περιβόητο «Γερούν, γερά».

Όλα αυτά πριν υπάρξει δικογραφία. Άρα ποια σκευωρία;

Στην έκθεση αυτή καταδεικνύεται πως η φαρμοκοβιομηχανία αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου προχώρησε σε χαρτογράφηση του πολιτικού σκηνικού για να εντοπίσει και να ξεδιαλύνει τους πιθανούς φίλους από τους εχθρούς. Πρόκειται για το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό κομβικών υπουργείων (Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών κοκ), λοιπών κυβερνητικών στελεχών πέριξ του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρόεδροι κομμάτων και φορέων που σχετίζονται με το χώρο του φαρμάκου. Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.

Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούσε στενά η Novartis είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του ήταν τέτοιο που υπάρχουν σημεία από τοποθετήσεις του -ακόμα και απαντήσεις του σε ερωτήσεις- όχι σε διαδικασίες που έλαβαν χώρα στη Βουλή, αλλά σε περιφερειακές ομιλίες! Γεγονός που αποδεικνύει ότι άνθρωποι της Novartis βρίσκονται συνεχώς σε «φυσική επαφή» με τα πρόσωπα που έχει υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, στις σημειώσεις που υπάρχουν στην 68 σελίδων έκθεση αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως “διαλλακτικός”, ενώ ο Παύλος Πολάκης ως “εχθρικός”.

Στην ίδια πολυσέλιδη αναφορά, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, λίγες ημέρες, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο Novartis, αναφέρονται αναλυτικά τα ρεπορτάζ της εφημερίδας ενώ γίνονται ακόμα και εκτιμήσεις για τις ενδεχόμενες πηγές των στοιχείων.

Τα εμπιστευτικά έγγραφα παραδόθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από την εισαγγελία Διαφθοράς ημερομηνία σύνταξης της είναι 10 Φεβρουαρίου 2017, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει δημιουργηθεί μόλις βγήκε στο προσκήνιο το Novartis_Gate.

Aντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη


Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί γιατί με τις ενέργειές του δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της Novartis τονίζοντας ότι «οι σκευωροί της Novartis αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη».

Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη

Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η Κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στην Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν Άνευ σημασίας αλλά η Κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα.

Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα Χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία.

Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το Υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000€ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis.

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί:
Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δις € για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δις€.
Β) σε καμμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ.
Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα Ιδιωτικά Φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρίες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν.

Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου.

Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα:

Α) 1.970.000 € στόχο για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δηλ η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο.
Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.
Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα Φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στην Βουλή).

Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε.

Δηλ εγώ είχα πάρει 2.000.000€ αλλά δεν δέχθηκα καμμία από τις απαιτήσεις της. Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο Σύριζα υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού…

Όλα αυτά παρουσιάζονται από την « Δημοκρατία» και το “Documento” έτσι…..

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: