19 Μαρτίου 2018

Μέρκελ και ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα! - Πάγωσε την Αθήνα η ουδέτερη θέση των "συμμάχων" μας στο θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών!!!

Καθώς ο τουρκικός στρατός επελαύνει στο Αφρίν και ο Ερντογάν πανηγυρίζει, εντύπωση προκαλεί η ουδέτερη στάση όλων σχεδόν των συμμάχων μας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται όμηροι (αιχμάλωτοι) στα χέρια της Τουρκίας. Λες και κάτι παραπάνω γνωρίζουν εάν δεν το μεθοδεύουν κιόλας σε βάρος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου.

Aπό τον Ian Ford

Πολύ πρόσφατα η Γερμανίδα καγκελάριος στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Horst Seehofer και τον μεταβατικό πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Olaf Scholz σφύριξε αδιάφορα λέγοντας:

-Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα…
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πάνο Καμμένο ήταν ακόμη πιο απογοητευτικός για την ελληνική πλευρά:
-Επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η επίλυση του περιστατικού της κράτησης των ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία «το συντομότερο δυνατόν», αλλά το θέμα είναι διμερές, και η Ουάσιγκτον δεν προτίθεται να παρέμβει!!!

Ανάλογη δήλωση για το θέμα των δύο στρατιωτικών έκανε και o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

-Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία…

 Μεγαλύτερη αγωνία για την αποστασιοποίηση των υποτιθέμενων συμμάχων και εταίρων μας είναι η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ο οποίος μιλώντας στους Δελφούς είπε ότι η Ουάσινγκτον ασχολείται ενεργά με το θέμα(!), ερχόμενος σε αντίθεση με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών που έκανε λόγο για διμερές θέμα.
Ο Πάιτ συνέχισε την ποντιοπιλατική δήλωση ως εξής:

-Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και με προσανατολισμό στην Δύση. Ο καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτό είναι η Ελλάδα…

Στο μεταξύ το ενδεχόμενο άμεσης πολεμικής εμπλοκής επισείει προς την Κυβέρνηση ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης καθώς «πίσω από τα περί «εσωτερικής κατανάλωσης» του Ερντογάν, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται η προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη σε μια περιοχή που έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες».

Στη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ και απαντώντας δε σε όσους «αναμασούν τη γνωστή «καραμέλα» ότι «η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας»», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: